FATALNU LEPOTICU MUŽ UBIO ZBOG AFERE S NAJPOZNATIJIM SRBINOM: On onda zaveo njenu 30 godina mlađu sestru zbog ŠOK povoda

Doroti Straten je očarala sve lepotom, a skončala je na užasan način. O njenoj smrti ni danas ne prestaje da se priča.

Celebrities
12:18h Autor:
FATALNU LEPOTICU MUŽ UBIO ZBOG AFERE S NAJPOZNATIJIM SRBINOM: On onda zaveo njenu 30 godina mlađu sestru zbog ŠOK povoda
Doroti Straten, Foto: MGM / AFP / Profimedia

Doroti Straten bila je lepa i naivna devojka sa velikim snovima koji us joj delovali nedostižno. Zbog siromašta je bila prinuđena vrlo rano da počne da radi, ne sluteći da će joj jedan susret na poslu promeniti tok sudbine, ali i koštati života. Munjevitom brzinom je postala popularna širom sveta zahvaljujući naslovnici u magazinu "Playboy", a potom je uplovila i u glumačke vode. Tek kad je zakoračila na put velikog uspeha - ubijena je.

Ko je, zapravo, bila Doroti Straten?

Rođena je u Vankuveru 1960. godine, u porodici koja je emigrirala iz Holandije i živela kao i svi pripadnici radničke klase. Dok je još išla u srednju školu, Doroti je počela da radi kao prodavačica sladoleda u Dairy Queen-u u rodnom mestu. Baš tu ju je primetio lokalni diler i makro Pol Snajder. Već na prvi pogled ga je očarala, ali u njoj je video mogućnost za velikom zaradom. Nije računao da će toliko postati opsednut njom, da će je na kraju i hladnokrvno ubiti.

Doroti Straten
foto: MGM / AFP / Profimedia

Naime, obećavao joj je neverovatnu karijeru u Los Anđeleu, kule i gradove, samo da pođe sa njim uz jedan uslov - da pozira naga. Smatrao je da će na taj način najlakše doći do ogromne popularnosti, a cilj je bio da je zapazi čuveni Hju Hefner. Tako je počeo njen put do slave i smrti.

Pristala je na fotografisanje, a Pol je odmah prosledio slike magazinu "Playboy". Još uvek maloletna, Doroti je jedva ubedila majku da potpiše saglasnost.

Doroti i Pol preselili su se u Los Anđeles, gde je ona počela da radi kao "zečica" u poznatom noćnom klubu Playboy Club. Sledeće godine, Snajder i ona su se venčali, a Doroti je obećavana velika karijera. I Hefner se nadao da će mu upravo ona doneti veliko bogatstvo.

Doroti Straten
foto: Peter Borsari/PIP-Landmark Media / Landmark / Profimedia

Nakon što se pojavila u manjim ulogama u serijama Buck Rodgers i Fantasy Island, počela je da igra i u filmovima, a 1980. otišla je u Njujork kako bi snimila "Svi su smejali" slavnog filmadžije srpskog porekla Pitera Bogdanoviča. Igrala je rame uz rame s Odr Hepbern i drugim velikim imenima.

Međutim, nije ni slutila da će je slavni Srbin toliko zainteresovati. Varnice međunjima postajale su sve očiglednije. Navodno je Bogdanoviča Doroti osvojila još u Plejboj vili, mnogo pre nego što su zajedno snimili film, a uskoro su zaista postali par. Išli su romantični na odmor i počeli da žive zajedno, ali Snajder i dalje nije odlazio iz Dorotinog života.

Tada za Pola počinje prava agonije, jer je bio svestan da gubi čuvenu "zečicu". Doroti se potpuno udaljila od supruga, a u pismu koje mu je poslala, tražila mu je više slobode. Svađe su bile sve češće, a Snajder je paničio jer gubi kontrolu nad Doroti. Ubeđen da ga ona vara s Bogdanovičem, s kojim je bila na promotvnoj turneji, angažovao je privatnog detektiva da ih prati.

Piter Bogdanovič
foto: Profimedia

Suočen s time da je njihov brak gotov, Pol je pozvao Doroti da se vide i razgovaraju o svom razvodu, a kada je došla – silovao ju je. Potom joj je pucao u lice, a sat vremena kasnije izvršio je samoubistvo.

– Bilo je to kao set horor filma – rekla je Peti kasnije, objasnivši da ih je pronašla na krevetu, dok je krv bila na sve strane. – Oboje su bili mrtvi. Oboje su bili nagi. Bili su mrtvi najmanje osam sati - rekla je Polova cimerka.

Bogdanovič je priznao da se nikada nije oporavio od udarca koji mu je zadala smrt Doroti. Pozlilo mu je kada je čuo da je ubijena.

Piter Bogdanovič
foto: Profimedia

– Vrištao sam. Na podu, sklupčan – otkrio je on.

Prisetio se i kako nije znao kako da kaže Luiz, Dorotinoj sestri koja je tada imala samo 12 godina i bila u poseti u njihovom domu, da joj je sestra ubijena.

Suočavajući se sa ogromnom krivicom, pitao je Dorotinu majku Neli da Luiz i ona dođu da žive s njim dok piše knjigu o životu svoje pokojne devojke "Ubistvo jednoroga".

Brinuo je da im aspolutno ništa ne fali. Nakon nekog vremena, one su se vratile u Kanadu, a slavni filmadžija srpskog porekla ih je često posećivao i vremenom se sve više zbližavao s Luiz, da bi se na kraju – zaljubili.

Venčali su se 1988. godine, a nije im smetala činjenica da je Luiz imala samo 20 godina i da je on bio stariji od nje skoro tri decenije. Sa druge strane, mnogi misle da je "ludo voleo" Doroti, te da ju je tražio sve vreme u njenoj sestri.

Doroti Straten
foto: MGM / AFP / Profimedia

Ni Hefner nije bio više isti

Njena je tragična smrt šokirala Holivud i ostavila traga kako na Bogdanoviču, koji je kasnije rekao da je bio "ludo zaljubljen’"u nju, tako i na Hefneru.

- Hef nikad više nije bio isti. Deo njega je umro. Umro je deo svih nas jer nam je Doroti puno značila - otkrila je Cis Randl, nekadašnja Plejbojeva sekretarica.

Hefner je kasnije tvrdio da nikad nije bio s Doroti, i govorio da "nikad nije ni pokušao".

- Njena tragična smrt nije imala nikakve veze s Plejbojem, već je povezana s krajem njenog braka zbog afere s Piterom Bogdanovičem - rekao je na konferenciji za medije 1985, pet godina nakon njene smrti.

1 / 5 Foto: MGM / AFP / Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs