Imao je 54 godine kada je oženio devojku od 18: Njegova opsesija devojčicama bila je dugo skrivana, a onda se desio šok

Lice najslavnijeg komičara starog holivuda ima i svoje ružno naličje, ovako je izgledao ljubavni život Čarlija Čaplina

Celebrities
Imao je 54 godine kada je oženio devojku od 18: Njegova opsesija devojčicama bila je dugo skrivana, a onda se desio šok
Foto: Profimedia

Danas je svet svestan mračne strane Holivuda. Dosta uznemirujućih i pokvarenih holivudskih skandala je izašlo na videlo i dokazalo da sjaj i glamur kriju rđav stomak.

Ali iako holivudski skandali isplivavaju na internetu skoro svakodnevno u modernoj eri, jednom je bilo vreme kada su mnoge od najmračnijih epizoda slavnih likova uspešno gurane pod tepih - barem na neko vreme.

Sada znamo uz mnoštvo starih holivudskih skandala koji su od tada izašli na videlo da je filmska industrija uvek bila mračno mesto iza svojih jarkih svetala. Svačega je tu bilo, od pedofilije do ubistva preko nacističkih veza Volta Diznija.

Mnogi od skandala kriju neka od najstrašnijih poglavlja iz holivudskog „zlatnog doba“ kao što je opsesija Čarlija Čaplina mladim devojkama.

Čarli Čaplin
foto: Profimedia

Seksualno zlostavljanje i iskorišćavanje mladih žena nije ništa novo u holivudskim krugovima i to dokazuje najveća zvezda tihe (neme) ere.

Nakon što je rano u svom životu postao svetska ikona, genije komedije Čarli Čaplin stekao je reputaciju da ženskaroša. Nemilosrdno se hvalio svojim osvajanjima i tvrdio da je tokom svog života spavao sa više od 2.000 žena.

Ipak on nije bio u potrazi za ljubavlju. Kada su ga u intervjuu pitali da opiše svoju idealnu ženu, Čaplin je odgovorio: „Nisam baš zaljubljen u nju, ali ona je potpuno zaljubljena u mene."

Ono što Čaplin tada nije eksplicitno rekao je da su njegove idealne žene bile mlađe od njega. Kada je Čaplin imao 25 godina, ušao je u svoju prvu slavnu romansu sa 19-godišnjom koleginicom Ednom Purviance.

Četiri godine kasnije, kada je imao 29 godina, Čaplin je upoznao 16-godišnju dečiju glumicu Mildred Haris. Potpuno zaljubljen u nju, Čaplin joj je nemilosrdno slao cveće i čekao je ispred studija u kojem je radila. Njih dvoje su ubrzo postali ljubavnici, venčali se, izgubili dete i razveli se.

Una O'Nil, Čarli Čaplin
foto: Profimedia

Ubrzo nakon razvoda, Čaplin se družio sa 15-godišnjom dečijom glumicom Litom Grej. On ju je zapravo prvi put sreo kada je imala samo šest godina i dao joj je ulogu u filmu Kid (1921) kada je imala 13 godina.

Godine 1925. Lita je — još uvek tinejdžerka — zatrudnela. Iako ju je Čaplin zamolio da abortira, Grej je to odbila. U njihovom kratkom braku rodila su se dva sina, ali su se razveli 1927.

Međutim, Čaplin nije dugo bio samac - ubrzo se zaljubio u drugu mladu glumicu po imenu Paulette Goddard. Imala je 22 godine, on je imao 40 godina. Godine 1936. zajedno su letovali u Aziji i venčali se.

Ovaj brak je trajao do 1942. godine, ali Polin i Čaplin se na kraju nisu poklapali. Te godine su se razdvojili.

Do tada je Čaplin bio u 50-im godinama i činilo se da je njegov romantični život konačno gotov. Međutim, u dobi od 54 godine Čaplin je upoznao 18-godišnju Unu O’Nil, ćerku američkog dramaturga Judžina O’Nila.

Čarli Čaplin, Una O'Nil
foto: Profimedia

Njih dvoje su se venčali, zajedno imali osmoro dece i živeli srećno do kraja života. Činilo se da je Čaplin konačno pronašao svoju pravu ljubav, čak i ako je bila 36 godina mlađa od njega.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs