Imao je 41 a ona 20 godina kad je spavala s njim i našla ga mrtvog u kupatilu "Ruka mi se tresla kad me je poveo u sobu"

Ljubavna priča Elvisa Prislija i Džindžer Alden neslavno se završila uprkos velikoj ljubavi između njih.

Celebrities
Imao je 41 a ona 20 godina kad je spavala s njim i našla ga mrtvog u kupatilu "Ruka mi se tresla kad me je poveo u sobu"
Foto: IFA Film / United Archives / Profimedia

Džindžer Alden je prvi put upoznala Elvisa Prislija na turneji po Grejslendu - zaprosio ju je samo 2 meseca nakon što su počeli da se zabavljaju sa dijamantom iz njegovog poznatog prstena TCB emisije.

Ali Preslijeva porodica je nije volela, a nakon njegove smrti, njegov ujak je rekao da je Alden za njih "mrtva" i da je "nisu prepoznali kao ljudsko biće".

Bila je poslednja osoba koju je Elvis Prisli voleo – i osoba koja je pronašla 42-godišnju legendu mrtvu na podu kupatila u Grejslendu. Osim njegove žene Prisile, Džindžer je bila jedina žena koju je Elvis zaprosio i koju je ludo voleo.

Njihova kratka ljubavna priča je ipak komplikovana – uvek je i bila. Ali iz perspektive mlade kraljice lepote, pronašla je svoju srodnu dušu i čoveka sa kojim je želela da provede život.

Samo nekoliko meseci nakon što su se Elis i Linda Tompson rastali, počeo je da izlazi sa još jednom bivšom kraljicom lepote, ovog puta Džindžer. Ona i njene dve sestre bile su pozvane da odu u Grejslend. Ona je imala 20, a Presli 41. Džindžer je priznala da ju je odmah privukao kralj rokenrola. Rekla je da ju je Presli zadirkivao zbog činjenice da toliko bulji i da je osećaj između njih bio obostran.

Međutim, ona se nije toliko povezala sa porodicom kao Elvisova bivša devojka, a nakon njegove smrti, njegov ujak Vester objasnio je novinarima da porodica "nije zainteresovana za nju" jer je "iskoristila Elvisovo ime". Čak je otišao toliko daleko da je rekao: "Džindžer Alden je sada mrtva što se porodice tiče. Čak je i ne prepoznajemo kao ljudsko biće."

Uprkos tome što nije imao podršku porodice Presli je zaprosio Džindžer nakon samo dva meseca zabavljanja.

Uskoro je Elvis počeo da obasipa Džindžer skupim poklonima. Ona je bila tradicionalna devojka koja nije podnosila njegovu zavisnost od droge, lud život koji je vodio, a imala je i dečka u Memfisu. Ipak, on je navaljivao, a njena majka – zagriženi fan pevača, smatrala je da je Presli u najmanju ruku "dobra prilika".

I tako je uskoro cela Džindžerina porodica nosila bunde i vozila skupe automobile. Elvis je obećao da će Džindžerinoj majci kupiti i novu kuću, ali ga je u tome sprečila iznenadna smrt.

U memoarima "Elvis i Džindžer" Alden se seća prvog puta kada je sa kraljem vodila ljubav. Nije joj skinuo veš, a na sebi je ostavio odeću. Nije verovao da ljudi treba da vide jedno drugo kada su nagi dok se ne venčaju. Posle seksa, poklonio joj je dijamantsku ogrlicu i sat.

– Znala sam da ga volim i da ne mogu da zamislim život bez njega. Izgledalo mi je kao da ga znam mnogo duže nego samo nekoliko meseci. Verovala sam da sam pronašla svoju srodnu dušu. Naša veza je bila toliko intenzivna kao da je želeo da saznam sve o njemu za kratko vreme – seća se Džindžer, a prenosi Dejli mejl.

Elvis Prisli
foto: Profimedia

Elvis ju je zaprosio u kupatilu. Kleknuo je i na ruku joj stavio dijamantski prsten vredan 70.000 dolara, napravljen od dela njegovog prstena.

– Moja ruka se tresla kada me je poveo u spavaću sobu. Podigao je moju šaku, pogledao prsten i samo rekao: "O, čoveče!" – seća se Džindžer.

Mračna strana kralja rokenrola

U memoarima, Džindžer otkriva i mračniju stranu kralja rokenrola i tvrdi da ju je Elvis jednom udario. Imao je veliki arsenal oružja u kući, i jedne noći je pucao u televizor i telefon, bacio činiju sladoleda koji je jeo i udario joj šamar, a sve zbog toga što mu je ona rekla da ne bi trebalo toliko da jede.

Vikao je na nju, ona je ustala od stola. Ustao je i on i udario je.

– Niko ne odlazi od stola dok ja ne kažem – piše u memoarima.

Posle toga se izvinio, a Džindžer se seća da je to uvek radio kada je imao napade posesivne agresije. To je možda i jedan od razloga zbog kojih Džindžer nikada nije pomišljala da ga ostavi.

Elvis Prisli, Ann Margret
foto: Profimedia

Nastavili su zajednički život, a Elvis je retko izlazio iz kuće. Stalno je jeo, a obroke su mu donosili u krevet. Stalno je bio u pidžami. Nije mogao da zaspi bez tableta koje mu je davala medicinska sestra.

Džindžer je bila svedok Elvisovog poslednjeg testamenta. Ipak, ona se u njemu ne pominje.

Upravo je Džindžer bila ta koja je 16. avgusta 1977. godine u ranim jutarnjim satima zatekla Elvisa Prislija mrtvog u kupatilu.

– Idem u kupatilo da čitam – rekao joj je nekoliko sati ranije i ovo su bile poslednje reči kralja rokenrola.

Džindžer je ostala u krevetu i uskoro zaspala. Kada se, dva sata kasnije probudila, videla je da svetlo u kupatilu i dalje gori. Ušla je i zatekla Elvisa na podu.

– Bio je crven u licu i nisam mogla da ga probudim. Nisam želela da prihvatim da je mrtav. Bog ga nikada ne bi uzeo tako mladog – seća se Džindžer.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs