UVUČENA VILICA, SUVO LICE, BOLESTAN IZGLED: Stručnjak objasnio koje posledice pravi lek koji poznati zloupotrebljavaju

Stručnjaci su se napokon oglasili o leku koji je svetski slavne osobe doveo do neprepoznatljivosti zbog preteranog gubitka kila

Celebrities
22:21h Autor:
UVUČENA VILICA, SUVO LICE, BOLESTAN IZGLED: Stručnjak objasnio koje posledice pravi lek koji poznati zloupotrebljavaju
Foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Sve je više poznatih ličnosti koje su odlučile da se bore protiv viška kilograma uz pomoć leka Ozempik, ali rezultati i posledice njegove upotrebe su donekle zabrinjavajući.

Često možemo primetiti kod slavnih osoba u Holivudu mršave obraze, uvučene oči i opuštenu kožu.

Dok je lek "Ozempik" postao popularan među poznatim osobama koje žele da skinu kilograme, pojavljuje se novi fenomen. Negativna strana ove popularne metode mršavljenja je takozvano 'usahlo lice', zbog kojeg plastični hirurzi trljaju ruke, pišu strani mediji, među njima i Daily Mail.

Šeron Ozborn
foto: Mattpapz / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

"Kada izgubimo masnoću na licu, primetimo znake kao što su udubljeni obrazi, opuštenija koža i opšte uvlačenje crta lica. Ponekad to stari osobu, jer je masnoća u našim obrazima ono što nam daje mlađi izgled", rekla je za Daily Mail Dr. Smita Ramanadham, plastični hirurg iz Nju Džersija.

Skot Disik je nedavno iznenadio mnoge svojim novim izgledom, ali on nije jedini koji se odlučio za ovu poznatu metodu.

Skot Disik
foto: 42 / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Tu su i Šeron Ozborn, kao i Džesika Simpson. Na osnovu njihovih fotografija, očigledno je da svi imaju iste posledice uzimanja ovog leka - lice im deluje uvučeno, umorno i znatno starije.

Džesika Simpson
foto: RCF / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Glumac Džon Gudmen, koji je izgubio oko 100 kilograma tokom poslednjih 10 godina, ima vidljivo opušteniju kožu. On ističe da je kilograme izgubio jedući manje obroke, svakodnevno šetajući sa svojim psima i izbacujući šećer i alkohol iz ishrane, iako stručnjaci tvrde da je takva koža upravo posledica ovog poznatog leka.

Džon Gudmen
foto: Rick Davis / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Robi Vilijams se takođe našao na spisku korisnika pomenutog leka, a primećeno je uvlačenje ispod njegovih očiju i obraza, kao i više bora koje su se pojavile usled gubitka volumena.

Šeron Ozborn
foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Iako su žene manje podložne vidljivosti korišćenja "Ozempica", doktori ističu da je Šeron Ozborn čisti primer njegovih loših posledica.

"Oči joj izgledaju više uvučene, obrazi su joj više udubljeni", rekla je doktorka Ramanadham koja je ukazala i na gubitak volumena u licu.

Doktorima nije promakla ni Džesika Simpson.

"Kada pogledam noviju fotografiju, njene su oči uvučene, njeno lice više ispijeno, a ni njeni obrazi nisu tako puni. Lice joj izgleda pomalo mršavo, zapravo, kao da je umirala od gladi", zaključili su doktori.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs