NOVAK ĐOKOVIĆ OTKRIO INSPIRACIJU KOJA SE KRIJE IZA NJEGOVOG USPEHA: Kada su svi protiv njega, on se seti OVOG

"Pogledala me je i dala mi ovu energiju. Zato sam posle meča prvo otišao kod nje, naravno zato što mi je ćerka, ali i jer mi je u ovom meču najviše pomogla"

Celebrities
13:51h Autor:
NOVAK ĐOKOVIĆ OTKRIO INSPIRACIJU KOJA SE KRIJE IZA NJEGOVOG USPEHA: Kada su svi protiv njega, on se seti OVOG
Novak Đoković iskreno na temu podrške i porodice, Foto: Francisco Macia / Photo Players Images / imago sportfotodienst / Profimedia

Porodica je uvek tu da nas podrži u najtežim ali i u najlepšim životnim trenucima. Njima prvo javljamo radosne i uzbudljive vesti a oni nama pružaju ohrabrenje, poštovanje i bezuslovnu ljubav. Veza između roditelja i dece prevazilazi samu biologiju, a za našu tenisku zvezdu Novaka Đokovića, njegova porodica je čvrst temelj i oslonac.

Njegova porodica je bila najveća podrška koju je ikada mogao da traži.

Novak Đoković je svoju suprugu Jelenu Ristić upoznao još u srednjoj školi i počeli da se zabavljaju 2005. godine. Par se verio u septembru 2013, a 10. jula 2014. su se venčali. Tokom 2014. Đoković je rekao da čekaju svoje prvo dete i sin se rodio u oktobru iste godine. Njihova ćerka Tara stigla je nešto kasnije 2017. godine.

Jelena Đoković, Novak Đoković
foto: Printscreen Instagram - jelenadjokovicndf

Njegova nedavna pobeda na US Openu podseća nas na teška vremena kroz koja je prošla njegova porodica kako bi podržala njegov uspeh. Sada ima 36 godina i ističe da je njegova porodica odigrala veliku ulogu u tome što je on danas šampion.

U svetu u kome poznati sportisti često dobijaju veliku pažnju, Đokovićeve reči su svetli podsetnik da veliki uspesi dolaze kao produkt dugotrajnog rada i snažne porodične podrške.

Novak Đoković
foto: Profimedia

Najvažnije je da ne odustanete kada mislite da ste izgubili.

Đoković je imao veliku želju: da se takmiči i osvaja velike trofeje kada njegova deca, Stefan i Tara, budu dovoljno odrasli da shvate značaj ovakvih dostignuća. U masi su bili i njegov sin i ćerka. Bila je to epska bitka i posle tri sata i 17 minuta intenzivnog takmičenja, njegov protivnik je poslednjim forhendom udario u mrežu, nagovestivši Đokovićevu pobedu.

Bila je okrenuta prema meni dok sam sedeo na klupi. I osmehnula mi se. Svaki put kada mi je bila potrebna, pretpostavljam, takva nevina dečja energija, dobijao sam je od nje. Kada sam prolazio kroz veoma stresne trenutke, posebno u drugom setu kada mi je bilo potrebno malo više snage, lakoće, pokazala mi je pesnicu kao znak da se borim. Bila je dobra u tome“, rekao je Đoković o svojoj ćerki.

„Tako je smešno to videti i tako zanimljivo da ona ima šest godina, moj sin ima devet godina, i da su oboje bili tamo. Oboje su svesni šta se dešava."

Novak Đoković
foto: JULIEN DE ROSA / AFP / Profimedia

Svoju poslednju pobedu posvetio je najmilijima.

Obzirom da je Đoković osvojio drugi set i na kraju zapečatio pobedu u tri seta, njegov prvi čin slavlja nije bio publika, već to što je otišao do svoje ćerke Taru i snažno je zagrlio.

Objasnio je: „Pogledala me je i dala mi ovu energiju. Zato sam prvo otišao kod nje — naravno zato što mi je ćerka, ali mi je i u ovom meču najviše pomogla. Mnogo je volim, i nju i suprugu, sina Stefana i roditelje — osetio sam podršku i ljubav svih. Ovo je i njihov trofej.”

Novak Đoković
foto: Larry Marano / INSTAR Images / Profimedia

Ova 24. grend slem titula, obezbeđena u svom 36. finalu, nije bila samo lični trijumf za Đokovića; to je bio dokaz njegove trajne posvećenosti i strasti prema sportu. To je takođe učvrstilo njegovu poziciju legende u istoriji tenisa, pomerivši ga za dva mesta ispred Rafaela Nadala i izjednačivši rekord koji je postavila Margaret Kort.

Đoković se obratio publici: „Očigledno mi to znači ceo svet. Živim svoj san iz detinjstva da se takmičim u ovom sportu na samom vrhu. Ispisati istoriju ovog sporta zaista je neverovatno. Nikada nisam mislio da ću pričati o 24 slema, ali poslednjih nekoliko godina sam mislio da imam šansu.”

Njegova priča pokazuje da čak i kada je život težak, ljubav i podrška porodice može da nas odvede do nezamislivih visina.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs