Glumac grcao u dugovima zbog nje, radio na građevini i dostavljao hranu da bi preživeo: Oslobođen muka na filmski način

Kristijan Ugrina je postao žirant za kredit svoje starije koleginice, koja je prestala da plaća rate, a potom preminula, ostavljajući njega u dugovima.

Celebrities
Glumac grcao u dugovima zbog nje, radio na građevini i dostavljao hranu da bi preživeo: Oslobođen muka na filmski način
Foto: Printscreen Youtube / Ivan Mikulić

Hrvatski glumac Krisrtijan Ugrina ima srce poput pamuka, više od 10 godina otplaćivao je dug koleginice, te se neretko dešavalo da zbog zategnute finansijske situacije njegovi najmiliji budu ugroženi. Međutim, ovaj neverovatan čovek nikada nije postao ogorčen, niti je otkrio koja poznata ličnost je u pitanju. A njegove priča pokazuje da se na kraju, dobro, ipak, dobrim vraća.

Naime, Ugrina nije dozvolio novinarima da prenose šta se dešava u njegovom životu, te je rekao samo da je 2011. godine dva puta bio garancija za svoju koleginicu i suprugu svog omiljenog profesora sa Akademije dramske umetnosti u Zagrebu i da je zbog toga završio u ogromnim dugovima.

To je standardna priča kad neko hoće nekome da pomogne, a taj drugi iskoristi tu dobronamernost. Tako sam i ja završio u jednoj takvoj priči, kada me žena mog profesora s Akademije, kog sam jako voleo, pitala da joj budem žirant za dva kredita. Pristao sam, a ona je u jednom trenutku prestala da vraća kredite, pa sam kao žirant nasledio te dugove. — rekao je glumac u "Potraga" na RTL-u i dodao:

— Napravila je moratorijum na kredit, ali kamata je morala da se plaća i to je raslo. Cifra se nagomilala. Na kraju sam jedan kredit u pregovorima s bankom otkupio za nekih 50-60 hiljada kuna. — ističe Kristijan, kojem su jedno vreme bili blokirani i bankovni računi.

Glumica nije otplaćivala kredit, pa mu je banka redovno, mesečno, skidala rate sa bankovnog račun zbog čega je, pored glumačkog posla, morao da radi mnogo toga: od izgradnje do dostavljanja hrane po gradu.

Izbavljenje na filmski način

Anđelka Mustapić, poznata hrvatska novinarka, odlučila je da pokrene akciju kojom je za samo 24 sata oslobodila Ugrina pakla. Naime, preko svoje stranice na Fejsbuku krajem prošle godine objavila je priču o čuvenom glumcu i postavila opštu uplatnicu, a sredstva su prikupljena za manje od jednog dana.

– Kakve srećne vesti. Zadivljena sam dobrotom, prezahvalna. Imala sam osećaj da će akcija biti uspešna - napisala je tada Anđelka Mustapić, žena koja je pokrenula apel za pomoć glumcu Kristijanu Ugrini.

Sve sama i sve zbog ljubavi prema svojoj preminuloj prijateljici koja je indirektno uvukla u dužničko ropstvo poznatog glumca. Sa druge strane, Ugrin nikada nije otkrio o kome se radi, iako je veoma poznata hrvatskoj javnosti, već je više od 10 godina otplaćivao kredit i držao se veoma ponosno u nezamislivnom mukama.

Pokojna glumica bila mi je jedna od najdražih prijateljica, a njen suprug najutjecajniji i najmiliji sugovornik.

- Glumicu sam upoznala 1983, na bolničkoj postelji kao “otpisanu pacijentkinju”. Bila je teško, smrtno bolesna, a posle je, možda posledično, teško obolela od poroka, zavisnosti, koja ju je naposletku, doslovno, koštala života, a verujem i njenog supruga, koji je umro šest godina pre nje. Jako mi je žao što je moja prijateljica – koju sam obožavala zbog njene svestranosti, vrhunske kreativne interpretacije, koja je bila veliko ime hrvatskoga glumišta - istakla je Anđelka.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs