ŠOK!

ŽELJKA MITROVIĆA SAM ČEKAO 850 SATI U HODNIKU, HTEO DA ME OTERA, ČISTAČICE SE SMEJALE: A onda se desio šokantan PREOKRET

Čeda Čvorak je bio rešen da uspe, te je čekao danima u hodniku popularne televizije. Nisu ga omele ni upale oka i uha, kao ni sva podsmevanja.

Celebrities
22:28h Autor:
ŽELJKA MITROVIĆA SAM ČEKAO 850 SATI U HODNIKU, HTEO DA ME OTERA, ČISTAČICE SE SMEJALE: A onda se desio šokantan PREOKRET
Kako je Željko Mitrović Čedi Čvorku promenio život?, Foto: Printscreen Youtube - grupa LUNA

Osnivač grupe „Luna“ Čedomir Rajičić, mnogo poznatiji po nadimku Čeda Čvorak, otkrio je da sprema nove projekte, ali se osvrnuo i na sam početak karijere i svoje prve muzičke korake. Ističe da mu nije sve išlo glatko, ali da ga je jedan susret vinuo u zvezde. Do sada je stvorio više od 1000 pesama, a neke od njegovih hitova kupovali su Ljuba Aličić, Ana Bekuta, Šaban Šaulić.

- Imao sam 6 godina kada sam napisao prvu pesmu koju sam nazvao ‘Prvi sneg’, ja sam dete učitelja, živeo sam u školi i već sa 5 godina sam znao da čitam i pišem, sa 15 godina sam imao svoju rok grupu, a sa 18 i 19 sam imao završen album koji je izašao tri godina kasnije, to je grupa ‘Žiža krv’ iz Loznice, tamo sam išao u gimnaziju. Sve svirke su bile u Loznici, Banji Koviljači, Bogatiću, Šapcu, Sremskoj Mitrovici - ispričao je sa Novu.rs Čeda.

Muzičar se prisetio i samog početka svoje karijere.

- Tada je bila priča da će se otvoriti muzička kuća ‘City records’, a ja sam u tom periodu radio album ’30 dana robije’ za grupu ‘Twins’ i čekao sam u hodnicima Pinka da pokušam da svoje pesme izdam za ‘Pink’. Desilo se da je Oliver Stojiljković bio 000 izdanje, a ‘Twins’ 001, oni su se izdali u istom danu, a grupa ‘Luna’ je pod brojem 016 izdala taj prvi CD i onda se desila ekspolozija za koju nisam ni verovao da će biti - ispričao je.

Čeda Čvorak nam je detaljno ispričao kako su izgledali dani dok je čekao u hodnicima televizije da ga Željko Mitrović primi u kancelariju.

- Oko 850 sati sam čekao, dobio sam dve upale uveta i jednu upali oka, podsmevali su mi se svi, i čistačice i vozači, ja sam čekao po 7-8 sati dnevno i čekao sam priliku da pokažem šta znam. Kada sam video ko sve čeka, shvatio sam da moram biti uporan, a mnogi su bili sujetni, pa su odustali i govorili ‘Šta ja njega ima da čekam’ i tako dalje. Milica Mitrović je za mene čula jer sam imao jedan projekat ‘Čvorak i Pilici’ to je pesma o Josipu Brozu Titu koja je bila zabranjena. Željko je pokušao da me otera i da mi kaže da nisam normalan, a ja sam mu rekao da znam šta čekam i da ću biti strpljiv - kaže pevač.

Susret sa Mitrovićem mu menja život iz korena.

- Nakon tih 850 sati ja sam ušao kod njih u kancelariju, a on je već bio obučen, imao je odelo i kravatu, trebao je da krene na poslovnu večeru, a ja iz torbe izvadim kao uređaj, mini disk i razne kablove jer nisam znao koji on uređaj ima da se poveže i kada je video da sam ja prespreman video sam da se nasmejao. Pustio sam prvu, drugu, treću pesmu, on me pitao koliko imaš pesama, ja sam rekao 15 i on je posle 8 pesme rekao Milici Mitrović da pomeri večeru, pitao me je šta tražim za ovo, ko sam ja i to je bilo ludilo - opisuje celu situaciju.

Doživeo je ovacije naroda nakon prvog gostovanja na jednoj televiziji, a potom se osvrnuo i na Majino napuštanje grupe, iako su nizali neverovatne uspehe.

- Kada je Maja otišla, nisam hteo da nastavim sa radom, hteo sam da stanem tu i da se bavim proizvodnjom muzike za druge. Toliko sam truda dao i grizao, moj privatan život bi izgledao potpuno drugačije da se nisam toliko davao. Mislim da nije bilo vredno tolikog truda. Kada sam gledao koliko sam ulagao u pevačice koje nisu bile profit, prodaja ploča je umrla u tom periodu i od tezge smo morali da finansiramo sve. Danas kada bih se vratio vremeplovom tu bih stao, ne bih nastavio - zaključio je Čeda Čvorak.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs