slave pravoslavni božić

SVETSKE ZVEZDE KOJE PROSLAVLJAJU BOŽIĆ: On je oženio pozntu Srpkinju i najviše poštuje PRAVOSLAVNE praznike

Mnoge svetske zvezde slave pravoslavni Božić. Neki su prešli u pravolvlje, dok drugi praznik poštuju zbog ljubavi.

Celebrities
11:03h Autor:
SVETSKE ZVEZDE KOJE PROSLAVLJAJU BOŽIĆ: On je oženio pozntu Srpkinju i najviše poštuje PRAVOSLAVNE praznike
Svetske zvezde koje slave pravoslavni Božić, Foto: Profimedia

Božić je najradosniji hrišćanski praznik, a mnoge je iznenadilo koliko holivudskih zvezda proslavlja upravo pravoslavni Božić. Pojedini ovu tradiciju poštuju zbog porekla, a nisu retki ni oni koji su prešli u pravoslavlje zahvaljujući svojim partnerima.

Kim Kardašijan

Kim Kardašijan
Kim Kardašijanfoto: Profimedia

Kim Kardašijan uvek s ponosom ističe svoje jermensko poreklo, a ljubav i poštovanje koje je osećala prema ocu Robertu nisu se umanjili ni kada je on preminuo. Iz tog razloga, ona zbog dece i supruga slavi Božić 25. decembra, ali i 7. januara.

Naomi Kembel

Naomi Kembel
Naomi Kembelfoto: Profimedia

Manekenka Naomi Kembel ne potiče iz pravoslavne zemlje, ali je tokom veze sa ruskim milijarderom Vladislavom Doronjinom prišla Ruskoj pravoslavnoj crkvi, pa u skladu s tim slavi i Božić.

Tom Henks

Tom Henks
Tom Henksfoto: Profimedia

Tom Henks je svoju veru takođe podredio ljubavi, pa je ulazeći u svoj drugi brak, sa glumicom Ritom Vilson, primio pravoslavlje. Njen otac je iz Bugarske, a majka grčko-albanskog porekla.

Stana Katić

Stana Katić
Stana Katićfoto: AP / Jordan Strauss

Glumicu smo obožavali kao Kejt Beket u seriji "Castle", a njeni roditelji su Srbi te se u njihovoj kući slavio i pravoslavni i katolički Božić.

Dženifer Aniston

Dženifer Aniston
Dženifer Anistonfoto: Profimedia

Popularna glumica Dženifer Aniston ima grčke korene. Njen otac Džon je rođen sa imenom Janis Anastasakis na ostrvu Krit u Grčkoj. Glumica je poznata i kao neko ko veoma često donira novac Grčkoj pravoslavnoj crkvi.

Mila Jovović

Mila Jovović
Mila Jovovićfoto: Profimedia

Milica Bogdanovna Jovović je rođena u Kijevu, od majke Galine Loginove, nekadašnje ruske glumice, i Bogdana Jovovića, srpskog doktora. Mila je i svoju ćerku krstila u Ruskoj pravoslavnoj crkvi u Los Anđelesu.

Kristijan Bejl

Kristijan Bejl i Sandra Blažić
Kristijan Bejl i Sandra Blažićfoto: Profimedia

Kristijan Bejl je već dvadeset godina u braku sa manekenkom srpskog porekla, Sandrom Blažić, poznatijom kao Sibi. I on je, nakon venčanja, pristupio pravoslavnoj crkvi, pa slavi Božić 7. januara.

Bastijan Švajnštajger

 Ana Ivanović i Bastijan Švajnštajger
Ana Ivanović i Bastijan Švajnštajgerfoto: Profimedia

Osim jednog Božića, postoje i oni koji proslavljaju oba Božića, a jedan od njih je i nemački fudbaler Bastijan Švajnštajger, koji je, od stupanja u brak sa bivšom teniserkom Anom Ivanović, počeo da proslavlja i katolički i pravoslavni Božić.

Takođe, Bastijan je poznat kao neko ko veoma poštuje srpsku tradiciju, te na taj način neretko oduševi javnost.

Nina Dobrev

Nina Dobrev
Nina Dobrevfoto: AP

Poznata komičarka i glumica vuče pravoslavne korene zahvaljujući majci koja je Grkinja.

Tina Fej

Tina Fej
Tina Fejfoto: AP / Evan Agostini

Elizabet Stamatina Fej američka je glumica, komičarka, scenaristkinja i producentkinja. Svetsku slavu stekla je kao članica glumačke postave skeč-komedije Uživo subotom uveče u periodu od 1998. do 2006, a zatim i kao kreatorka i glavna glumica u sitkomu Televizijska posla.

Takođe je poznata po ulogama u filmovima Opasne devojke (2004), Bejbi mama (2008), Noć za pamćenje (2010), Prijemni (2013) i Mapetovci: Najtraženiji (2014). Poznata komičarka i glumica vuče pravoslavne korene zahvaljujući majci koja je Grkinja.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs