ŠOKANTNO

MAJKA JE UZIMALA HEROIN TOKOM TRUDNOĆE: Prokockala je milione oca samoubice i krenula roditeljskim stopama

Životna priča ćerke poznatog muzičara na koju nećete ostati ravnodušni.

Celebrities
14:12h Autor:
MAJKA JE UZIMALA HEROIN TOKOM TRUDNOĆE: Prokockala je milione oca samoubice i krenula roditeljskim stopama
Životna priča Frensis Kobejn., Foto: Kay Blake / Zuma Press / Profimedia

Frensis Bin Kobejn udala se za sina Rajlija Hoka, sina poznatog skejtboredera Tonija Hoka. Svadba se održala početkom ovog meseca a za kumu je odabrala glumicu Dru Barimor dok im je na svečanosti pevao njen krsni kum Majkl Stajp koji je ujedno i frontmen grupe Rem.

Mladi bračni par je svoju romansu započeo još 2021. godine a javnost je saznala za njih nakon što je jedan od korisnika Reddita objavio njihovu zajedničku fotografiju. Tom prilikom su večerali u jednom restoranu zajedno sa njegovim roditeljima.

Ona inače iza sebe ima propali brak sa muzičarem Isajom Silvom od koga se razvela još u martu 2016. godine nakon čega su završili i na sudu.

Naime, on je tvrdio da je gitara koja je ostala kod njega zapravo svadbeni poklon njenog pokojnog oca Kurta Kobejna, dok ju je ona želela nazad.

Legendarni frontmen grupe Nirvana je 1994. godine nakon dugogodišnje borbe sa slabim fizičkim i psihičkim zdravljem i zavisnošću od heroina rešio da oduzme sebi život. Zavisnica od ove droge je bila i ljubav njegovog života i Frensisina majka, kontroverzna umetnica Kortni Lav. Venčali su se 1992. godine a iste godine su dobili i svoju ćerku.

Nakon rođenja deteta pokušavao je da se skine sa heroina ali mu to nije polazilo za rukom a onda se u junu 1993. godine predozirao. Međutim supruga je uspela da mu spasi život. Naredne godine kada je preterao sa šampanjcem i tabletama shvatila je da on zapravo pokušava da sebi oduzme život.

Njegovo beživotno telo je u aprilu 1994. godine pronašao električar koji je u njegovu kuću došao kako bi postavio sigurnosni sistem. Iza sebe je ostavio oproštajno pismo u kojem je naveo kako već godinama prema muzici ne gaji strast koju je ranije imao. Obdukcijski nalaz je pokazao da je u svom telu u trenutku smrti imao visoku dozu heroina.

Tragična smrt muzičara za sobom je povukla mnogo pažnje ali i različite teorije a jedna od glavnih je bila kako ga je zapravo ubila njegova supruga. Ovakva nagađanja nikad nisu potvrđena.

Malena Frensis ni za vreme očevog života nije imala mirno djetinjstvo. Dok je njena majka bila trudna u toj meri se šuškalo da je i u trudnoći konzumirala heroin da je bila pokrenuta istraga od strane socijalne službe a Frensis je čak bila privremeno oduzeta od roditelja kad je bila stara samo dva nedelje.

Ona je kasnije potvrdila te navode: "Tačno je, uzimala sam heroin u prve tri nedelje trudnoće, pa šta ? Takođe sam povremeno pušila cigare", otvoreno je ispričala u intervjuu 2011. godine.

Frensis zapravo nikada nije imala priliku da upozna oca jer ju je zauvek napustio kada je imala samo 17 meseci. Posetila ga je sa majkom jednom prilikom dok je bio u jednom centru za odvbikavanje odakle je ubrzo i pobegao. To je ujedno bio i poslednji put da ga je videla a on je već nakon sedam dana bio mrtav.

' Imam boginju žene, koja krvari od ambicije i empatije, i ćerku koja me previše podseća na ono što sam i ja bio. Puna ljubavi i radosti, voli svaku osobu koju sretne jer su svi dobri i neće je povrediti. To me užasava do te mere da jedva mogu da funkcionišem. Ne mogu da podnesem pomisao da Frensis postane jadna, samodestruktivna rokerka kao što sam ja postao. Dobro mi ide, jako dobro, zahvalan sam, ali od svoje sedme godine mrzim čitavo čovečanstvo“, stajalo je u njegovom oproštajnom pismu. „ Njen život će biti mnogo srećniji bez mene “, dodao je na kraju.

Od neprestane pažnje javnosti nije se mogla sakriti ni u majčinom krilu budući da je i Kortni prolazila kroz tešku krizu pa se o malenoj Frensis često brinuli rođaci, ali i baka s očeve strane.

Najranije godine provela je između Sijetla i Los Angelesa, a kad joj je majka bila uhapšena zbog droge, nakon čega se predozirala tabletama, a sud je starateljstvo predao Kurtovoj majci i sestri. Kortni je tek dve godine kasnije uspela da povrati starateljstvo nad ćerkom. Jedino oko čega se nije morala brinuti je novac jer joj je Kurt u nasledstvo ostavio 140 miliona dolara i autorska prava na njegovu muziku.

I sama je vodila svoje unutrašnje borbe kao i borbu sa zavisnošću koju je uspevala da uspešno sakrije od svih sve dok nije prilikom jednog gostovanja javno progovorila na tu temu.

Bila sam takav tip zavisnika za kojeg niko nije znao jer sam to radila u svojoj kući, sama, za razliku od Kortni koja se volela pokazivati u takvom stanju’, rekla je Fransis. Na kraju se ipak uspela izvući, a prihvatila je i odgovornost za svoje postupke.

Doživela je i teško iskustvo gde je gledala smrti u oči, a ono ju je kako otkriva promenilo. Naime, 2017. je avion kojim je putovala morao prisilno sleteti jer je ostao bez motora.

"Kad se avion nagnuo, videla sam da se krilo koje je bilo pravo ispred mene zapalilo, i tad sam postala svesna svoje smrtnosti", otkrila je jednom prilikom, prenosi Story.rs

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs