ZAŠTO MNOGI NE ZNAJU DA KRALJICA ELIZABETA IMA ČETVORO DECE? Sve je nervirao način na koji se ON "uvukao" u njen život

Princ Edvard najmlađe je dete kraljice Elizabete i princa Filipa. Ali zašto niko ne zna za njega? Da li je toliko daleko na naslednoj liniji da je sasvim "nebitan" za javnost?

Celebrities
09:45h Autor:
ZAŠTO MNOGI NE ZNAJU DA KRALJICA ELIZABETA IMA ČETVORO DECE? Sve je nervirao način na koji se ON "uvukao" u njen život
kraljica elizabeta, Foto: Profimedia

Kada je u pitanju britanska kraljevska porodica, neki članovi su vidljiviji od drugih. Na primer, svi znaju pokojnu kraljicu Elizabetu, kralja Čarlsa i mlađe kraljevske članove poput princa Harija i princa Vilijama. Ali neki bi mogli biti iznenađeni kada saznaju da su kraljica i princ Filip zapravo imali četvoro dece: princa Čarlsa, princezu Anu, princa Endrua i princa Edvarda.

Evo svega što treba da znate o njenom sinu, princu Edvardu, grofu od Veseksa.

1. On je kraljičin najmlađi sin.

Princ Edvard je rođen 10. marta 1964. U trenutku rođenja bio je treći u redu za tron, iza svoja dva starija brata, princa Čarlsa i princa Endrua, ali pre svoje starije sestre princeze Ane. Sada, nakon kraljičine smrti, on je 14. po redu sukcesije. Nakon vesti da kraljica nije dobrog zdravlja, on i njegova supruga Sofi su odmah otputovali u Balmoral da budu uz nju.

Princ Edvard
foto: Profimedia

Edvard trenutno nosi titule grofa od Veseksa i grofa od Forfara, pored princa.

Na dan venčanja Edvard je dobio titulu grofa od Veseksa. On će navodno preuzeti očevu titulu vojvode od Edinburga, verovatno u trenutku kada Čarls zvanično preuzme dužnosti kralja.

Princ Edvard
foto: Profimedia

U martu 2018. takođe je dobio titulu grofa od Forfara da ga koristi u Škotskoj, kao rođendanski poklon od svoje majke.

Princ Edvard je oženjen groficom Sofi rođenom Ris-Džons. Edvard je jedini od njegove braće i sestara koji se nije razveo. Oženio se Sofi Ris-Džons još u junu 1999. godine na relativno privatnoj ceremoniji (po kraljevskim standardima) u kapeli Svetog Đorđa u zamku Vindzor, a u junu 2019. par je proslavio 20. godišnjicu braka. Srećni par ima dvoje dece zajedno, ledi Luiz Vindzor i Džejmsa, vikonta Severna.

Princ Edvard
foto: Profimedia

2. On je sada kraljevski član sa punim radnim vremenom.

Nakon boravka u marinci i pokušaja karijere u televizijskoj produkciji, Edvard je počeo da preuzima mnoge odgovornosti i angažmane svog pokojnog oca, princa Filipa, koji se povukao sa javnih dužnosti 2017. godine.

3. Pričalo se da su i on i njegova žena bili miljenici kraljice.

To su samo glasine, da budemo sigurni, ali par je imao poseban odnos sa kraljicom.

"Kraljica ima poverenje u groficu Sofi i na nju se oslanja na način koji ne mogu da kažem da se odnosi na vojvotkinju od Kembridža ili vojvotkinju od Kornvola", rekao je jedan kraljevski pomoćnik za Dejli mejl.

grofica Sofij, Grofica Sofi
foto: Profimedia

"Ona je kao još jedna ćerka Njenom Veličanstvu, toliko su bliski."

Slično, jedan kraljevski insajder je za Ekpress rekao: „Edvard se predstavlja kao tiha i efikasna figura koja ne traži pažnju niti dobija naslove. On i Sofi se sviđaju kraljici zbog toga što su poslušni i što se ne žale.“

Pričalo se da ostalu kraljičinu decu strašno "nervira" tih i miran Edvard i njegova "savršena" porodica, te da su ga zbog toga stalno stavlali u zapećak.

1 / 10 Foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs