ZAJEDNO SU OD SREDNJE ŠKOLE, A ZBOG NJE JE ZABORAVIO I SRPSKU DŽEJ LO: Nepoznati detalji ljubavi Novaka i Jelene Đoković

Ljubav Novaka i Jelene Đoković datira još iz srednjoškolskih dana, a o detaljima njihovog zajedničkog života malo se zna.

Celebrities
17:00h Autor:
ZAJEDNO SU OD SREDNJE ŠKOLE, A ZBOG NJE JE ZABORAVIO I SRPSKU DŽEJ LO: Nepoznati detalji ljubavi Novaka i Jelene Đoković
Kako su se upoznali Novak i Jelena Đoković?, Foto: EPA / Sebastien Nogier

Nije tajna da Jelena i Novak Đoković imaju jedan od najstabilnijih brakova. Ogromna su podrška jedno drugome, a njihova ljubav je počela u davnoj prošlosti, kada su još uvek bili tinejdžeri.

Naime, Novak je pohađao Osnovnu školu „Bora Stanković“u beogradskom naselju Banjica. Međutim, već kao sedmogodišnjak je imao jasan cilj - da bude svetski broj jedna u tenisu! I na njegovom ostvarenju je počeo vredno da radi još od tog momenta.

Dijana i Srđan su prepoznali talenat u svom sinu i podržali ga u ispunjavanju njegovog sna, te su ga sa samo 12 godina upisali na tenisku akademiju Nikole Pilića. Već u 16. godini Nole je bio profesionalni teniser.

Potom je Đoković upisao Sportsku gimnaziju, ali je njegovo formalno obrazovanje, ipak, moralo da se prekine.

- Nisu imali razumevanja da on ne može da sedi u školskoj klupi. Morala sam na disciplinsku komisiju da idem, da obrazlažem gde je sve moj sin bio. Naravno da su me i oni ocrnili i na kraju je izbačen, odnosno ispisan iz te sportske gimnazije. Rekla sam im da nikome ne kažu da su "s" od sportske gimnazije. Trebalo je da mu daju podršku, da mu daju gradivo koji će on da savlada - rekla je Novakova majka Dijana jednom prilikom.

Ipak, iz te gimnazije izrodilo se i nešto divno. Novak je upoznao Jelenu Ristić, koja je u Osnovnu školu išla u samom centru glavnog grada, a svoju ljubav prema atletici nastavila je u baš u pomenutoj gimnaziji. Ona je nakon završene srednje škole uspela da u Milanu upiše Bocconi, jedan od najboljih privatnih fakulteta u Italiji, gde je studirala "Business administration", a potom završila i master.

Jelena i Novak đoković upoznali su se još u srednjoj školi
Jelena i Novak đoković upoznali su se još u srednjoj školi foto: Profimedia

Kako joj to nije bilo dovoljno, jer smatra da nikad nije dosta znanja i obrazovanja, 2011. odbranila je doktorat na smeru "Luxury Management and Services" Internacionalnog univerziteta u Monaku.

Inače, kada su se upoznali, tada 17-godišnji Novak Đoković doneo je odluku da se profesionalno bavi tenisom, a tu godinu bio je 78. teniser na ATP listi.

11 meseci starija Jelena Ristić i Novak su se našli u istom društvu, a upravo su zahvaljujući sportu započeli razgovor, shvativši da imaju puno zajedničkih tema. Ljudi koji su pristustvovali njihovom upoznavanju, okarakterisirali su ga kao ljubav na prvi pogled.

- Ona je za mene nešto posebno, ona je moja srodna duša - rekao je nebrojeno puta Novak Đoković.

- Na prvi pogled me je osvojila osmehom. Naravno, izgled uvek prvi dolazi do izražaja, ali za ljubav je potrebno mnogo više. Jelena je bila iskrena od prvog trenutka i hvala Bogu što smo se sreli pre nego što sam postigao velike uspehe jer znam da je ona sa mnom zbog mene, zbog Novaka, zbog klinca kog je upoznala kada je imao 17 godina. Ona mi je najveća podrška, sposobna je, ambiciozna i jaka. Kod nje najviše volim iskrenost, to je ono što nas čini srećnim.

Novak i Jelena jedan drugom su najveća podrška
Novak i Jelena jedan drugom su najveća podrška foto: Ella Ling / Shutterstock Editorial / Profimedia

Međutim, kako je njihova veza napredovala, javljali su i prvi problemi. Naime, zbog brojnih obaveza Jelena i Novak nisu bili u mogućnosti da se viđaju koliko žele jer nisu imali toliko novca da mogu u bilo kom trenutku sesti u avion i otputovati jedno drugom u zagrljaj.

- Naša viđanja bila su naučna fantastika. Bila sam studentkinja koja je finansijski jedva otišla da studira u inostranstvo, a on je bio teniser koji isto tako nije imao novca da finansira skup put. Avioni su za nas bili svemirske letelice, nismo to mogli da priuštimo - prisetila se jednom prilikom Jelena Đoković početaka njihove romanse.

Jelena i Novak održavali su vezi na daljinu
Jelena i Novak održavali su vezi na daljinu foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Sve do njene diplome par je održavao vezu na daljinu, a onda mu se konačno pridružila na brojnim turnirima širom sveta i bila najglasnija i najvernija podrška s tribina.

Njihova romansa našla se na prekretnici, pa su morali da odluče šta će dalje. Razgovarajući o zajedničkom životu doneli su odluku se Jelena preseli u Monako, koji je njihova porodična baza.Tada se zaposlila u službi ljudskih resursa u jednoj naftnoj kompaniji.

- Tri godine od početka naše veze došli smo do prekretnice. Odlučili smo se za zajednički život. No u Monaku je bilo teško pronaći posao. Sve je 'zatvoreno', ali ja sam se igrom slučaja zaposlila u jednoj naftnoj kompaniji - prisetila se Jelena.

Jelena je u Novaka bila u najtežim trenucima
Jelena je u Novaka bila u najtežim trenucima foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

- Ipak, nakon godinu dana shvatili su da im takav način života ne pruža sreću - Jelena je radila po ceo dan, a Nole stalno bio po raznim turnirima.

Nakon dugog razgovora prelomili su da ona postane direktorka Fondacije Novak Đoković, kroz koju je organizovala brojne humanitarne akcije, ali i bila u svakom trenutku uz Novaka na turnirima.

Jelena Novaka često prati na turnirima
Jelena Novaka često prati na turnirima foto: Profimedia

- Radila sam tamo godinu dana i to je bila nemoguća misija za našu vezu. U jednom trenutku Novak mi je rekao da više tako ne možemo. Dok sam studirala, tačno sam znala kad sam slobodna i kad mogu da mu se posvetim. Na poslu sam provodila dane u kancelariji i naša veza se našla na iskušenju. Zato smo tražili drugo rešenje.

2013. planetu je obišla vest da je Novak Đoković zaprosio svoju dugogodišnju devojku Jelenu.

- Od sada ću Jelenu svima predstavljati kao verenicu i buduću suprugu! Počinje navikavanje. Slatke muke. Presrećni smo!, napisao je tada Novak na Fejsbuku.

I dok ga na terenu krasi neverovatna samouverenost, kada je došao trenutak prosidbe, nije mu bilo svejedno.

- Morao sam da skupim svu moguću hrabrost koju imam da to uradim. Pre toga sam pitao ljude, koji su već prošli kroz veridbu, kakav je to osećaj, šta mogu da očekujem, ali su mi svi rekli da ću tek kad se to dogodi, kada izgovorim pitanje, saznati kakav je to tačno osećaj. A osećaj je neverovatan, opisivao je Nole.

Pre samog venčanja, koje je bilo zakazano za leto 2014, podelili su još jednu srećnu vest - 24. aprila 2014. Novak je na Tviteru objavio da je Jelena trudna. Kako je rekao, iako su planirali trudnoću, nisu se opterećivali time da ona mora što pre da se desi.

Jelena i novak venčali su se 2014. godine
Jelena i novak venčali su se 2014. godine foto: NDF

Venčali su se 10. jula na Svetom Stefanu u Crnoj Gori, a svet je pratio velikim interesovanjem svadbenu ceremoniju. Četiri meseca nakon venčanja, 21. oktobra 2014, Jelena se porodila u Monte Karlu i na svet donela sina Stefana. Tri godine kasnije, rodila se i devojčica Tara. 2. septembra 2017. godine.

Inače, Novak je nakon upoznavanja Jelene zaboravio na sve devojke, koje su istog trenutka pale u zaborav. Tako se svojevremeno pričalo da je bio i sa "srpskom Džej Lo" DJ Lidijom Popović koja nije štedela komplimente na račun proslavljenog teniskog asa.

Novak je pre Jelena bio u vezi sa Lidijom Popović
Novak je pre Jelena bio u vezi sa Lidijom Popović foto: Printscreen Twiter/@iLidija

- Nole je za vreme naše veze uvek bio pažljiv i nasmejan, ali to je bilo kada nije imao obaveze kao što ima danas. Sada nosi veliki teret na leđima kao slavni muškarac u svetu sporta. Naravno da Nole nije papučar... Novak je društven i džentlmenski nastrojen dečko, takvog ga se bar ja sećam - rekla je Lidija jednom prilikom o najboljem teniseru sveta. Ipak, nakon raskida upoznao je Jelenu, a ostalo je istorija.

1 / 8 Foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs