POSLEDNJI DANI MARKA ŽIVIĆA BILI SU BOLNI I STRAŠNI: Kad su kolege videle kako izgleda odmah su pozvale Hitnu pomoć

Glumac Marko Živić preminuo je od posledica korona virusa u 49. godini, a evo kako su izgledali njegovi poslednji dani.

Celebrities
13:19h Autor:
POSLEDNJI DANI MARKA ŽIVIĆA BILI SU BOLNI I STRAŠNI: Kad su kolege videle kako izgleda odmah su pozvale Hitnu pomoć
Kako su izgledali poslednji dani Marka Živića?, Foto: ATA Images / Antonio Ahel

Glumac Marko Živić preminuo je 14. oktobra 2021. godine i to od posledica korona virusa. Imao je samo 50 godina, zavidnu karijeru, velika prijateljstva, kumstva, devojku sa kojom je bio 10 godina u vezi i sestru koja ga nikad nije prežalila.

A kako su izgledali njegovi poslednji dani, ispričala je upravo Nevena Živić, njegova sestra.

Bio je odgovoran čovek, jednako prema ljudima i poslu kome se (pre)davao do kraja. Mada je imao temperaturu i osećao se loše, nije hteo da se zbog njegovog izostanka otkaže "Let iznad kukavičjeg gnezda", kultna predstava Beogradskog dramskog pozorišta (BDP). Bio je 25. septembar.

Marko Živić preminuo je 14. oktobra 2021. godine
Marko Živić preminuo je 14. oktobra 2021. godine foto: Kurir / Nebojša Mandić

"Sala je bila rasprodata kao za svako izvođenje “Leta iznad kukavičjeg gnezda”. Poslao je kratku poruku “Ne otkazuje se" Bjeli (Dragan Bjelogrlić, prim. aut.) i Jugu (Jug Radivojević, upravnik BDP-a, prim.aut.). Martini je njegova uloga života. Bio je veoma odgovoran prema publici i kolegama, mnogo puta je igrao bolestan, neraspoložen, pod temperaturom. Predstava, ipak, nije odigrana jer su kolege kad su videle kako loše izgleda pozvale Hitnu pomoć. Završio je u KBC Dragiša Mišović.

Prvo prijemno odeljenje, ubrzo poluintenzivna, a nedugo zatim i intenzivna nega. Bila sam ubeđena da će se izvući, čak i kad su ga priključili na respirator. Verovala sam da će, kao mnogo puta do sada, pronaći put da nam se vrati. Mislila sam da on jednostavno ne zna da umre. Slala sam mu poruke, ali odgovora nije bilo. A onda šok, neverica, jauk, praznina", rekla je Nevena.

Marko je bio omiljen među kolegama i prijateljima
Marko je bio omiljen među kolegama i prijateljima foto: ATA Images

Glumac je sahranjen u kostimu Martinija, lika kog je tumačio u "Letu iznad kukavičjeg gnezda" i s kojim se srodio.

"Marko nije pričao o smrti, verovao je, kao i svi mi, kako su najbolje godine pred njim. Ipak, hteo je da uzme kostim Martinija kada se predstava skine s repertoara i da ga izloži pored crtačkog stola našeg oca u stanu u Kruševcu. Tata je bio arhitekta i slikar, pa je Marko smislio da pored njegovog stola postavi taj kostim", otkriva Nevena.

Iako je bio veliki emotivac, Marko svojim ličnim dramama nije opterećivao okolinu. Samo oni koji su ga najbolje poznavali mogli su da primete na njegovom licu tugu ili brigu.

Marko je sahranjen u omiljenom kostimu iz predstave
Marko je sahranjen u omiljenom kostimu iz predstave foto: ATA Images

"Najžalije mi je budućnosti koja se neće ostvariti. Mogao je još mnogo toga da uradi. Reagovao je na svačiju nepravdu, pokušavao da reši tude probleme. Svoje je nosio u sebi. Dešavalo se da oseća da je zaboravljen, skrajnut, da može da pruži više na filmu, televiziji i u pozorištu. Nije o tome pričao, trudio se da šalom i smehom maskira neraspoloženje kada bismo primetili da ga nešto muči. Imao je sreću da poslednjih deset godina provede s Majom. Ona je bila njegova sigurna luka. Bio je veoma vezan i za moju kćerku Danicu. Voleo je ljude, a i oni njega. Toga sam u potpunosti postala svesna kada nas je napustio", zaključuje Nevena Živić.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs