DEJVID BOUVI JE ZNAO DA ZA NJEGOVU BOLEST NEMA LEKA, A ONDA JE ZABRANIO DA GA SAHRANE: Na samrtnoj postelji rekao je OVO

Prošlo je 8 godina od smrti Dejvida Bouvija a mi se tom prilikom sećamo njegovih poslednjih dana

Celebrities
Autor:
DEJVID BOUVI JE ZNAO DA ZA NJEGOVU BOLEST NEMA LEKA, A ONDA JE ZABRANIO DA GA SAHRANE: Na samrtnoj postelji rekao je OVO
Foto: Profimedia

Kada je umro, Dejvid Bouvi je imao 69 godina, a punih 18 meseci je znao da će umreti.

Kada je otišao na pregled, doktori su mu rekli da ima rak jetre u terminalnoj fazi, te za njegovu bolest nema leka, ali Bouvi je hteo da živi što duže kako bi video kako njegova ćerka odrasta.

Do poslednjeg daha se borio, radio i snimao album koji je izdao samo dva dana pred smrti.

Dejvid Bouvi
foto: Profimedia

Nedeljama pre smrti je rekao ljudima sa kojima je sarađivao da boluje od raka i da znaju, ako se ne pojavi na snimanju da je to zato jer ne može od bolesti.

Danima pre smrti, svakom prijatelju ponaosob slao je pisma zhvalnosti, dok oni nisu ni znali da je pevač na samrti.

Dejvid Bouvi je insistirao da ne želi sahranu, umesto toga je tražio da se njegov pepeo prospe po Baliju u okviru intimne, budističke ceremonije.

"Sa ogromnom hrabrošću se suočio sa svojom bolešću. Bilo je tu i dostojanstva, gracioznošću, pa čak i humora u tim teškim momentima.

O muzici je ovako govorio: "Muzika mi je dala preko 40 godina izvanrednih iskustava. Ne mogu reći da su životni bolovi ili tragičnije epizode ​​zbog toga smanjeni, ali mi je omogućilo da doprem do ljudi.

Bila je moja vrata percepcije i kuća u kojoj živim".

Dejvid Bouvi
foto: Profimedia

Iako nikad nisu zvanično potvrđene, ali ove reči se smatraju poslednjim rečima Dejvida Bouvija.

Iza njega je ostala njegova voljena žena Iman, kao i 15godišnja ćerka Aleksandrija.

Iman, Dejvid Bouvi
foto: Profimedia

Dejvid Bovi i Iman su se upoznali 1990. godine na jednoj zabavi. Iman se taman penizonisala od modnih pista, a upoznao ih je njezin frizer. Za Bovija, to je bila ljubav na prvi pogled.

"Odmah me privukla i znao sam da je to zauvek", ispričao je kasnije u intervjuu legendarni muzičar. "Nisam mogao da spavam uoči našeg prvog sastanka. Znao sam da će mi biti žena. Nikada pre nisam bio toliko strastven oko nekoga", priznao je Bovi.

Prvi put u javnosti zajedno su se pojavili u decembru 1990. godine, ali manekenka je u to vreme bila sumnjičava zbog veze s rok zvezdom.

Dejvid Bouvi
foto: Profimedia

"Nisam htela da budem u vezi s Dejvidom Bouvijem jer se nisam u njega zaljubila. Zaljubila sam se u Davida Donsa, i tako je bilo", govorila je kasnije.

Muzičar ju je zaprosio u Parizu, a venčali su se na privatnoj ceremoniji u Švajcarskoj 24. aprila 1992. godine. Oboje su i pre bili u braku, ali to im nikada nije bila prepreka u ljubavi.

Do kraja Bouvijevog života bili su privatni što se njihove ljubavi tiče. Zajedno su bili na brojnim svečanostima i zabavama, ali javno nikada nisu previše pričali o svom životu. Godine 2000. dobili su kćerku Aleksandriju, a Iman je rekla kako ih je ona zbližila još više. Odlazili su na zajednička putovanja, a uvek su se držali izvan radara medija.

"Mogli biste pomisliti da je brak rok-zvezde i menekenke najbolja stvar na svetu. Zaista to i jest", rekao je Bouvi medijima u nekoliko navrata. Iako se činilo da će medijima govoriti o braku, to je ostalo tajna i nakon njegove smrti. Sve što su u javnost govorili bila je činjenica da se vole zauvek. Nakon njegove smrti Iman se zavetovala da se nikad više neće udavati.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs