Bio je najpoželjniji pevač u Jugoslaviji 80-ih, a sad se svi zabezeknu kad ga vide: Srce mu ukrala ćerka čuvenog dase

I danas omladina sluša hit "Dao sam ti dušu", a malo ko zna da je to otpevao čuveni Alen Slavica

Celebrities
15:03h
Bio je najpoželjniji pevač u Jugoslaviji 80-ih, a sad se svi zabezeknu kad ga vide: Srce mu ukrala ćerka čuvenog dase
Foto: Printscreen Instagram / alenslavica5644

Alen Slavica bio je jedan od najpoželjnijih pevača na prostorima bivše Jugoslavije. Njegov prelep glas, crna duga kosa i šarmantni osmeh bili su zasluženi za to što brojne prirpadnice nežnijeg pola nisu mogle da mu odole. Međutim, u momentu kada je postao najpopularniji odlučio je da ode u Kanadu, izabravši drugačiji životni put, a njegovo srce već četvr veka u rukama je posebne dame.

Odmalena je imao samo jednu želju - da muzika bude njegov život.

- Što se tiče samog pevanja, znam samo da je ono u meni od rođenja. U školi, na priredbama, u autobusu, kada bismo putovali na izlete, pesmom sam zabavljao ceo razred. Činilo mi se da mi je suđeno da postanem pevač - rekao je Alen.

Alen Slavica
foto: Printscreen Instagram / alenslavica5644

Na svom prvom javnom nastupu 1977. godine na festivalu Prvi karlovački glas u Karlovcu osvojio je prvo mesto sa pesmom „Malinkonija“. Prva pesma koju je Alen ikada snimio je "Nije bilo lako", a stihove je napisao čuveni Željko Sabol.

Debitantski album "Alen 1", snimio je već sa 16 ggodina. Odmah zatim sledi drugi album „Alen 2”, a sledeći projekti koji su sledili radio je zajedno sa Đorđem Novkovićem.

Iako je njegova karijera išla uzlaznom putanjim, 1989. godine dešava se veliki preokret. Naime, objavljuje pesmu "Dao sam ti dušu", a njegova popularnost je eksplodirala preko noći.

Krajem 1989. godine, na poziv Džona Lončarevića, odlazi u Kanadu gde nastupa za doček Nove 1990. godine i tamo sa Kićom Slabincem radi turneju, te održava nekoliko solističkih koncerata. Vratio se samo na kratko u Hrvatsku, posle samo 2 meseca, opet je otputovao u Kanadu, a ubrzo mu je ona postala nova adresa stanovanja.

Na domaću scenu vraća se 2006. godine i to sa pesmom „Masline”, a za koncerte širom regiona tražila se karta više.

Alen je član Hrvatskog glazbenog društva, Hrvatske glazbene unije, Hrvatskog društva kompozitora, a pored toga ima i status istaknutog umetnika u BiH.

Do sada je objavio 13 albuma, a kao autor uradio je i mnoštvo pesama za druge kolege.

Već godinama je u skladnom braku sa Sandrom Dedić, ćerku Arsena Dedića iz prvog braka. Naime, Alen je upoznao ljubav svoj života, kako ističe, u Los Anđelesu, na koncertu Dubrovačkih trubadura 1999. godine i od tada se nisu razdvajali.

Alen i Sandra su 4. avgusta 2011. godine u Šibeniku dobili ćerku Emu, kojoj su posvećene dve pesme „Uradiću sve“, kao i svoju knjigu „Životni autoput“.

I dalje živi u inostranstvu, mada sve češće provodi vreme i u rodnoj zemlji. Neprestano nastupa i, čini se, ima energije kao da je na početku karijere.

I danas dame ističu, uprkos zubu vremena, da je njegova harizma neosporna, te da je sa godinama postao samo još veći gospodin.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

TAGOVI:

Alen Slavica