KRALJ ČARLS STRAHUJE OD DAJANINE OSVETE IZ GROBA: Ni on ni kraljica Elizabeta nisu ispunili njenu poslednju želju

Princeza Dajana bila je omiljena u javnosti, a narod ju je smatrao "svojom" za razliku od tadašnjeg princa Čarlsa koji nije uživao toliku popularnost

Celebrities
10:36h Autor:
KRALJ ČARLS STRAHUJE OD DAJANINE OSVETE IZ GROBA: Ni on ni kraljica Elizabeta nisu ispunili njenu poslednju želju
Kralj Čarls, Foto: Profimedia

Princeza Dajana je bila omiljena princeza "iz naroda", dok tadašnji princ Čarls nikad nije uživao u popularnosti u svojoj kraljevini. Iako Dajana nikad nije davala previše važnosti činjenici da će njen sin jednog dana sesti na kraljevski presto, ipak je Vilijama i Harija vaspitavala za sve ono što ih sleduje.

U intervjuu iz 1995. godine govorila je o svojim željama za budućeg kralja, princa Vilijama. Navodno je čak i kraljica Elizabeta II. razmišljala da upravo njemu prepusti krunu i preskoči svog sina Čarlsa.

Kraljica Elizabeta
foto: Profimedia

"Čarls se ionako oseća vrlo nesigurno zbog anketa koje pokazuju da je Vilijam mnogo popularniji od njega među Britancima, a zna i da je kraljica toga svesna. Zato se boji da bi se Dajanina poslednja želja mogla ostvariti", rekao je svojevremeno izvor blizak kraljevskoj porodici, prenosi Story.

Kralj Čarls, Kamila Parker
foto: Profimedia

Dodao je kako bi to mogla biti "Dajanina osveta Čarlsu iz groba". Britanski mediji su potvrdili to jer se godinama znalo da princeza Dajana ima takav stav, tj. da presto jednog dana preuzme Vilijam a ne Čarls. Ipak, ne postoje službene tvrdnje o princezinim poslednjim rečima pre smrti, iako se o njenim poslednjim željama mnogo zna.

Princeza Dajana
foto: Profimedia

Dobro obavešteni izvori su navodili nekoliko puta kako je Dajan bila ubeđena da će britanski presto najbolje voditi Vilijam, jer su ga ljudi više voleli od Čarlsa, koji je u jednom momentu nosio, ne baš laskavu titulu, preljubnika.

Podsetimo, princeza Dajana je poginula nakon saobraćajne nesreće u Parizu pod sumnjivim okolnostima, a dok ju je jedan vatrogasac vadio iz smrskanog automobila, navodno su njene zadnje reči pre smrti bile: "O moj bože, šta se dogodilo?"

Pogledajte kako je izgledalo mesto nesreće kada je nastradala princeza Dajana:

1 / 12 Foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs