JUGOSLOVENSKA GLUMICA ŽIVELA JE NA VODI I IMALA SAMO 39 KG: Ostala je bez stana i jedva plaća sobu u staračkom domu

Jadranka Matković ostvarila je zavidnu glumačku karijeru, ali njen život nije bio nimalo lak

Celebrities
20:55h Autor:
JUGOSLOVENSKA GLUMICA ŽIVELA JE NA VODI I IMALA SAMO 39 KG: Ostala je bez stana i jedva plaća sobu u staračkom domu
Srpska glumica imala je 39 kilograma i živela samo na vodi, Foto: Printscreen/youtube

Jedna od najuspešnijih glumica iz bivše Jugoslavije, 71-godišnja Jadranka Matković, ostvarila je zavidnu glumačku karijeru, ali njen život nije bio nimalo lak i danas živi u jednom zagrebačkom domu za starije i nemoćne, a u javnosti se dugo nije pojavljivala.

Odigrala je 26 televizijskih i čak 68 filmskih uloga, a neke od najpoznatijih su u filmovima "Čaruga", "Bogorodica" i "Hajdučki gaj". Ipak, u privatnom životu nevolje su se samo nizale. Nakon što su je izbacili iz stana u kome je živela, glumica je zbog povišenog šećera dobila gangrenu, pa joj je umalo noga amputirana.

Jadranka je ostvarila zavidnu glumačku karijeru
Jadranka je ostvarila zavidnu glumačku karijeru foto: Printscreen/Youtube

Morala je hitno da se hospitalizuje, a živela je samo na vodi i nije jela. Imala je samo 39 kilograma, nakon čega je na preporuku doktorke otišla u starački dom.

Jadranka poslednje dve godine živi u domu, i to u sobici koju deli sa cimerkom, jer ne može da priušti jednokrevetnu sobu, prenosi „24sata.hr“.

- S obzirom na zdravstveno stanje i moje godine, tražila je da se prebacim u starački dom. Došla sam bolesna i smestili su me u stacionar. Oporavila sam se, ugojila barem pet-šest kila, imam doručak, ručak, večeru - otkrila je i dodala da je posećuju kolege glumci i prijatelji.

Jadranka živi u staračkom domu
Jadranka živi u staračkom domu foto: Printscreen/youtube

- Kad se nađeš u takvoj instituciji, ljudi te otpišu, nestao si iz javnog života. Gledam ko od starijih kolega uopšte radi. Malo ih je. Bilo bi lepo ponovo snimati, ali nisam sigurna koliko sam fizički spremna za tempo rada od jutra do mraka. Dugo sam izvan toga - izjavila je Jadranka.

Nudili su joj jednokrevetnu sobu u domu, ali ona je koštala preko 60.000 dinara. Prijatelji su joj savetovali da to prihvati, ali glumica kaže da sa penzijom od nešto više od 50.000 dinara ne može to da priušti.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs