IMALA JE 12, A ON 38 GODINA KAD SU SE ZAVOLELI: Njega je TEŠKA BOLEST pokosila, a njoj razorila mozak i telo

Zdravlje Selin Dion već godinama nije stabilno, a pevačica se uprkos tome bori kao lavica.

Celebrities
IMALA JE 12, A ON 38 GODINA KAD SU SE ZAVOLELI: Njega je TEŠKA BOLEST pokosila, a njoj razorila mozak i telo
Foto: Elder Ordonez / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Život čuvene kanadske pevačice obeležile su velike trageije, a bolest sa kojom se godinama suočava učinila je od nje jednu od najnesrećnijih žena na svetu. Selin Dion je žena koja je volela samo jednog muškarca i prošla fascinantan put od siromašne devojčice, podizane uz trinaestoro braće i sestara do svetski poznate zvezde, od ružnog pačeta do zgodne žene.

Nažalost, pre iznesnog vremena se razbolela od teške bolesti koju dobije jedan od milion ljudi. U pitanju je stif person sindrom (SPS), takozvani sindrom ukočene osobe. Vrlo je redak i progresivan, pogađa nervni sistem, a posebno mozak i kičmenu moždinu.

Selin Dion
foto: Elder Ordonez / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Pevačica ima jake paralizujuće bolove u nogama i stopalima, celo telo joj je ukočeno, veoma je slaba i dane provodi u neverovatnim bolovima. Redovno ide na terapije, ali joj grčevi i dalje smetaju u svakodnevnim aktivnostima - i pevanju. Jako je smršala i jedva ustaje iz kreveta...

Budući da je zbog bolesti otkazala sve turneje i koncerte, to je dodatno uticalo na njeno raspoloženje.

Selin Dion
foto: Elder Ordonez / SplashNews.com / Splash / Profimedia

- Srce mi je slomljeno. Nije pošteno prema vama i dalje odgađati koncerte, pa je najbolje da sada sve otkažem dok ne budem opet potpuno spremna da stanem na pozornicu. Sve ovo mi nanosi veliki bol. Želim da znate da ne odustajem i da jedva čekam da se opet vidimo - navela je u zvaničnom saopštenju prošle godine.

Inače, Selin ima 56 godina i veoma uspešnu karijeru iza sebe, kao i jediog muškarca sa kojim je ikada bila, a koji je preminuo.

Selin Dion
foto: ACAU / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Naime, imala je 12 godina kad je upoznala svog producenta Renea Anželija, koji je tada imao 38, a u kojeg se ubrzo zaljubila. Tek kada je Selin napunila 19 godina, između njih počela je da se rađa ogromna ljubav. Par je u početku krio svoju vezu, zbog velike razlike u godinama. Sedam godina kasnije, došlo je do venčanja, te je na taj način par obelodanio svoju romansu.

Na nesreću, Rene se nakon dve godine razboleo od karcinoma, ali se izborio da krene dalje. Sedam godina bili su na vrhu svih top-lista na svetu, a onda je Selin 2001. odlučila da konačno napravi pauzu jer su očekivali prvo dete. Rodio im se sin Rene Šarl, koji danas ima 22 godine. Blizance Edija i Nelsona dobili su devet godina kasnije.

Selin Dion
foto: profimedia

Nažalost, Reneova bolest je uzela maha i on je preminuo 2014, a Selin je nekoliko meseci provela kraj njegove postelje, sve do njegovog poslednjeg trenutka. Bili su u braku 20 godina. Dva meseca kasnije ostala je i bez brata Davida.

Nakon velike tuge uspela je da se digne iz pepela, ali je nakon nekoliko godina osetila simptome svoje podmukle bolesti. Neki mediji su čak pisali i da je preminula, ali vest, na sreću, nije bila tačna.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs