Roditelji Angeline Topić imaju najlepšu ljubavnu priču: Prva "iskra" zasjala na Jadranu, al im život nije bio samo bajka

Kakvi roditelji, takva i ćerka, ova porodica je dokaz da je i talenat nasledan

Celebrities
Roditelji Angeline Topić imaju najlepšu ljubavnu priču: Prva "iskra" zasjala na Jadranu, al im život nije bio samo bajka
Foto: Kurir

Dragutin i Biljana Topić, ponosni roditelji i treneri srpskog "čuda od deteta", zavoleli su se pre više od dve decenije, a njihova srećna priča traje i danas i sve je radosnija.

Mlada atletičarka Angelina Topić postigla je veliki uspeh osvojivši srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Rimu, u disciplini skok uvis. Njen podvig slavila je cela Srbija, a najradosniji su bili njeni roditelji, takođe uspešni atletičari Biljana i Dragutin Topić, koji su vrlo emotivno doživeli Angelinin uspeh.

Majka i otac Angeline Topić njena su najveća podrška od početka karijere i često na Instagramu dele koliko su ponosni na nju, a prošlog leta je Biljana sve nasmejala njihovim zajedničkim selfijem uz poruku da je njena supermoć to što je "rodila vanzemaljca".

Kako je jednom prilikom istakla Angelina, koja narednog meseca puni tek 19 godina, nju posebno raduje to što nastavlja put svojih roditelja.

– Divan je osećaj, srećna sam što mogu da nastavim stopama mojih roditelja i veoma sam ponosna što sam ćerka Dragutine i Biljane Topić – izjavila je.

Dragutina, koji je šest puta učestvovao na Olimpijskim igrama u skokovima uvis, i šest godina mlađu troskokašicu Biljanu je spojila atletika, a on je jednom prilikom ispričao da je njihova ljubavna priča počela na obali Jadrana.

– Kao svi sportski parovi, upoznali smo se tokom priprema i takmičenja, a "prva iskra" dogodila se u Makarskoj – rekao je svojevremeno atletičar, a Biljana objašnjava da ju je kod supruga privukla njegova interesantna ličnost.

– Dragutin je neverovatno duhovit, zabavan i pričljiv, a meni prija kad u nečijoj blizini mogu da ćutim – istakla je. – Kad bih počela da nabrajam sve njegove osobine koje mi se sviđaju, tome ne bi bilo kraja.

Dragutin Topić
foto: Kurir Arhiva

Biljana i Dragutin Topić u braku su od 2004. godine. Par je bio u dugoj i skladnoj vezi kada su sklopili brak 2004. godine, a naredne je na svet stigla njihova Angelina. Osam godina kasnije, Biljana je rodila i mlađu ćerku Sofiju, a prošli su kroz težak period brige i neizvesnosti pre njenog rođenja.

– Biljana je morala u bolnicu zbog komplikacija koje su se iznenada desile. Želeo sam da prisustvujem porođaju, ali me je odgovorilo stručno osoblje sa kojim sam razgovarao o tome. Procenjeno je da je zbog specifičnosti trudnoće bolje da budem van porođajne sale – rekao je sa žaljenjem za Blic tada Dragutin.

Atletičar je tada istakao da starija ćerkica i on sve postižu sami dok je njegova supruga neko vreme pre porođaja provela u bolničkom krevetu.

– Od kada je Biljana u bolnici, ja sam sada i mama i tata. Angelina je krenula u školu i raduje se zbog toga. Samo da sve bude kako treba, ništa nam neće biti teško – rekao je nasmejani sportista.

Ova skladna porodica nerazdvojna je i uvek na okupu, a neretko na Instagramu imamo priliku da vidimo kako svi Topići vatreno podržavaju Angelinu, prate je na putovanjima i glasno bodre. Kako je Dragutin jednom prilikom istakao, njemu i kao ocu i kao treneru znači što ima uz sebe tako talentovano dete.

– Ona je svoja, gradi svoj put i vrlo sam ponosan na to što je takmičarski prevazišla mamu i tatu – rekao je. – Verujem u nju. Imam tu sreću da kao trener radim sa takvim pulenom.

Topić je jednom prilikom objasnio da je Angelina i sama velika pomoć kada je u pitanju vođenje njene karijere.

– Sa Angelinom je najlakše. Ona sama mnogo pomaže. Njen razvoj je takav da najmanje problema pravi. Srećan sam što je tako i što je najbolja. Pubertet je čudna boljka, prošlo je vreme kada joj je smetalo to što smo joj Biljana i ja i roditelji i treneri – kaže on.

Stil / Glossy

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs