ABORTIRALA SA 14 , PA IMALA OSAM POBAČAJA: Opterećena intimnim odnosima, muža je varala sa 88 ljubavnika

Ljubavni život Margaret Kembel uzbudljiviji je od bilo kojeg filma.

Celebrities
ABORTIRALA SA 14 , PA IMALA OSAM POBAČAJA: Opterećena intimnim odnosima, muža je varala sa 88 ljubavnika
Insert iz serije, Foto: Profimedia

O njenim skandalima se snimila i serija, kao i brojni dokumentarci, a na TV ekranima ju je čak tumačila i Kler Foj u seriji "Vrlo britanski skandal".

Naime, Margaret Kembel je bila senzacija svog doba – slobodoumna žena koja je volela koga god je želela i kad god je to želela. Iako nije rođena kao aristokratkinja, zahvaljujući svom šarmu se udala za vojvodu, a zatim krenula da ređa skandale koji se i danas sa zanimanjem prepričavaju.

Uprkos tome što je rođena u jednoj od najbogatijih škotskih porodica tog doba, nije se ustručavala, gradeći život na ljubavnim skandalima. Kao jedino dete Džordža Haj Vighama i Helen Men Hanaj odrasla je u luksuzu koji dolazi uz milione koje je njen otac osigurao kao predsednik Celanese korporacije koja je i danas na listi Fortune 500.

Margaret Kembel
foto: akg-images / akg-images / Profimedia

Obrazovanje je stekla u Njuhorku, gde je provela 14 godina. Međutim, čini se da je upravo Njujork učinio da ima liberalniji pristup ka stvarima koje su u njenoj zemlji tada bile tabu.

Trudna sa 15 godina

Imala je samo 15 godina kada je prvi put ostala trudna, i to s filmskom zvezdom, tada 18-godišnjim Dejvidom Nivenom. Njen otac ju je poslao na abortus, a mlada Margaret je ubrzo nakon što je trudnoća zataškana postala verenica princa Alija Kana, uglednog diplomate. Međutim, ni ta ljubav nije potrajala jer su ih roditelji razdvojili zbog različitosti u veri.

Margaret je u tim godinama imala još dve afere sa uticajnim, poželjnim mladićima tog doba, ali je na kraju izgubila glavu za bogatim američkim golferom Čarlsom Svinijem. Par je 1933. razmenio bračne zavete na glamuroznom venčanju u Londonu, koje je proglašeno spektaklom godine - pozvano je 2.000 gostiju, a još 3.000 ljudi okupiralo je ulaz u zgradu gde se slavilo – sve ne bi li videli mladence.

Margaret Kembel
foto: Keystone Pictures USA / Zuma Press / Profimedia

"Period između 1930. i 1933. bio je prepun veselja i zabave. Bio je to raj. Nepomućeni raj. Tri zabave po večeri. Nijedna ozbiljna misao u glavi. Blaženstvo. Mislim da se niko nikada nije tako dobro provodio kao ja. Niko, niko, niko", ispričala je vojvotkinja jednom prilikom.

S golferom je ostala u braku sve do 1947, a Margaret je tokom 14 godina imala čak osam pobačaja i rodila je jedno mrtvo dete, dok na kraju nije uspela da postane majka troje dece.

Nakon razvoda je 1951. uplovila u novi brak. Tada je izgovorila sudbonosno da vojvodi od Argila, bogatom plemiću koji je bio alkoholičar, kockar i manipulator. Trošio je bogatstvo na kocku i žene, a kada Margaretin otac više nije želeo da plaća njihove račune, odlučio je da se razvede od svoje žene. Međutim, za to je morao da ima dobar razlog, pa ga je i pronašao i tako vojvotkinji zauvek promenio život.

Margaret  Kampbel
foto: Profimedia

"Imala sam bogatstvo, dobro sam izgledala. Kao mladu ženu, stalno su me fotografisali, pisali o meni, laskali mi, divili mi se, uvrstili me na listu deset najbolje odevenih žena na svetu. Postala sam vojvotkinja i gospodarica starog zamka. Život mi je očito bio posut ružama čitavim putem", rekla je jednom Margaret, a ova izjava najbolje ilustruje njena nastojanja da slika o njenom životu uvek bude idilična – iako je realnost često bila sasvim sumorna.

Naime, za nju se sve urušilo kada je jednom prilikom njen suprug vojvoda provalio u njenu vilu i tražio sluge da mu otkriju sve tajne pregrade gde je njegova žena skrivala svoja pisma i dragocenosti. Tu je napokon i našao dokazni materijal koji mu je trebao za razvod. Naime, odlučio je da nepovratno uništi svoju suprugu jer je otkrio fotografiju gde Margaret pozira u krilu golog muškarca, dok je i sama naga.

Margaret  Kampbel
foto: Profimedia

To je bio jak dokaz preljube koja je vojvodi omogućila da se od nje razvede i pri tome dobije izdašnu svotu u brakorazvodnoj parnici. Osim što je vojvoda na sudu dao imena tri glavna osumnjičena ljubavnika, sudiji je priložio i spisak od 88 muškaraca za koje se veruje da ga je s njima Margaret prevarila.

Margaret  Kampbel
foto: Profimedia

Sudija je odlučio da omogući vojvodi razvod, te je rekao kako smatra da je "Margaret izuzetno seksualna osoba koja je prestala da bude zadovoljna normalnim odnosima i počela da se upušta u orgije i nastranosti, a sve ne bi li zadovoljila svoju požudu". Takvo mišljenje javno izrečeno o nekome u to doba je Margaret okončalo reputaciju i bacilo na njeno ime beskrajnu ljagu.

Tek je 2013. otkriveno da je muškarac na fotografiji bio američki biznismen Bil, odnosno Vilijam Lajons. On je bio vlasnik marke automobila Jaguar, a kasnije se ispostavilo i jedini pravi Margaretin ljubavnik. Ostali osumnjičeni su bili većinom muškarci homoseksualne orijentacije, što ona tada nije smela da kaže jer je to bilo kažnjivo zatvorom.

Tako je nastavila da živi narušene reputacije i okaljanog ugleda, a umrla je 1985, kao jedna od najkontroverznijih ličnosti s kraljevskog dvora.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs