U SMRTNOM ČASU OPLAKIVALE SU GA 2 ŽENE I OBE VOLELE KAO BOGA Zavodio je mnoge dame širom sveta, a one preko svega prešle

Luk Peri je umro veoma mlad od posledica moždanog udara, ali su uz njega do poslednjeg časa bile 2 žene koje su ga iskreno volele

Celebrities
18:01h Autor:
U SMRTNOM ČASU OPLAKIVALE SU GA 2 ŽENE I OBE VOLELE KAO BOGA Zavodio je mnoge dame širom sveta, a one preko svega prešle
Foto: Instagram / torispelling

Luk Peri će zauvek biti Dilan Mekej, loš dečak tinejdžer srcelomac iz hit serije Beverli Hils, 90210. Možda je zato smrt Luka Perija u dobi od samo 52 godine bila posebno šokantna. To se desilo 2019. godine.

Iako se pojavljivao u bezbroj serija, TV projekata i filmova, Luk Peri je bio najpoznatiji po ulozi u Beverli Hils seriji.

Ali on nije bio jedan od onih glumaca koji su se bahato ponašali, koji su jurili za slavom, on je živeo miran život sa svoje dvoje dece: Džeka i Sofi.

Luk Peri
foto: Profimedia

Luk se rodio 11. oktobra 1966, a nakon što su mu se roditelji razveli 1972., odgajali su ga majka En i očuh stiv u ruralnoj zajednici. Odrastao je sa starijim bratom Tomom, mlađom sestrom Ejmi i polusestrom Emili.

Odnosi s biološkim ocem Kojom nisu bili najbolji. Od malena je isticao da mu je uzor očuh koji je građevinski radnik i koji ga je, kako je isticao za života, učio važnim stvarima u životu. Sa druge strane o ocu nikada nije govorio.

Luk Peri, Dilan Mekej, Serija Beverli Hils
foto: Profimedia

- Očuh me je naučio svim pravim vrednostima u životu. O biološkom ocu ne volim da govorim i želim da to ostane moja privatna stvar. Ocem smatram Stiva koji me je odgajao kao svoje dete. Bio mi je podrška u svim situacijama i rado mi je davao savete o svemu što me je zanimalo. Zauvek ću mu biti zahvalan na tome i želim da to zna - rekao je jednom prilikom Luk Peri.

Sa 14. godina upisao se u Frederiktaun srednju školu i tamo se bavio poljoprivredom i poslovima vezanim za životinje, geldao je kako se krave tele i učio je da vozi traktor. Nakon što je maturirao otišao je u Holivud jer ga gluma zanima još od detinjstva.

Luk Peri
foto: Profimedia

Kada je došao u Holivud, nije se odmah "bacio" na glumu. Radio je razne poslove poput asfaltiranja i popravljanje cipela samo kako bi platio časove glume.

- Morao sam da prikupim novac kako bih mogao da upišem časove glume, što sam žarko želeo. Nije mi bio problem da radim pa sam se okušao u raznim poslovima, a najbizarniji možda je bio asfaltiranje puteva. Nisam to dugo radio, ali u tom trenutku to je bilo jedino što mi se nudilo i nisam mogao da odbijem. Jedno vreme sam i konobarisao, ali i pomagao jednom obućaru - svojevremeno je ispričao Luk Peri.

U početku Holivud ga je odbijao. Prva uloga mu je bila uloga Neda Bejtsa u drami "Loving" zbog koje se preselio u Njujork. Godinu dana posle dobio je ulogu u sapunici "Another World".

Na audiciji za "Beverli Hils" prijavio se za ulogu Stiva Sandersa, ali je ipak odglumio Dilana. Darne Star, producent serije, bio je oduševljen njim.

Luk Peri
foto: Profimedia

- Kad je Luk došao na audiciju, pomislio sam: "To je čovek koji mi treba." Nisam se nimalo dvoumio. Bio sam potpuno siguran da je on idealna osoba za ulogu Dilana Mekeja. Nije mu dugo trebalo da otelotvori zločestog dečka, a publika ga je savršeno prihvatila, što smo i očekivali - rekao je Daren Star.

Lukov ljubavni život

Lukov ljubavni život oduvek je privlačio veliku pažnju medija i javnosti, ali on je ipak većinu vremena proveo u koliko-toliko srećnim vezama i braku.

Jasmin Blit
foto: Profimedia

80-ih godina izlazio je s lepom glumicom Jasmin Blit, koja se kasnije proslavila u seriji "Čuvari plaže". Kasnije su ga povezivali s glumicama Keli Preston i Kristi Svanson, s kojima je bio u kraćim vezama, sve dok ranih 90-ih nije upoznao kolegicu Mini Šarp, a venčali su se 1993. godine. Postali su roditelji sina Džeka i ćerke Sofi, ali razveli su se 2003. godine. Nakon razvoda ostali su bliski i zajedno su odgajali decu koju je Luk obožavao.

Luk Peri
foto: Profimedia

Posljdnja žena s kojom je Luk bio bila je njegova verenica Vendi, ali svoju su vezu držali dalje od očiju javnosti. Pojavili su se zajedno tek jednom na crvenom tepihu, i to 2017. godine.

Obe su sa njim bile do poslednjeg časa i oprostile su mu sve afere, one su ga volele istinski, kao čoveka.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs