U javnosti je sve bilo med i mleko, a brak im je bio na staklenim nogama: Šta su Bekamovi uspešno krili od ljudi?

Dejvid i Viktorija Bekam živeli su odvojenim životima i jedva su razgovarali dok njihov brak nije došao do tačke krize

Celebrities
22:36h Autor:
U javnosti je sve bilo med i mleko, a brak im je bio na staklenim nogama: Šta su Bekamovi uspešno krili od ljudi?
Foto: Profimedia

Izašla je nova knjiga "Kuća Bekamovih", autora Toma Bauera, koja je ekskluzivno predstavljena u listu Mirror, a bavi se problemima u braku Dejvida i Viktorije Bekam, za koje javnost nije znala.

Prema tvrdnjama autora Toma Bauera, Dejvid i Viktorija Bekam živeli su odvojenim životima dok njihov brak nije došao do tačke pucanja. Navodno su bili toliko udaljeni da su jedva razgovarali, piše da su održavali poslovnu vezu na daljinu. Autor tvrdi da je animozitet između njih bio toliko jak pre osam godina da su njihovi javni zastupnici "plasirali negativne priče" jedno o drugom.

Dejvid Bekam
foto: Printscreen/Instagram

U neobičnom obrtu, Bekam je čak navodno optužio svoju ženu i njenog zastupnika da "vode medijski rat" protiv njega. Ipak, par je na kraju ostao zajedno i radio na rešavanju svojih problema, isto kao što su to učinili i nakon što je njihov brak prvi put uzdrman tvrdnjama Rebeke Luz o aferi sa fudbalerom.

"Iako Bekamovi nisu uspeli da sakriju svoje odvojene živote, ostali su zajedno da podrže Brend", tvrdi Bauer. Bauerova knjiga "Kuća Bekamovih" daje potpuno drugačiju sliku u odnosu na Netflix dokumentarac, koji je producirala Dejvidova produkcijska kuća.

Viktorija Bekam, Žurka Viktorije Bekam
foto: GoffPhotos.com / Goff Photos / Profimedia

Dok su parovi aludirali na probleme u braku nakon Luzinih optužbi, ozbiljni problemi počeli su da se pojavljuju 2016. godine, kada su provodili sve više vremena razdvojeno, Dejvid u Majamiju, a Viktorija u Londonu.

Bauer piše: "Tokom Londonske Nedelje mode te godine, ona je zamolila Bekama da se vrati u London na večeru u njenom butiku na Dover Streetu. Do kraja proslave, sigurno je poželela da je on ostao u Americi.

"Tužno je sedeo gledajući njene goste. Neki su šaputali da su se prethodno zapleli u svađu punu psovki." Kasnije te večeri viđen je na Heathrowu, ukrcavajući se na kasni let za Njujork.

Dve godine kasnije tvrdi se da se situacija nije popravila, već u mnogim slučajevima i pogoršala. Prema Baueru, oboje su bili predmet negativnih napada, od strane zastupnika svog drugog pola.

Viktorija Bekam
foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

"Reflektirajući na oskudnost između Bekamovih, njihovi javni zastupnici počeli su da se takmiče umesto da sarađuju u promociji svog klijenta", tvrdi knjiga. "Oboje su plasirali negativne priče o drugoj strani svojim omiljenim tabloidnim novinarima."

Jedna takva ispričana priča uključivala je "izuzetnu razmenu koja se dogodila tokom Bekamovih letnjih odmora", u kojoj je navodno Viktorija rekla svojoj deci: "Tata nije prevarant."

Još jedan nizak trenutak u braku dogodio se kada je Dejvid dao intervju australijskom emitovatelju u kojem je priznao da je njihov brak "težak rad". Navodno je zastupnik Viktorije procureo omiljenom novinaru kako je ona ostala "preplavljena besom i prebacivanjima".

Viktorija Bekam, Dejvid Bekam
foto: Terry Williams / Shutterstock Editorial / Profimedia

"Nije unapred upozorena, Viktorija je gledala snimak Bekamov... na svom mobilnom telefonu s nevericom. 'Bilo je kao da je eksplodirala nuklearna bomba', tvrdi knjiga. 'Njegova nevernost je zbunila. Njegova iskrenost uništila je njen trud da stvori sliku srećne porodice. Zašto', jecala je, 'bi Dejvid ponižavao nju?

'Još gore, zašto nije mogao da shvati posledice svoje gluposti? Zašto', jecala je, 'je postao neprijatelj njenih ambicija?' Bez odgovora, pobegla je u hotel spa u Baden-Badenu na dva dana. Putovanje je bilo da povrati 'emocionalnu ravnotežu', ali je bila preplavljena besom i prebacivanjem."

Kasnije je viđena kako plače u Australiji, što je samo pojačalo spekulacije da su njih dvoje na klizavom terenu. Bover tvrdi da je jedan publicista koji je delovao za par smislio plan da odvrati pažnju medija.

"Da bi skrenuo pažnju medija, publicista je pustio CCTV snimak koji pokazuje pokušaj maskiranih lopova da provali u Bekamovu seosku kuću u Grejt Tewu", tvrdi Bover. Policija je navodno bila iznenađena što je CCTV snimak zločina pušten.

Još jedna tačka sporenja bio je njihov zajednički nastup na Glastonburyju 2017. Bekam i mali krug prijatelja, uključujući najboljeg prijatelja Dejva Gardenera, bili su otišli na festival bez Viktorije, koja je stizala kasnije iz Njujorka.

Viktorija Bekam
foto: Will / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Veče pre njenog dolaska, grupa - uključujući udatu Ledi Meri Čarteris, kao i "sjajnu australijsku bikini manekenku" - zabavljala se do 5 ujutru. Slavlje je nastavljeno narednog dana u podne "sve do prekida telefonskim pozivom" koji ih je obavestio da je Viktorija stigla.

"'Nije bilo problema i bila je odlična atmosfera dok ona nije stigla', žalio se jedan od grupe", piše Bover. "Sa svojim pratnjama uputila se golf kolicima kroz šareni kampere do VIP zone. Bila je besna što njen suprug nije odgovorio na njene pozive i poslao je potragu.

"Konačno se pojavio Dejvid. U roku od nekoliko sekundi, upustili su se u žestoku svađu...

'Izgledali su prilično nesrećno', rekao je jedan očevidac, 'ali su uspeli da poziraju za kamere.'"

Viktorija, piše Bover, nije bila oduševljena Dejv Gardenerom kao Dejvidovim drugarom za piće. Knjiga tvrdi: "Insajderi su znali za Viktorijino mišljenje o Dejvu Gardeneru i njegovom živopisnom načinu života. 'Prljav', nazivala je njegovu družinu za zabave.

"Godine 2003, bila je posebno nezadovoljna što je Bekam bio kum na Gardnerovom venčanju vrednom 2 miliona funti sa glumicom iz sapunice i društvenicom Džavinijom Tejlor. Njegovo prisustvo, žalila se, povećalo je finansijsku vrednost Gardnerovog ugovora sa OK! magazinom."

Dejvid Bekam
foto: Profimedia

"Dve godine nakon venčanja, Viktoriju je iritirala javnost oko Gardnerovih 'kriznih razgovora da spasu njihov brak'. Njegova supruga postala je poznata po lezbejskim aferama sa komšijkama iz Primrouz Hila, kao i lečenju alkoholizma i zavisnosti od droga u ustanovi The Priory.

"Njihovo razdvajanje i kasniji razvod povećali su vreme koje su Gardner i Bekam provodili zajedno, posebno nakon što je Bekam prestao da igra profesionalni fudbal. Bez zahteva stroge trening rutine, Gardner je pomogao da se popuni praznina uvodeći ga u sjajne zabave."

Knjiga tvrdi da je odluka da ostanu zajedno delimično bila zato što su i Dejvid i Viktorija cenili važnost da budu jedinstveni front njihovom brendu. "[Dejvidov] status i opstanak bi bili ugroženi bez Viktorijine odlučnosti da održi iluziju srećne porodice", piše Bover.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs