BIO JE NJENA VELIKA LJUBAV, VARAO JU JE SA MUŠKARCIMA, A NA KRAJU I UBIO: Smrt jedne od najlepših žena i danas intrigira

Smrt glumice Natali Vud i dan danas je misterija, a glavni osumnjičeni bio je njen tadašnji suprug Robert Vagner.

Celebrities
Autor:
BIO JE NJENA VELIKA LJUBAV, VARAO JU JE SA MUŠKARCIMA, A NA KRAJU I UBIO: Smrt jedne od najlepših žena i danas intrigira
Slavni glumac varao pa ubio jednu od najlepših žena, Foto: M.G.M - Album / Album / Profimedia

Natali Vud na vrhuncu karijere bila je omiljena američka glumica, koja je plenila svojom lepotom, šarmom i talentom. Nažalost, njenu karijeru, uspeh, kao i život ugasila je velika tragedija.

Naime, ona se 29. novembra 1981. godine ukrcala na jahtu sa suprugom Robertom Vagnerom i prijateljem Kristoferom Vokenom i krenuli su ka ostrvu Katalina. Međutim, sa te plovidbe Natali se nikada nije vratila.

Mediji su u to vreme preneli vest da je Vagner krenuo na spavanje, a pre toga hteo je supruzi da poželi laku noć. Međutim, nije je našao u sobi. Nakon nekoluiko sati, njeno telo pronađeno je kako pluta u moru. U trenutku smrti glumica je imala 43 godine.

Natali Vud preminula je pod misterioznim okolnostima
Natali Vud preminula je pod misterioznim okolnostima foto: Profimedia

Obdukcioni nalaz pokazao je da je glumica u krvi imala mešavinu alkohola i tableta.

Od njene smrti prošlo više od 40 godina, a policija i danas traži pravi razlog njene smrti, koja se u policijskim spisima vodi kao smrt pod sumnjivim okolnostima, a glavni osumnjičeni postao je upravo njen tadašnji suprug, glumac Robert Vagner.

Zahvaljujući njenoj sestri Lani Vud kao i njenoj upornosti, istraga se nastavlja, a ona sama nada se kako će pre svoje smrti razrešiti tu misteriju.

Policija je njenu smrt proglasila nesrećnim slučajem da bi se 2011. godine ponovo pokrenula istraga jer je kapetan broda Denis Davern za NBC rekao da je glumica umrla nakon burne i nasilne svađe između Vagnera i Vokena.

Za njenu smrt osumnjičen je njen tadašnji suprug Robert Vagner
Za njenu smrt osumnjičen je njen tadašnji suprug Robert Vagner foto: Profimedia

– Nije moguće isključiti nenasilni ili neplanirani ulazak u vodu… Budući da postoje brojna neodgovorena pitanja i ograničeni dokazi za sprovođenje istrage, patolozi smatraju kako bi se način smrti trebao ostaviti kao neodređen- piše u izveštaju.

Naime, nakon dužeg konzumiranja alkohola došlo je do velike svađe između Vokena i Vagnera. Svađu je pokušala da spreči Vud koja je stala između njih. Nakon toga, Voken je otišao u svoju sobu i zaspao.

Kapetan je čuo raspravu, ali je pojačao muziku da ne sluša detalje razgovora.

Kada je glumičino telo izvučeno iz okeana, utvrđeno je da je imala modrice po rukama i zglobovima, kao i ogrebotine na vratu, što je dokaz da je bila povređena pre nego što je pala u okean i udavila se pod sumnjivim okolnostima, navedeno je u izveštaju koji je objavio Zavod za patologiju u Los Anđelesu, prenosi pomenuti medij.

Njen suprug bio je ljubomoran na odnos koji je imala sa Kristoferom vokenom
Njen suprug bio je ljubomoran na odnos koji je imala sa Kristoferom vokenom foto: Profimedia

– Mislio sam da je odlučila da pobegne zbog svađe ili da veže brodić jer smo usidrili. Tek kad je prošlo nekoliko sati, odlučio sam da je pronađem – ispričao je Vagner, koji priznaje da je bio ljubomoran na odnos između Volkena i njegove supruge.

-Šta hoćeš?!? Je… mi ženu, to hoćeš? – vikao je glumičin suprug na sav glas, otkriva kapetan.

Kad je pala u vodu nije nam dozvolio da je tražimo, da joj na bilo koji način pružimo pomoć. Nismo smeli ni da pozovemo Obalsku stražu da je nađu. Hteo je da je nauči pameti- tvrdi bivši kapetan broda koji je uveren da je Natalina smrt povezana sa svađom sa suprugom.

- Natali se mnogo plašila vode. Dok smo bile male majka je plašila pričom kako će se utopiti ako noću ulazi u ovdu, rekla je njena sestra Lana jednom prilikom medijima.

Natali se često svađala sa mužem koji ju je varao
Natali se često svađala sa mužem koji ju je varao foto: Profimedia

Natali Vud rođena je 20. jula 1938. godine kao Natalia Nikolaevna Zakharenko u porodici ruskih emigranata u San Francisku. Njen otac Nikolaj Stepanovič Zakharenko bio je radnik i stolar, dok je majka Maria Stepanovna sanjala o tome da postane glumica.

Prvu ulogu dobila je u filmu "Happy Land", o čemu se godinama govorilo, jer ju je dobila nakon što ju je majka naterala da se popne režiseru Irvingu Pičelu u krilo. Ona je to i uradila i dobila malenu ulogu, ali Pičel je potom upozorio njenu majku da filmska industrija nije idealno mesto za slatku i nevinu devojčicu kakva je Natali.

Natali Vud postala je zvezda zahvaljujući majci
Natali Vud postala je zvezda zahvaljujući majci foto: Profimedia

Maria Stepanovna smatrala se "vlasnicom" ćerki, zato je rasterala sve moguće agente i menadžere i nastavila sama da upravlja njenom karijerom. Uprkos velikoj poslušnosti i poštovanju, Natali se pobunila nakon što joj je počela uticati i na privatni život. Njena majka išla je toliko daleko da je raskinula njenu prvu ozbiljnu ljubavnu vezu u srednjoj školi, ali, s druge strane, nije joj ni najmanje smetalo to što su se njenoj maloletnoj ćerki nabacivale filmske glavešine.

U nekima od biografija Natali Vud čak stoji da ju je jedan filmski reditelj silovao za vreme audicije za film. Sve je to uticalo na njen život prepun depresije, ali i njene pokušaje da počini samoubistvo.

Natali je navodno nekoliko puta pokušala da se ubije
Natali je navodno nekoliko puta pokušala da se ubije foto: Profimedia

Ljubav svog života, danas glavnog osumnjičenog za njenu smrt, Roberta Vagnera, srela je na početku karijere, kada je imala tek 10 godina. Osam godina stariji glumac odmah joj je zapeo za oko, a u jednom je intervjuu otkrila je da je tada rekla majci kako je to čovek za kojeg će se udati. I na kraju se i udala za njega, i to dva puta.

Ali prvi put u braku su izdržali samo pet godina, a navodno je oba puta glavni uzrok njihovog razvoda bio taj što ga je Natali zatekla u krevetu s drugim muškarcem. Četiri godine kasnije, razočarana životom, ali i činjenicom da joj je Fej Danavej "otela" ulogu u filmu "Bonnie i Clyde", lepa glumica popila je šaku pilula. Na sreću, život joj je spašen brzom reakcijom lekara koji su joj ispumpali želudac, a tada je mlađoj sestri Lani otkrila da jednostavno više nema razloga da živi.

Natali je supruga navodno uhvatili u prevari sa muškarcem
Natali je supruga navodno uhvatili u prevari sa muškarcem foto: Profimedia

1972. godine obnovili su bračne zavete na jahti Ramblin’ Rose, a čemu su svedočili tek najbliži prijatelji i članovi porodice, među kojima su bile i njihove ćerke.

Godine 1974. par je dobio i ćerku Kortni Vagner, ali zbog porodice je počela patiti njena filmska karijera. Iako se sve činilo idealnim, Natali Vud jednostavno nije mogla da se pomiri sa svojim godinama, koje je u to vreme vešto skrivala, kao ni s činjenicom da je počela da dobija uloge u kojima bi morala da glumi majku svojoj mlađoj koleginici.

Zbog svega toga napustila je glumu, iako to nikada nije prežalila. Šta se zaista dogodilo kobne večeri nikada nije otkriveno, te se čini da će glumičina smrt zauvek ostati misterija.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs