POSTALA JE NAJMOĆNIJA ŽENA U SVETU MODE, A ĆERKA JE "VUKA U KAŠMIRU" Hladnokrvna milionerka pred kojom drhte dizajneri

Delfin Arno postala je izvrša direktorka Diora, a ćerka je najbogatijeg čoveka na svetu Bernarda Arnoa.

Celebrities
11:15h Autor:
POSTALA JE NAJMOĆNIJA ŽENA U SVETU MODE, A ĆERKA JE "VUKA U KAŠMIRU" Hladnokrvna milionerka pred kojom drhte dizajneri
Ko je ćerka najbogatijeg čoveka?, Foto: RINDOFF-BORDE / Bestimage / Profimedia

Početkom godine saznalo se da Dior ima novu dorektorku, a u pitanju je Delfin Arno, ćerka najbogatijeg čoveka na svetu Bernarda Arnoa.

Bernardova kompanija LVMH, u svom vlasništvu poseduje najpoznatije brendove, uključujući "Fendi i Luj Viton", i vredi oko 185.4 milijardi dolara.

Sinoć je u Parizu održana revija muške Dior kolekcije, a Delfin se prvi put pojavila u javnosti nakon što je ponela laskavu titulu izvrše direktorke ovog modnog giganta.

Delfin se sinoć pridružila bogatim prijateljima na reviji
Delfin se sinoć pridružila bogatim prijateljima na reviji foto: M HAEDRICH / Sipa Press / Profimedia

Mnogi su prognozirali da će jednog dana baš povučena Delfin zameniti oca na tronu, čime će se dodatno ojačati uticaj najbogatije porodice na imperiju luksuzne robe.

"Odluka o tome hoće li posao nakon mene preuzeti jedno ili više moje dece temelji će se na njihovim sposobnostima, njihovom talentu i njihovoj želji, jer mora se shvatiti da je to doživotna obaveza", najavljivao je "vuk u kašmiru", kako u poslovnim krugovima nazivaju Arnoa.

Bernard je otac petoro dece
Bernard je otac petoro dece foto: Lewis Joly/JDD / Sipa Press / Profimedia

Iskustvo u modnoj industriji sticala je radeći u kompaniji Džona Galijana i pomažući mu da razvije svoj brend. Potom je radila u obućarskom sektoru Kristina Diora, a onda joj je otac poverio mesto izvršne potpredsednice Luj Vitona. Kao osoba je stidljiva, ali smirena je i hladnokrvna menadžerka koja, po uzoru na oca, obilazi Vitonove butike kad je u njima najveća gužva.

Delfin je rođena u blizini Pariza 4.aprila 1975.godine, u porodici Bernarda Arnoa i njegove žene En Devavrin. Ona je najstarije dete, i ima još 4 mlađa brata. Osnovnu školu završila je u Parizu, a neko vreme je provela i u Americi u američko-francuskoj školi. Diplomirala je na Londonskoj školi ekonomije, a zatim se zaposlila.

Bila je udata za italijanskog naslednika vinarija, Alesandra Valarina Ganciju, a njihovo venčanje je Forbs nazvao "francusko venčanje godine". Međutim, par se razveo 2010. Nakon toga, Delfin je otpočela vezu sa francuskim bilionerom Ksavijerom Nilom, sa kojim je dobila dvoje dece.

 Iskustvo u modnoj industriji sticala je radeći u kompaniji Džona Galijana
Iskustvo u modnoj industriji sticala je radeći u kompaniji Džona Galijana foto: eeren -Christophe Clovis / Bestimage / Profimedia

U trenutku kada je Galijano bio pod udarom zbog svojim anti-semitičkih izjava, pa je zbog toga napustio Dior 2011. Arno je bila odgovorna za spas ove modne kuće od propasti.

Sa 43, ona je postala najmlađi član, i druga žena, kompanije svoga oca kao izvršni član odbora, 2019.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs