ANALNO JE SILOVAO PIŠTOLJEM, PA UBIO, A POLICIJI REKAO DA JE SVE BIO NESREĆAN SLUČAJ: Obdukcija otkrila jezivu istinu

Linda Sobek je kao i svakog dana krenula na posao, nije ni u snu mogla zamisliti da joj život oduzeti muškarac sa kojim je sarađivala i to na tako užasan način.

Celebrities
11:40h Autor:
ANALNO JE SILOVAO PIŠTOLJEM, PA UBIO, A POLICIJI REKAO DA JE SVE BIO NESREĆAN SLUČAJ: Obdukcija otkrila jezivu istinu
Linda Sobek, Foto: Printscreen Instagram - lindasobekofficial

Linda Sobek, manekena koja je sanjala velike, ali realne snove, osvajale je modne fotografe sa lakoćom, te su jedva čekali da stane pred njihov objektiv. Maštala je da postane i glumica, međutim, kada je bila na korak do ostvarenja i te želje - nestala je. Niko nije znao šta joj se desilo kada je krenula na posao tog 16. novembra 1995. godine, posle osam dana je ispivala na površinu jeziva istina.

Njena tragična sudbina ispričana je u knjizi "Fatalne fotografije" Džeka R. Nerada, zatim u filmu "Priča o Kenu i Barbi", kao i u dokumentarcima o misterioznim slučajevima u svetu poznatih.

Naime, Linda se neizmerno radovala ulozi u najpopularnijem sitkomu na svetu u tom trenutku "Bračne vode", splet nepredviđenih životnih okolnosti sprečio ju je da zablista na malim ekranima. Izgubilla je život na tragičan način, na nju je digla ruku osoba od koje je najmanje očekivala da je spremna tako nešto i da pomisli, a kamoli da učini.

Linda Sobek
foto: Printscreen Instagram - lindasobekofficial

Već sa 27 godina imala je zadivljujuću karijeru, a zanimljivo je da nijedan angažman nije odbijala. Iako je bila veoma zanosna i seksepila, i te kako je bila svesna i svojih nedostataka - kako nije bila naročito visoka, svega 160 cm je imala, znala je da ne može biti top model na revijama, ali zato se odlučila na drugačiji put i ispostavilo se da bolji potez nije mogla doneti - posvetila se modelingu i fotografisanju za časopise.

Kao i uvek, Linda je uvek na vreme kretala na snimanja i slikanja, a tako je bilo i 16. novembra pre 28 godina. Nije ni slutila da se više nikada neće vratiti u svoj dom.

Linda Sobek
foto: Printscreen Instagram - lindasobekofficial

Lindine slike pronađene u kanti za smeće

Nakon što se njena majka zabrinula i prijavila ćerkin nestanak, radnik u blizini Nacionalne šume Anđeles pronašao je u jednoj kanti Lindine fotografije, njen rokovnik i papir sa založnim pravom na leksus na njeno ime.

Slučaj je odjeknuo u javnosti, na svim naslovnim stranama nalazilo se Lindino ime i samo jedno pitanje - šta joj se desilo?

Nakon osam dana od nestanka manekenke fotograf Čarls Ratban se dobrovoljno prijavio lokalnoj policiji.

Linda Sobek
foto: FREDERIC BROWN / AFP / Profimedia

Priznao je da je manekenki oduzeo život i odveo je nadleže do mesta gde je zakopao telo. Najpre je tvrdio da je ubistvo bilo nesrećan slučaj nakon što ju je udario svojim vozilom bez namere da je ubije, dok joj je pokazivao kako se upravlja terenskim automobilom po planinama. Sa druge strane, obdukcija je pokazala potpuno drugačije rezultate - Linda je bila zadavljena.

Kako je The Detroit News pisao u jeku ovog slučaja, Linda Sobek i Čarls Ratban upoznali su se mesec dana ranije na sajmu automobila u Las Vegasu, a manekenka je fotografu dala svoju vizit-kartu i broj telefona i rekla mu da računa na nju ako mu zatreba model za neki posao. Oni su navodno već u narednim nedeljama sarađivali više puta.

Tokom suđenja 1996. godine, tužilaštvo je iznelo dokaze da je Linda Sobek analno silovana pištoljem u trenutku smrti i da je namerno ugušena. Ratban je momentalno osuđen na doživotnu kaznu zatvora bez mogućnosti uslovnog izlaska na slobodu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs