OVO SKORO NIKO NIJE ZNAO O SVETISLAVU PEŠIĆU: Hit priča koja će vas nasmejati do suza

Svetislav Pešić je nadimak dobio u svom rodnom gradu Pirotu, a priča je više nego zanimljiva.

Celebrities
01:59h Autor:
OVO SKORO NIKO NIJE ZNAO O SVETISLAVU PEŠIĆU: Hit priča koja će vas nasmejati do suza
Kako je Svetislav Pešić dobio nadimak Kari?, Foto: ATA Images

Iskusni stručnjak Svetislav Pešić je ponovo dokazao kakva je trenerska veličina i zapušio mnoga usta koja nisu verovala ni u njega, ni u njegov tim. Sa svojim sjajnim momcima obradovao naciju osvajanjem srebra na Svetskom prvenstvu u košarci i tako vratio naš basket na sam planetarni vrh.

On je napisao knjigu "Moja igra, moj put", u kojem je opisao zašto nosi baš taj nadimak! Naravno, sve je počelu u njegovom gradu.

Svetislav Pešić
foto: ATA Images

- Ispred naše porodične kuće u Pirotu, u Novosadskoj ulici, bilo je mesto stalnog okupljanja društva iz kraja. Tu smo kao osnovci pričali razne stvari, anegdote, prepričavali scene iz filmova koje smo gledali u bioskopu. U večernjim satima, svetlo sa bandere činilo je da sve izgleda kao prava scena. Teatar u kom se za najmanju grešku dobijala ni manja ni veća kazna nego - nadimak - pisao je selektor Pešić i nastavio:

- U to vreme ko nije imao nadimak u Pirotu, taj je bio krajnje sumnjiv. Ja sam svoj zaslužio na "sceni" u našoj ulici, dok sam prepričavao jedan film u kom je igrao Hari Belafonte. Prekrstio sam ga u Kari i tako sam postao Kari. Tako me i danas zovu prijatelji - otkrio je Pešić u knjizi o karijeri.

(Stil / Espreso)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs