MNOGIMA OTVORILA OČI

NISAM LJUBITELJ DECE I NISAM PORODIČNA ŽENA, PORED SINA NEĆU JOŠ JEDNO: Do koske iskrena ispovest glumice koja ŠOKIRA

Reči glumica Ljubinke Klarić su odjeknule u medijima, a ona je za sve imala jasnu poruku!

Celebrities
15:01h Autor:
NISAM LJUBITELJ DECE I NISAM PORODIČNA ŽENA, PORED SINA NEĆU JOŠ JEDNO: Do koske iskrena ispovest glumice koja ŠOKIRA
Ljubinka Klarić o majčinstvu, Foto: ATA Images

Ljubinka Klarić, naša čuvena glumica prelepih očiju, jednom prilikom je potpuno otvoreno pričala o roditeljstvu i tada je priznala sa kakvim sve problemima se susretala kao majka jednog sina. A njena iskrena ispovest je navela mnoge da se dobro zapitaju na koji način vaspitavaju naslednike.

Vrsna umetnica diplomirala 2007. godine na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Predraga Bajčetića. Stalni je član Beogradskog dramskog pozorišta od 2009. godine.

Svoju filmsku karijeru je započela 2001. godine ulogom u filmu "Normalni ljudi" za koju je na 36. Filmskim susretima u Nišu dobila Nagradu Carica Teodora.

Poznatu glumicu Ljubinku Klarić, osim u pozorištu, u poslednje vreme gledamo u hit projektima "Klan", "Kolo sreće", "Od jutra do sutra".

Već 14 godina je u skladno braku sa braku sa Nebojšom Jovanovićem, a kruna njihove ljubavi je sin Konstantin (14).

- Kostu sam dobila kada sam imala 31 godinu. Nikad pored njega nisam želela još jedno dete. Ne znam da li će ovo da zvuči loše, ali nisam ljubitelj dece. Nisam majčinski ni porodičan tip žene. Oduvek me je frustriralo stvaranje porodice, kuvanje, da podižem decu i budem u raznim Vajber grupama sa roditeljima - počinje priču Ljubinka za Hit i dodaje:

- Kosta je moj dragulj i sasvim mi je dovoljan. Ne znam da li bih pored njega mogla da volim drugo dete kao što volim njega. Bio je zahtevan kao beba i osećala sam se kao da sam rodila tri sina, a ne jednog. Ipak, smatram da sam dobra majka. Često majke koje nisu majčinski tip, poput mene, budu mnogo bolji roditelj od žena koje to jesu - smatra glumica.

Kao i mnogi roditelji, Ljubinka Klarić se takođe susreće sa mnogim problemima koje današnje vreme nosi. Naime, njen sin Konstantin borio se sa zavisnošću od video-igara.

- Danas je teško odgajati dete. Kosta trenutno ide kod psihologa na odvikavanje od video-igrica. Provodio je više od osam sati dnevno pored kompjutera, najviše dok je bio na letnjim raspustima. Sve vreme je bio razdražljiv. Pomoću terapije je boravak ispred kompjutera sveo na dva sata i postao je drugačije dete! Veseo je, a sve njegove lepe osobine, za koje sam bila sigurna da ih ima, konačno su došle do izražaja. Šalimo se i zezamo svakog jutra i nema lepšeg osećaja od tog - otkrila je glumica pre par meseci.

Stav glumice je da deca provode mnogo vremena ispred kompijutera, jer na taj način beže od stvarnosti.

Ona smatra da deca provode mnogo vremena ispred kompjutera jer tako beže od stvarnosti.

- Igrice su posledica, a ne uzrok. Na primer, kad dete nešto što mu je potrebno ne dobija u stvarnom životu, onda pobegne u virtuelni svet. Kod Koste je uzrok za beg u svet igrica bio taj što nije imao dovoljno prijatelja, pa ih je sticao pomoću interneta. To mu je odgovaralo jer su sve neprijatne situacije rešavali tako što bi se isključili s kompjutera i otišli, dok u stvarnom životu to ne ide baš tako - zaključila je i posavetovala sve roditelje čiji mališani se susreću sa istim problemima, da se obaveznio posavetuju sa stručnim licem.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs