KAD SAM PROMENILA VERU, HODŽA MI NIJE DAO DA SAHRANIM OCA: Nadu je rodila majka muslimanka, živela je u kamp prikolici

Nada Topčagić dolazi iz muslimanske porodice iz Modrič

Celebrities
19:09h Autor:
KAD SAM PROMENILA VERU, HODŽA MI NIJE DAO DA SAHRANIM OCA: Nadu je rodila majka muslimanka, živela je u kamp prikolici
Foto: preentscreen/Youtube

Promena vere na uvek je bila pod lupom javnosti, pogotovo kada je reč o estradnim ličnostima. Mnogi pevači su tokom svoje karijere promenili veru, a ona se odrekla islama.

Nada Topčagić dolazi iz muslimanske porodice iz Modrič.

Pevačica Nada Topčagić je otkrila da je njena majka živela u kamp-prikolici neko vreme, ali navodi da je tako ona htela. Pevačica se osvrnula na događaje koje su joj sugrađani zamerili.

Nada Topčagić
foto: Kurir/Damir Dervišagić

– Meni tadašnji hodža nije dozvolio da sahranim oca kako ja želim, već pod njihovim uslovima i cenama. To je tada za mene bilo neprihvatljivo, a kako sam čula, oni su imali dil sa kamenorezačkom radnjom. Ja i ne znam gde je moj otac tačno sahranjen, orijentisala sam se ranije po četiri šljive, kojih danas više nema. Ime nikada nisam menjala, kada sam ja rođena, u selu su bile svega tri ili četiri Nade. Meni jesu roditelji bili muslimani, ali roditelje nisam mogla da biram, veru sam promenila – kazala je Nada.

Nada Topčagić
foto: Kurir / Damir Dervišagić

Nada Topčagić je srpska pevačica narodne muzike poreklom iz Bosne i Hercegovine, prepoznatljiva po pesmama „Jutro je“, „Treba mi rame tvoje“, „Zovem te, zovem“, „Mihajlo, Miki, Miki“ i drugima. Rođena je 3. jula 1953. godine u Modriči. Iz braka s estradnim menadžerom Zlatkom Đorđevićem ima sina Miroslava.

Prvu singl ploču snimila je sa 22 godine. Od tada do 2004. godine objavila je 18 studijskih albuma i desetak singlova i kompilacija. Njene ploče su prodavane u tiražima od 50 do 100 hiljada primeraka, a pevala je na festivalima „Hit leta“, „MESAM“, „Hit parada“ i „Vogošća“. Važi za jednu od najtraženijih pevačica narodne muzike, piše sajt biografija.org.

Nada Topčagić
foto: Kurir / Dragan Kadić

Već nakon prve ploče bila je svesna da je publika voli i da će se u životu baviti pevanjem. Pored glasa, krasi je i harizma kojom pleni pažnju gde god se pojavi, ali i neobični stajlinzi po kojima se oduvek razlikovala od svojih koleginica. Nada je već decenijama u braku s estradnim menadžerom Zlatkom Đurđevićem, pa nije ostavljala mnogo prostora tabloidima da se bave njenim ljubavnim životom.

Nada Topčagić
foto: ATAImages

Nada i Zlatko imaju sina Miroslava, te dvoje unučadi. Pevačica je, bez obzira na to što uvek iskreno kritikuje i hvali one koji to zaslužuju, u dobrim odnosima sa većinom kolega. Tokom karijere imala je nekoliko nesuglasica sa Marinkom Rokvićem, a jedno vreme je bila „nepoželjna“ na Televiziji „Grand“ koju vodi Saša Popović. Dobra drugarica joj je bila Jelena Marjanović koja je ubijena 2016. godine, pod još nerazjašnjenim okolnostima. Pevačica za sebe kaže da je vrlo temperamentna, a tajna njenog uspešnog braka možda se krije u tome što je njen suprug potpuno drugačija osoba.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs