TE 1994. CEO GRAD JE PLAKAO KAD SU JE NAŠLI PREREZANOG VRATA Svi su zanemeli kad su čuli ko je ubio i nikad nije robijao

Tog 12. juna 1994. godine, Nikol Braun Simpson je ubijena u svom domu u Los Anđelesu - a njen bivši suprug O.J. Simpson ubrzo postao glavni osumnjičeni

Celebrities
15:12h Autor:
TE 1994. CEO GRAD JE PLAKAO KAD SU JE NAŠLI PREREZANOG VRATA Svi su zanemeli kad su čuli ko je ubio i nikad nije robijao
Foto: STF / AFP / Profimedia

Svet je saznao da je 11. aprila ove godine preminuo slavni sportista O Džej Simpson. Njegova smrt nas je vratila u tu 1994. godinu, kada su njegova supruga Nikol Braun (35) i njen prijatelj Ron Goldman (25) pronađeni mrtvi.

o džej simpson
foto: Castilla / Zuma Press / Profimedia

Mesto zločina je bilo neizrecivo jezivo. Braun Simpson je bila ubodena 12 puta, a rana preko njenog vrata bila je toliko duboka da je glava gotovo bila odsečena. Što se tiče Goldmana, on je uboden 25 puta.

Ovaj užasavajući incident je uznemirio mirnu četvrt Brentvuda, gde je živeo slavni par i ostatak Amerike. Zemlja bi bila još više šokirana kada je bivši suprug Nikol Braun, bivši profesionalni fudbaler O Džej Simpson, postao glavni osumnjičeni za dvostruko ubistvo.

Ovo je srceparajuća istinita priča o smrti Nikol Braun.

Ko je bila Nikol Braun Simpson?

Nikol Braun Simpson rođena je 19. maja 1959. godine u Frankfurtu. Njena majka je bila Nemica, a otac Amerikanac. Nikol je bila druga od četiri ćerke. Nakon što se porodica preselila u Sjedinjene Američke Države, Nikol je napredovala u svom novom domu u Kaliforniji. Na kraju je pohađala Dana Hils srednju školu u Dejna Pointu, gde je bila popularna i omiljena među svojim školskim drugovima. Njeni vršnjaci su je čak proglasili princezom školskog balu. Kada Nicole nije bila na časovima, uživala je provodeći vreme na plaži sa svojim prijateljima.

Nikol Braun Simpson
foto: FILES / AFP / Profimedia

"Nicole je bila vesela, uvek srećna i nasmejana", rekao je njen bivši učitelj Bil Prestridž, prema Los Anđeles tajmsu.

Sa 18 godina, Nikol je radila kao konobarica u klubu The Daisy, ekskluzivnom klubu u Beverli Hilsu. Tamo je srela O Džej Simpsona, susret koji će zauvek promeniti tok njenog života.

Simpson, već oženjen i sa decom, približio se mladoj konobarici i nastavio da je prati dok nije pristala da počnu da se viđaju. Iako je bio oko 12 godina stariji od nje, njihova veza brzo je uzela maha i uskoro su gotovo svaki trenutak provodili zajedno.

Konačno, O Džej Simpson se razveo od svoje prve žene, Margerit Vitli, 1979. godine, i kasnije se oženio Nikol Braun Simpson 1985. godine. Novopečeni bračni par dočekao je svoju ćerku Sidni iste te godine, a sina Džastina nekoliko godina kasnije. Navodno je Nikol Braun Simpson obožavala da bude majka i beskrajno volela svoju decu.

o džej simpson
foto: Adam Scull/PHL/MPI / Capital pictures / Profimedia

Ljubomora u braku

Međutim, njen odnos sa suprugom bio je daleko od idiličnog. Sam O Džej Simpson priznao je da je bio neveran svojoj ženi tokom njihovog braka. A Nikol Braun Simpson prijavljivala je svog muža policiji zbog porodičnog nasilja - u više navrata.

U jednom takvom pozivu, zapisnici navode da je Nikol ponavljala policajcima: "Ljubomoran je, umišlja. Ubiće me!" Takođe je izrazila frustraciju zbog neaktivnosti vlasti kad god su privodili njenog poznatog muža, govoreći: "Nikada ništa ne preduzimate protiv njega. Razgovarate s njim, a onda odete."

U jednom trenutku, Simpson je optužen za nasilje u porodici, ali nakon što se izjasnio da ne priznaje krivicu za optužbu, dobio je kaznu od 120 sati volontiranja, dve godine uslovne kazne i novčanu kaznu od 700 dolara.

Brak para ostao je buran sve do 1992. godine, kada je Nikol Braun Simpson podnela zahtev za razvod. Ali to ne bi bilo poslednje što su se dvoje videli.

Kris Džener, Robert Kardašijan, o džej simpson
foto: Profimedia

Meseci koji su prethodili smrti Nikol Braun Simpson

Nakon razvoda, Nikol Braun Simpson je pokušala da se posveti sebi i deci i da zaboravi na bivšeg supruga. Često su je viđali po njenom kvartu Brentvud kako vozi Ferari. Noću je uživala u plesu sa svojim prijateljima. Braun Simpson je ostala posvećena majka, vozila je decu u školu, na karate i časove plesa.

Međutim, navodna ljubomora Simpsona navodno je dovela do toga da je progonio svoju bivšu ženu. "Plašim se," navodno je rekla svojoj majci Juditi, prema New York Timesu. "Idem na benzinsku pumpu, on je tamo. Idem u prodavnicu obuće, i on je tamo. Vozim se, i on je iza mene." Uprkos tome, kasnije su prijatelji Nikol Braun Simpson izjavili da je ponekad izražavala želju da se pomiri sa svojim bivšim suprugom. Ali kada su se par ponovo spojili, Braun Simpson je ponovo završila pozivajući policiju da prijavi njegovo nastavljeno zlostavljanje. Do maja 1994. godine, činilo se da je konačno spremna da nastavi dalje. Čak i kada joj je bivši suprug poklonio skupocjeni narukvicu za rođendan, nakon samo nedelju dana vratila je nakit.

Do tog trenutka, Braun Simpson je uspostavila prijateljstvo sa Ronom Goldmanom, 25-godišnjim konobarom. Spekulisalo se da su njih dvoje bili u romantičnoj vezi, ali Goldman je rekao da su bili prijatelji.

Međutim, jedan zajednički prijatelj izrazio je zabrinutost kada je video Goldmana kako vozi Braun Simpsonin Ferari i rekao mu je da "moli za probleme."

o džej simpson
foto: Profimedia

Tog 12. juna 1994. godine, Nikol Braun Simpson je imala uobičajen početak svog dana. Rano je ustala, skuvala doručak za decu i odvela ih u kupovinu. Kasnije, prisustvovala je plesnoj recitali svoje ćerke Sidni sa nekim članovima porodice. Kada se to završilo, porodica je otišla u restoran, gde je radio Goldman.

Nakon što su napustili restoran, majka Braun Simpson je shvatila da je slučajno zaboravila svoje dioptrijske sunčane naočare. Goldman je uskoro pronašao naočare i odlučio da ode do Braun Simpsonove kuće u Brentvudu da ih vrati. Nažalost, ovaj ljubazan gest će dovesti do toga da Goldman bude surovo ubijen zajedno sa Braun Simpson.

Iste večeri, kako su Nikol Braun Simpson i Ron Goldman bili ubijeni nožem neposredno ispred Braun Simpsonove kuće. Još uvek nije jasno da li je Goldman stigao do kuće dok je njegova prijateljica bila ubijena ili odmah nakon toga, ali je jasno da je potrčao prema njoj umesto da pokuša da pobegne od ubice - i da je hrabro pružio otpor.

Nakon ubistva, Nikolin Akita pas je počeo "zavijati", plašeći njene komšije. Konačno, neki su izašli da istraže, i bili su uznemireni kada su videli psa kako trči gore-dole ulicom sa krvlju po šapama. U nekom trenutku oko ponoći, pas je navodno odveo zabrinute komšije do uznemirujuće mesta zločina u blizini kuće Nikol Simpson.

o džej simpson
foto: Jonathan Alcorn / Zuma Press / Profimedia

Buran nastavak nakon dvostrukog ubistva

Nakon što su policajci stigli na mesto zločina i identifikovali žrtve kao Nikol Braun Simpson i Rona Goldmana, gotovo odmah su počeli da sumnjaju na Simpsona. Na kraju krajeva, Nikol je imala turbulentnu prošlost sa svojim bivšim suprugom, i ubijena je zajedno sa muškim prijateljem. Svi Nikolini bliski prijatelji i porodica posumnjali su baš na njega.

Prema CBS News, njena sestra Denis kasnije je rekla: "Kada smo saznali da je ubijena nožem, bilo je kao, 'Oh, Bože! Toliko se bojala noževa.' Postojala je samo jedna osoba koja je znala da se toliko plašila noževa, osim njenih porodica. I to je bio Simpson." 17. juna 1994. godine, Simpson je trebao da se preda policiji, ali umesto toga odveo je vlasti na čuvenu vožnju automobila sporom brzinom koju su milioni Amerikanaca gledali na televiziji. Na kraju je odveo policiju nazad na svoje imanje, gde se predao - ali je insistirao na svojoj nevinosti.

Njegov takozvani "Sudski proces stoljeća" počeo je u januaru 1995. godine, i milioni Amerikanaca pratili su suđenje jednako pažljivo kao i vožnju automobila.

Mnogi su bili privučeni senzacionalnim i skandaloznim aspektima slučaja, uključujući slavu, poznatost, problematičan odnos između O Džeja i Nikol Braun Simpson, jezivu prirodu samog zločina, i rasne dinamike - s obzirom na to da je O Džej bio crnac, a Nikol Braun Simpson i Ron Goldman bili su oboje belci.

Britanski "Dejli mejl" objavio je ispovest navodnog svedoka Džona Dantona, koji je tvrdio da Simpsona nije bilo briga za tada već bivšu suprugu i da je "platio veliki novac da bi ona bila ubijena". Danton je tvrdio da je znao da je Simpson unajmio mafiju i ogradio se objašnjenjem da je to čuo "od ljudi iz određenog kruga".

Bilo kako bilo, O Džej Simpson nikada nije odslužio kaznu za dvostruko ubistvo.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs