UDOVICA OLIVERA DRAGOJEVIĆA OTKRIVA RAZLOG ZBOG KOJEG ON 3 DECENIJE NIJE DOŠAO U BEOGRAD: "Nikada više neću tamo pevati"

Pevač se za života kratko oglašavao na ovu temu ali je Vesna rešila da otkrije pravi razlog zbog kojeg se odlučio da nikada više ne zapeva u Beogradu.

Celebrities
19:59h Autor:
UDOVICA OLIVERA DRAGOJEVIĆA OTKRIVA RAZLOG ZBOG KOJEG ON 3 DECENIJE NIJE DOŠAO U BEOGRAD: "Nikada više neću tamo pevati"
Zbog ovoga više nikada nije pevao u Beogradu., Foto: Youtube Printscreen / concordb

Legendarni Oliver Dragojević preminuo je 29. jula pre pet godina, a mnogi se i dan danas pitaju zašto čak tri decenije nije zapevao u Beogradu. Bio je istaknuti pevač i kompozitor, upamćen po prepoznatljivom glasu i vanvremenskim baladama koje nisu poznavale jezik, veru i nacionalnost.

Karijeru je započeo kao tinejdžer, a pravu slavu stekao kao član grupe “More” sedamdesetih godina. Nakon toga usledila je solo karijera i put ka muzičkom vrhu.

Dragojević je iza sebe ostavio preko 20 albuma i hitove za sva vremena, kao što su “Pismo moja”, “Molitva za Magdalenu”, “Cesarica”, “U ljubav vjere nemam”, “Trag u bekskraju”, “Nocutrno”, “Bez tebe”, “Šta to bješe ljubav”, “Moj lipi anđele”…

Bio je ne samo talentovani muzičar, već i simbol zajedništva i ljubavi prema muzici. Njegovi koncerti i nastupi okupljali su publiku svih generacija, a njegov optimizam i pozitivna energija uvek su se prenosili na obožavatelje.

Ipak, ostalo je pitanje zbog čega tri decenije nije nastupao u Beogradu? Davao je intervjue medijima iz Srbije, Radio-televizija Srbije u Splitu je snimila emisiju o njemu. Kada je tom prilikom upitan zašto ne želi u Beograd, kratko je odgovorio da je ta priča završena.

Oliver Dragojević
foto: ATA Images / Z. Milutinović

Poslije Oliverove smrti, njegova supruga Vesna Dragojević progovorila je o temi koja je decenijama intrigirala javnost i otkrila zašto Oliver nije dolazio u Srbiju.

“Kada je bombardovan Dubrovnik, moja porodica je došla u Split. Gledali smo snimke kako gore brodovi u Dubrovniku i tu je bio brod moga oca. To je bio veliki brod od 10 metara koji je moj otac počeo da gradi dok sam ja išla u školu. Čitav život ga je gradio i zvao se Kopakabana. I tada je moj otac video na televiziji kako taj njegov brod gori. Počeo je da plače i da kuka, a onda mu je Oliver rekao:

Miljenko, nemojte vi ništa da brinete. Ja sam puno tamo radio, bio sam milion puta, ako će vas to utešiti ja više nikada neću tamo pevati”, ispričala je Vesna i dodala da je to jedina rečenica koju je njen pokojni suprug rekao za Srbiju, prenosi CDM.me

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs