EVO ŠTA JEDU STEFAN I TARA ĐOKOVIĆ: "Nikad ništa ne pržimo a deca su na ovoj ishrani bez ikakvih zdravstvenih problema"

Jelena Đoković je zadužena za ishranu svoje dece, trudi se da jedu raznovrsno i evo šta se sve može naći na njihovom meniju.

Celebrities
Autor:
EVO ŠTA JEDU STEFAN I TARA ĐOKOVIĆ: "Nikad ništa ne pržimo a deca su na ovoj ishrani bez ikakvih zdravstvenih problema"
Ishrana dece Novaka Đokovića, Foto: Instagram / Jelenadjokovicndf

Najbolji teniser sveta Novak Đoković raznežio je ceo svet kada je na kraju meča grlio svoju porodicu a naročito svoju decu Taru i Stefana.

Često se na Instagram profilu Jelene Đoković mogu naći saveti oko vaspitavanja dece kao i neke smernice o knjigama o roditeljstvu ili savetima stručnjaka. Takođe neretko i podeli neki zdrav recept.

Više puta je otvoreno govorila na temu ishrane i toga što u njihovoj porodici dominira veganski jelovnik. Poznato je da se ovaj uspešni bračni par hrani zdravo a mnogi se pitaju šta se to nalazi na meniju njihove dece.

Još za vreme karantina, 2020. godine, Jelena je na Instagram "live"-u odgovarala na pitanja pratilaca, a jedno koje se najčešće postavljalo je upravo kakvu ishranu imaju Stefan i Tara:

"Stefan je imao normalnu ishranu sa mesom i ribom prvih godinu i po dana, a onda je prešao na biljnu ishranu i mnogo se dobro oseća, zdrav je, a Tara je od početka do kraja, samo na biljnoj ishrani, hvala Bogu nikada nismo imali problema sa njenim zdravljem. Deca su potpuno na biljnoj ishrani, bez ikakvih problemčića, jedu krompire kao ludi i krastavce i šargarepe. Dosta im dajem i smutije i zeleniš, sve to izblendam, neka deca su geniji i odmah sve jedu, moja deca ne jedu još zelene salate, ali ne paničim jer im to dajem kroz suplementaciju ili šejkove. I ne pržimo, već kuvamo, jedu kuvani krompir ili pire" - objasnila je Jelena.

Kada je Stefan bio mali, Jelena je pričala o tome i kakve mu kašice sprema. "Pire od banane i avokada je uvek dobro rešenje" - objasnila je Jelena i istakla da hranu zasladi, kada je potrebno, medom, rogačem u prahu, sirupom agave, javorovim sirupom.

"Volim sve da spremim uveče jer je moj mališan jutranja ptičica puna energije čim se probudi. Zato planiram jutarnje obroke za sve nas u večernjim satima. Potrebno mi je pet minuta", govorila je Jelena i savetovala drugima da se igraju sastojcima, dodajući da ukusna hrana ne mora da bude prerađena, već to može biti sveža i zdrava.

Jednom je otkrila i recept za kašu koju rado priprema, a glavni sastojci su ovsene pahuljice, puter od lešnika, mlevena maka, kakao, mleveno čia seme, lan, biljka lukuma, heljda, susam i pirinčano mleko sa kokosom, malo voća na vrhu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs