IZA NAJVEĆEG MASIMOVOG HITA KRIJE SE NEVEROVATNA PRIČA: Čuvena pesma nije pisana za njega, a proglašena je za najbolju

Masimo Savić preminuo je u 61. godini, a evo kako je nastala jedna od njegovih najlepših pesama.

Celebrities
Autor:
IZA NAJVEĆEG MASIMOVOG HITA KRIJE SE NEVEROVATNA PRIČA: Čuvena pesma nije pisana za njega, a proglašena je za najbolju
Kako je nastao najveći hit Masima Savića?, Foto: Mondo / Stefan Stojanović

Prošle nedelje region je šokirala vist o smrti Massima Savića. Obožavani muzičar napustio nas je 23. decembra nakon kratke borbe s teškom bolesti. Emotivnom interpretacijom stekao je armiju obožavatelja širom bivše Jugoslavije, a iza sebe je ostavio suprugu Eni i ćerku Mirnu.

Takođe, iza njega su ostale neke od najlepših pesama sa ovih prostora, a među njima je i jedan od njegovih najvećih hitova - "Iz jednog pogleda" autora Predraga Martinjaka, Massimovog dugogodišnjeg prijatelja i saradnika.

Masimo Savić bio je jedan od najvećih umetnika sa ovih prostora
Masimo Savić bio je jedan od najvećih umetnika sa ovih prostora foto: Kurir / Dragan Kadić

Izgleda da je sudbina htela da upravo Massimo otpeva ovu pesmu koja zapravo uopšte nije pisana za njega.

"Pesma je bila zamišljena za jednu našu eminentnu pevačicu. Međutim, nije joj se to svidela, možda na kraju krajeva i srećom jer ko zna kakva bi bila sudbina pesme. Nakon toga sam ja par dana razmišljao i onda sam došao do kontakta od Massima. To nam je prva saradnja, zato mi je još dodatno ta pesma baš nešto posebno, kazao je svojevremeno Predrag za hrvatske medije.

Poslao je Massimu mejl, a on ga je za pola sata nazvao, rekao da će snimiti pesmu, a ostalo je istorija.

"To je jednostavno odlična pesma. Ja sam odmah shvatio da se radi o izvanrednoj kompoziciji. Možda bi trebalo ćutiti nego govoriti o tome jer to su baš filigranski tragovi pravih majstora. Ako imate, na primer, stih: 'Pusti da ono malo ljubavi što za mene ti još čuvaš padne sada na ovaj stih.' Naizgled nema veze jedno s drugim. Suludo. Međutim, kada se to podeli na pravom mestu, stavi akcent na pravom mestu… otpevao sam je u jednom gahu", reko je svojevremeno Masimo.

Masimo Savić preminuo je nakon kratke i teške bolesti
Masimo Savić preminuo je nakon kratke i teške bolesti foto: Kurir / Damir Dervišagić

Pesma je 2012. nominovana za Porina u kategorijama za pesmu godine i hit godine, a Masimu je osigurala nagradu za najbolju mušku vokalnu interpretaciju. Album "Dodirni me slučajno" na kojem se nalazi nagrađen je za najbolji pop album godine, a osvojio je i nagradu za najbolju produkciju.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs