UPUCAO JE, UGASIO CIGARU I OTIŠAO DA SE PRIJAVI: Fatalna Srpkinja je zbog ljubavnika ostala nepokretna, a ubrzo je UMRLA

Milja Vujanović bile je jedna od najlepših žena bivše Jugoslavije, a njena tragična sudbina potresa i dan danas.

Celebrities
19:44h Autor:
UPUCAO JE, UGASIO CIGARU I OTIŠAO DA SE PRIJAVI: Fatalna Srpkinja je zbog ljubavnika ostala nepokretna, a ubrzo je UMRLA
Tragična sudbina najlepše Jugoslovenke koju je upucao ljubavnik, Foto: Youtube Printscreen / Bojan Rajević

Milju Vujanović svi su znali kao astrološkinju, međitim pre toga ona je bila glumica i mis Srbije 1967. godine, a njena životna priča dostojna je filma.

Milja Vujanović je završila dva fakulteta - Dramsku akademiju i žurnalistiku, a uloge je ostvarila u filmovima "Sneg na usnama", "Majka, sin, unuk, unuka", "Rani radovi", "Bube u glavi", "Bablje leto", "Neretva", Most", "Nokaut".

Nakon glavne uloge u filmu „Rani radovi“ Želimira Žilnika (1969), koji je na prestižnom Berlinalu osvojio Zlatnog medveda, predviđali su joj sjajnu glumačku karijeru.

Milja je ostavrila zapažene uloge u mnogim filmovima
Milja je ostavrila zapažene uloge u mnogim filmovima foto: PrintscreenJutjub/ Delta Video

Milja je posle Eve Ras, bila druga glumica koja se svlačila u filmovima, a dala je izjavu "da bolje izgleda bez odeće, nego kad je obučena".

Postala je opsesija mnogim muškaricma, ne samo kod nas, već i pojedinicma sa svetske javne scene. Bila je ljubav Arsena Dedića, Vuka Vuče, Roberta De Nira i opsesija mnogih muškaraca.

- Ona je bila Arsenu Dediću jedna od najvećih ljubavi. Čak je napisao da je do kraja života bio sa njom u kontaktu, da mu je ona poslala sve njene knjige i filmove. Ona je bila njegova velika inspiriacija. Mnogi poznati ljudi bili su mamina ljubav i ona njihova, ispričala je jednom prilikom Miljina ćerka Maša.

Miljina ćerka Maša
Miljina ćerka Maša foto: Printscreen Youtube / Masha Vujanovic

Ipak joj je u nekom momentu dosadilo da igra uloge golišavih lepotica, pa se povukla i potpuno posvetila astrologiji. Stekla je diplome svetski priznatih astroloških škola, bila je i član američke federacije astrologa, a početkom 90-ih bavila se globalnom sudbinom planete i sveta.

Uspela je da predoseti i svoju tragučnu sudbinu! Naime, Milja je upoznala Obrada Zejaka u njenom Astro centru.

- On je došao u njen astro centar, na analizu dlanova i delovao joj je vrlo mračno i čudno. Ona je prijateljima rekla: "Ovaj kao da je došao da me ubije." Tako ga je procenila, takav je bio taj prvi osećaj - rekla Maša Vujanović.

Potom su Milja i Obrad stupili u vezu, a posle jedne svađe 2000. godine pucao je u nju. Odmah posle toga prijavio se za pokušaj ubistva.

- On je rekao: "Sad će Obrad da puca u Milju!" Zamislite, pričate o sebi u trećem licu, znači niste vi svoji više, to nije normalno stanje. I onda je pucao u Milju i rekao mom bratu: "Ubio sam ti majku." Ugasio je cigaretu pored moje mame na podu i otišao u policiuju da se prijavi. Ubrzo je stigla Hitna pomoć, bez nosila. Ne shvatam kako su mogli da dođu bez nosila nekome ko je ranjen u kičmu. To je nedopustivo, niko za to nikada nije odgovarao - rekla je Maša.

Milju Vijanović upocao je tadašnji partner
Milju Vijanović upocao je tadašnji partner foto: Printscreen Youtube / Masha Vujanovic

Milja se izvukla iz kome, ali je ostala nepokretna. Miljina ćerka naglašava da je znala da je njena majka želela da okonča tu vezu u tom momentu, koja je trajala desetak godina.

- Tražila je od njega da pokupi svoje stvari, što on nije nameravao da uradi. Tada je uzeo pištolj i upucao je s leđa. Hitac joj je prošao kroz vrat, bila joj je oštećena kičmena moždina. Pet narednih godina bila je potpuno nepokretna. Dijagnoza: kvadriplegija. Mogla je samo glavu da pomera, ispričala je Maša svojevremeno za "Gloriu".

Iako je pucao u nju, Milja je tražila da Obrad bude oslobođen.

- On je bio taj koji je između nas stao i napravio totalni kuršlus. Međutim kada sam saznala da je on pušten posle mesec dana iz pritvora, to je bio još veći udarac. One se vratio kod nje da živi i to zato što je ona rekla sudiji, zamolila ih da ga oslobode zatvora, da njemu služenje kazne bude to što će on brinuti o njoj nepokretnoj. Ja razumem nju, ali ne razumem njih koji nisu postupili po službenoj dužnosti. On je i državi skrivio - čudila se Maša.

Milja Vujanović umrla je 4. juna 2005. u Beogradu. Nekoliko godina nakon nje, umro je i Obrad Zejak.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs