ŽIVOT BESKRUPULOZNE LEPOTICE DOKAZ JE DA NE PREZA NI OD ČEGA: Bila s ženom, krala tuđe muškarce pa glumila žrtvu nasilja

Nestvarno lepa holivudska glumica koliko god želela u životu da se udalji od oca išla je njegovim stopama u svakom smislu, da krv nije voda, potvrdila nam je životna priča Anđeline Džoli

Celebrities
16:08h
ŽIVOT BESKRUPULOZNE LEPOTICE DOKAZ JE DA NE PREZA NI OD ČEGA: Bila s ženom, krala tuđe muškarce pa glumila žrtvu nasilja
Foto: North Woods / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Život slavne lepoticeAnđeline Džoli mogao bi poslužiti kao scenario za dobar film, samo nismo sigurni kog bi žanra bio, da li horor, ljubavni ili drama. Iako se čini da je poslednjih godina uplovila u mirnu luku, te se ne pojavljuje mnogo u medijima, nismo zaboravili ženu kakva je nekad bila.

Iza veoma uspešne glumice Anđeline Džoli krije se osoba koja je tokom celog života vodila borbu sa depresijom, porodičnim problemima i nepoverenjem prema svima oko nje, a ovo su mračni detalji iz njenog života koji su ostavili posledice po njenu ličnost, brak i sveukupnu sreću u životu.

Anđelina Džoli
foto: ANTI / Backgrid UK / Profimedia

Rođena 4. juna 1975. godine, Anđelina Džoli je rasla u nesrećnoj porodici. Njeni roditelji su bili slavni glumci Džon Vojt i Maršelin Bertrand, ali njihov brak je bio veoma nestabilan. Maršelin koja je bila vanserijska lepotica i beskrajno talentovana umetnica, ali stavila je sve na stranu zbog Džona, koji joj je vratio tako što ju je neprestano varao. Par se konačno rastao kada je rodila drugo dete, Anđelininog brata Džejmsa. Skoro u potpunosti odgajana od strane majke, Džoli je počela da oseća mržnju prema svom ocu. Međutim, sve što je otac nekad radio njenoj majci, kasnije je glumica radila drugima.

Džon Vojt
foto: Globe Photos/Mediapunch / Shutterstock Editorial / Profimedia

Iako tvrdi da se za glumu zainteresovala zbog majke a ne oca, ovim pozivom nije počela da se bavi u detinjstvu. U mladosti imala je probleme sa ponašanjem, te je tako jedva uspela da završi srednju školu. Za Anđelinu Džoli tinejdžersko doba je bila prava noćna mora. Verovali ili ne, nije se baš uklapala sa svojim drugovima iz razreda u srednjoj školi Beverli Hils i brzo je postala predmet ismevanja. Za razliku od mnogih njenih vršnjaka, Džolijeva porodica nije bila naročito bogata, a da stvar bude još gora, njen neugledni preterano mršav izgled devojčice koja je nosila naočare i protezu, stavio joj je metu na leđa.

Kada je prešla u srednju školu Moreno, imala je priliku da se ponovo predstavi. Džoli je krenula iznova, ovog puta kao kraljica tame i ponovo nije ponela titulu lepotice, iako je zapravo to bila. Tada je često govorila da su je opsedali demoni, a i u kasnijim godinama je vodila borbu sa samom sobom i svojim unutrašnjim neprijateljima. Bila je rođena buntovnica i ubrzo je stekla reputaciju „pankera autsajdera“. Marširala je uz ritam sopstvenog bubnja, obučena u crno, uživajući u nekim od svojih mračnijih zabava kao što je igranje noževima. Ubrzo je, nakratko, napustila časove glume da bi ih zamenila časovima za balzamovanje. Džoli tvrdi da nije želela ništa više od toga da postane pogrebnik.

Kada je imala samo 14 godina, Anđelina Džoli je već bila u vanbračnoj vezi sa svojim prvim dečkom Antonom Šnajderom. U stvari, njena majka je pozvala mladića da živi sa njima, i na taj način se pobrinula da se ovi mladi ekscentrici izvuku iz nevolja.

Već sa 16 godina, Džoli je žudela da raširi krila, trčeći slepo u odraslo doba pre nego što je čak završila svoje tinejdžerske godine. Odbacila je svog dečka Šnajdera i ranije je završila srednju školu. Ubrzo, Džoli je počela da radi. Iznajmila je stan i vratila se studiranju glume. Iako se pravila da sve može sama, Anđelina je zapravo bila toliko opterećena da je često imala psihičkih problema.

Anđelina Džoli
foto: Profimedia

"Sakupljala sam noževe i uvek sam ih imala nadohvat ruke. Iz nekog razloga, ritual sečenja i samopovređivanja, kao i osećanje bola, činili su me živom. Osećala sam se slobodnom i to je za mene bila neka vrsta terapije. Duboko u srcu ja sam uvek bila i uvek ću biti mala pankerka sa tetovažama", izjavila je glumica u jednoj emisiji.

Anđelina nikad nije krila koliko je bliska sa bratom. Za njega je govorila da joj donosi sreću, pa ga je vodila svuda sa sobom. Njihov strasni poljubac u usta 2000. godine na dodeli Oskara i Anđelinina izjava kako je veoma zaljubljena u svog brata, uzburkali su svet, a mediji su pisali o njihovom incestuoznom odnosu. Nekoliko dana kasnije oboje su demantovali mračne tračeve, ističući kako su nakon razvoda roditelja jedno drugom bili velika podrška.

Džejms Hejven, Anđelina Džoli
foto: Profimedia

Sredinom 1994. godine udala se za britanskog glumca Džonija Lija Milera koga je upoznala na snimanju filma o bandi hakera koja spasava svet. S njim se venčala u nekonvencionalnoj venčanici, odnosno u crnim kožnim pantalonama i beloj majici na kojoj je vlastitom krvlju ispisala Milerovo ime.

Ali prvi brak joj se raspao i razlog razvoda nisu bile nepremostive razlike koje su naveli, već to što joj je britanski glumac dosadio kada je na snimanju filma Foxfire upoznala i zaljubila se u svoju partnerku, manekenku Dženi Šimizi. Iako se o tome samo nagađalo, u biografiji Andželine Džoli od pre tri godine, ona je, između ostalog, priznala i da je deset godina imala ljubavnicu Dženi.

Anđelina Džoli
foto: UNITED ARTISTS / AFP / Profimedia

"Želela sam njene dodire i poljupce. Opazila sam da je posmatram kao što sam do tada posmatrala muškarce. Bilo je fantastično, njene usne bile su tako meke", otkrila je glumica tada.

Nakon raskida sa Dženi, glumica je uplovila u vezu sa glumcem Bilijem Bobom Torntonom, što ne bi bilo ništa čudno da on u to vreme nije bio veren sa drugom, glumicom Lorom Dern. Da se njen partner oženio Anđelinom, Lora je saznala iz novina, kada su je pozvali da pitaju za komentar.

Džolijeva i Bili nisu brinuli za to kako se Lora osećala i to su iskazivali učestalim javnim izlivima strasti, a oboje su oko vrata nosili bočice sa krvlju svog partnera. Iako su pričali kako su suđeni jedno drugom, rastali su se 27. maja 2003.

Anđelina Džoli, Bili Bob Torton
foto: Profimedia

Početkom novog milenijuma, okrenula se humanitarnom radu, ali i usvajanju, a kasnije i rađanju dece. U proleće 2002. godine usvojila je desetomesečno kambodžansko siroče, Medoksa Čivana. Njena bezgranična ljubav za sina bila je i kamen spoticanja u braku sa Tortonom jer posesivni suprug nije hteo ni s kim da je deli.

U ljubavnu priču sa Bred Pitom uplovila je dok je on bio zauzet, odnosno oženjen sa Dženifer Aniston. Snimali su čuveni film "Gospodin i Gospođa Smit", a iskrice su odmah planule. Krah braka je potpuno slomio Aniston, ali Bred je bio ludački zaljubljen u Anđelinu.

Januara 2006. godine Džolijeva je potvrdila da je trudna i na taj način prvi put javno potvrdila njihovu vezu. Nakon dva usvojena deteta, Kambodžanca Medoksa i Etiopljanke Zahare, Andželina je 27. maja 2006. godine rodila ćerku Šajlo Nuvel Džoli Pit u privatnoj bolnici u Valvis Beju, u Namibiji. U martu 2007. usvojili su i tada trogodišnjeg Vijetnamca Paksa Tjena, a u julu sledeće godine slavna umetnica dobila je još dvoje biološke dece, dečaka i devojčicu koje je na svet donela u bolnici Santa Marija u Nici.

Bred Pit, Anđelina Džoli
foto: Profimedia

Nažalost, ni brak sa Bredom Pitom nije dugo potrajao. Problemi su bili sve učestaliji, a glumcu se navodno nije dopadao neuredan život kojem je Anđelina težila. Želeo je da se skrase i budu na jednom mestu. Svađe su bile sve češće, te su se na kraju i razveli, da bi potom otpočela pljava bitka za starateljstvo.

Anđelini se na teret stavljalo da je ćerki Šajlo nametnula transrodnost, kao i da je izmislila nasilje za koje je optužila Pita, a koje se navodno dogodilo u avionu. Decu je potpuno odsekla od oca, a borba na sudu traje i dalje i po svemu sudeći, to će biti najduža parnica u istoriji Holivuda.

Anđelina Džoli
foto: Profimedia

Ni spor oko prodate vinarije još uvek nije gotov. Koliko je želela da ponizi bivšeg partnera svedoči i to što je deo zajedničke vinarije kojoj se Bred posvetio prodala iza njegovih leđa ruskom tajkunu i glavnom konkurentu, bez njegovog znanja, iako je bio dogovor da glumac otkupi njen deo.

Zbog svega što se dešava, svet je bukvalno podeljen - sa jedne strane su oni koji je apsolutno podržavaju, dok su sa druge oni koji ne prestaju da podsećaju one prve na sve što je Džolijeva radila u prošlosti, a što nije ni najmanje "anđeoski" naspram toga kako danas sve pokušava da se prikaže.

Stil / Wanted

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs