"Gledao sam kako je gubim, a nisam mogao da joj pomognem": Zvezde koje nisu napustile svoje teško bolesne najmilije

Priče ovih parova podsećaju na filmske drame, ali sve se to događalo u stvarnom životu

Celebrities
12:12h Autor:
"Gledao sam kako je gubim, a nisam mogao da joj pomognem": Zvezde koje nisu napustile svoje teško bolesne najmilije
Foto: Profimedia

Fraza „i u dobru i u zlu“ zvuči, bez sumnje, dirljivo, ali koliko je ljudi koji zaista ispunjavaju to obećanje? Neki ne izdrže životna iskušenja i ostave voljenu osobu u najtežem trenutku. Međutim, ima i drugačijih priča. Danas govorimo upravo o takvim ljudima — slavnim osobama koje su održale svoju zakletvu i nisu napustile voljene kada je došla strašna bolest.

Pol Makartni

Muzičar je upoznao Lindu Istman u jednom noćnom klubu u Londonu — ništa nije nagoveštavalo romansu. Linda, profesionalna fotografkinja, želela je da napravi nekoliko fotografija legendarne četvorke Bitlsa, i zapravo joj je Lenon uvek bio draži. Makartni je tada bio veren sa glumicom Džejn Ešer. Tačno godinu dana kasnije ponovo su se sreli i od tada se više nisu razdvajali. Pol je brzo našao zajednički jezik sa Lindinom četvorogodišnjom ćerkom. Pola godine nakon drugog susreta venčali su se. U intervjuima je Pol pričao kako su tokom svih godina braka samo jednom proveli nedelju dana razdvojeni. Pol i Linda su imali troje dece — Meri, Stelu i Džejmsa. Živeli su na svojoj farmi u Saseksu, gde su uzgajali ovce i konje. Makartni je posvećivao pesme svojoj voljenoj.

Pol Makartni, Linda Mekartni
foto: Profimedia

Godine 1995. Lindi je dijagnostikovan rak dojke. U tom trenutku bili su zajedno više od 25 godina. Pol nije napustio svoju suprugu — tri godine su se borili s bolešću, ali Linda je preminula 1998. godine. Pol je rekao da nikada nije ni pomislio da bi mogao da napusti majku svoje dece.

Meril Strip

Kada je Meril imala 27 godina, upoznala je glumca Džona Kazala. Tada je Meril tek započinjala svoju filmsku karijeru. Njihova romansa je bila burna: Džon je brzo zaprosio Meril.

Meril Strip, Džon Kazale
foto: Profimedia

Meril je dobijala mnogobrojne ponude od reditelja. Sve je bilo odlično. Ali jednog dana Džonu je dijagnostikovan rak pluća. Nije ništa rekao Meril — tog dana ona je putovala na snimanje u Australiju. Glumica se vratila u Sjedinjene Države posle nekoliko meseci. Džonova bolest je brzo napredovala — kada je Meril stigla kući, Kazale je već bio vezan za postelju. Meril, koja je tek okusila uspeh, odložila je sve projekte i brinula o svom voljenom. Ali nije uspela da ga spasi.

Pirs Brosnan

Pirs Brosnan je upoznao Kasandru Haris na kastingu za jedan od filmova o Džejmsu Bondu. Kasandra je igrala u filmu „Samo za tvoje oči“. Još pre nego što je film izašao u bioskope, Brosnan je zaprosio voljenu. Takođe je usvojio Kasandrinu decu — Kristofera i Šarlotu. Tri godine kasnije, glumica je rodila još jedno dete — sina Šona.

Kasandra Haris, Pirs Brosnan
foto: preentscreen/Youtube

Sedam godina nakon venčanja, Kasandri je dijagnostikovan rak jajnika. Četiri godine su se borili s tom strašnom bolešću. Brosnan je sve vreme bio uz nju. Kasandra je umrla 28. decembra 1991. godine. Pirs je bio slomljen.

„Gledati kako neko koga voliš gubi život iz sekunde u sekundu... Nakon toga, tuga me preplavila. nisam više bio isti čovek,“ rekao je glumac kasnije.

Međutim, uprkos bolu, nastavio je da brine o njihovoj deci, a kasnije i o unucima. Kasandrina ćerka, Kristin Šarlot, umrla je 2013. godine od iste bolesti. Pirs ni tada nije napustio tu porodicu: pomaže suprugu Kristine da brine o njihovoj deci.

Marion Kotijar

Prelepi, talentovani i pametni Žilijen Rasam je odmah očarao Marion. Naslednik pozorišno-filmske dinastije takođe je bio bez uma za Kotijar i verovao je da ona poseduje izuzetne sposobnosti. Bili su zaljubljeni.

Marion Kotiljar
foto: SKY / Planet / Profimedia

Ali tragična smrt Žilijenove majke ga je teško pogodila. Rasam se povukao u sebe, prestao je da se druži sa ljudima, a najgore od svega — počeo je da koristi nedozvoljene supstance. Prijatelji su upozoravali Marion, ali ona nije htela da ih sluša.

Marion Kotiljar
foto: Profimedia

Godine 2000, Rasam je, u stanju narkotičkog opijanja, skočio kroz prozor pariskog hotela pred očima Kotijar, ali je preživeo. Međutim, ostao je vezan za invalidska kolica. Marion je pokušavala da mu pomogne i na svaki način se brinula o njemu. Govorila mu je da će sigurno ustati. Čudo se nije dogodilo. Dve godine kasnije, Žilijen je izvršio samoubistvo. Glumica je spakovala stvari i otišla u Gou kako bi se suočila sa svojim osećanjima. Kada se vratila u Pariz, dobila je ulogu u filmu koji joj je promenio život, „Zavoli me ako se usudiš“.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs