REKAO JE "BIĆU DOBRO" I VIŠE SE NIKADA NIJE PROBUDIO: Ovakva smrt je jedan od najvećih strahova glumaca u HOLIVUDU

Hit Ledžer popularni holivudski glumac umro je predoziranjem od koktela lekova.

Celebrities
Autor:
REKAO JE "BIĆU DOBRO" I VIŠE SE NIKADA NIJE PROBUDIO: Ovakva smrt je jedan od najvećih strahova glumaca u HOLIVUDU
Kako je umro Hit Ledžer?, Foto: Focus Films Collection / Everett / Profimedia

Talentovani glumac Hit Ledžer imao je samo 28. godina kada je pronađen mrtav u svom krevetu a iza sebe je ostavio ćerkicu Matildu i bivšu devojku Mišel Vilijams.

Hit Ledžer
foto: Daniel / INSTAR Images / Profimedia

Dok je njegov privatni život imao turbulencije, na profesionalnom planu je sve cvetalo u mesecima pre njegove smrti. Neposredno pre smrti je završio rad na Mračnom vitezu, najnovijem filmu o Betmenu, u kojem je Ledžer igrao mlađu verziju Džokera, zločinačka uloga koju je stvorio Džek Nikolson.

U intervjuima koji će biti detaljno ispitani nakon njegove smrti, glumac je priznao da mu je uloga Džokera bila teška i da je koristio lekove na recept kako bi se izborio sa ponavljajućim napadima stresa i nesanice.

Hit Ledžer
foto: Stephen Vaughan / Everett / Profimedia

Australijski glumac proveo je mesece uranjajući se u ulogu Džokera u filmu o Betmenu i se preselio u stan za iznajmljivanje na Menhetnu nakon što se razveo od Mišel.

"Mučen nesanicom, očajnički želeći da spava znao je od nervoze i agonije da užurbano korača po stanu", ispričao je njegov prijatelj, a ponekad i cimer Geri Grenel za časopis People: „Čuo bih ga kako luta po stanu i ustao bih i rekao: 'Hajde, čoveče, vrati se u krevet, sutra moraš da radiš." Rekao je: „Ne mogu da spavam, čoveče.'"

Kada je Hitova čistačica stigla 22. januara 2008. u 12:30 popodne, zatekla ga je kako leži u krevetu licem nadole, rekla je da je ušla kako bi promenila sijalicu i pre nego što se iskrala nazad čula ga je kako hrče.

U 15 časova stigla je njegova fizioterapeutkinja i nakon što je postavila sto za masažu otišla je da ga probudi pošto se nije oglašavao. Užasnula se kada je iz njegovog hladnog tela izostala reakcija.

Shvativši da je mrtav, pozvala je hitnu ali nakon dolaska Hitne pomoći i bezuspešne reanimacije poznati glumac je proglašen mrtvim u u 15:36.

Odmah su se pojavile glasine o tome šta je uzrokovalo njegovu misterioznu i iznenadnu smrt, a mnogi su spekulisali da su ga tama uloge Džokera i njegov raskid sa Mišel gurnuli u stanje depresije.

Hit Ledžer
foto: Profimedia

Međutim, rezultati obdukcije su pokazali da je umro od „akutne intoksikacije“ nakon što je progutao koktel lekova dobijenih na recept. Njegova smrt je proglašena nesrećom. U njegovom organizmu su, između ostalog, pronađeni lekovi protiv anksioznosti, lek protiv bolova oksikodon, hidrokodon koji suzbija kašalj i sredstva za spavanje.

„Hit Ledžer je umro od posledica akutne intoksikacije kombinovanim dejstvom oksikodona, hidrokodona, diazepama, temazepama, alprazolama i doksilamina“, rekla je portparolka medicinskog istražitelja.

Danima pre njegove smrti, prijatelji i porodica su bili zabrinuti zbog Hitovog sve većeg oslanjanja na tablete. Noć pre kobne večeri, njegova sestra Kejt uputila mu je poslednju molbu da prekine sa korišćenjem bar nekih lekova.

„Ne možete mešati lekove o kojima ništa ne znate“, prisetila se ona kako je opomenula brata i njegovih reči: "Biću dobro"

Hit Ledžer
foto: Profimedia

Njegov propust da posluša njeno upozorenje za koje porodica veruje da ga je na kraju koštalo života.

"Pretpostavljam da je to samo uspavalo ceo njegov sistem“, izjavio je njegov otac i dodao:

"To nas je ubilo, jer ga je sestra prethodne noći upozorila: "Ne treba da mešaš ono što uzimaš za upalu pluća sa svojim Ambienom."

"Bio je mlad momak koji je stalno putovao zbog posla. Čak i kao dvogodišnjak, jedva da je spavao. Pokušavao je da radi i putuje i uradi sve u kratkom vremenskom periodu."

"Hit je pomešao nekoliko lekova zajedno sa tabletama za spavanje i otišao je zauvek."

Nakon parastosa u Njujorku i Los Anđelesu, Ledžerova porodica je odnela njegovo telo nazad u njihovu rodnu Australiju gde je kremiran na privatnoj sahrani kojoj je prisustvovala cela njegova porodica.

1 / 9 Foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs