Proslava

Kraljica Elizabeta proslavila jubilej vladavine: Na proslavu došla u dijamantskoj kočiji! (FOTO)

Kočija predstavlja hiljadu godina Britanske istorije, i čine je rukohvati na vratima napravljene od 24 dijamanta i 130 safira, neverovatnih kristalnih lampi, ručno rađenih točkova od materijala uzetog sa jahte Britania
Celebrities
05:38h Autor:
Kraljica Elizabeta proslavila jubilej vladavine: Na proslavu došla u dijamantskoj kočiji! (FOTO)
Foto: AP
1 / 17 Foto: AP

Voljena Britanska kraljica Elizabeta, proslavila je 60. godina na vlasti, a na završnicu svečanosti je došla u Dijamantskoj kočiji koja je nazvana i "vremenska kapsula".

Ova predivna kočija je napravljena od drveta uzetog sa Londonskog tornja, borbenog broda Henrija VII, od Njutnovog drveta jabuke.

Novu kočiju je tokom jedne decenije pravio Džim Freklington sa timom radnika u Australiji, i to je druga kočija napravljena u 100 godina za kraljevsku porodicu.

"Želeo sam da napravim nešto posebno povodom kraljičine vladavine," naveo je Džim.

Kočija predstavlja hiljadu godina Britanske istorije, i čine je rukohvati na vratima napravljene od 24 dijamanta i 130 safira, neverovatnih kristalnih lampi, ručno rađenih točkova od materijala uzetog sa jahte Britania.

Četvorodnevne svečanosti u čast proslave dijamantskog jubileja britanske kraljice Elizabete II završene su kolonom kočija, misom zahvalnosti u katedrali Sent Pol i kraljičinom obraćanjem sa balkona Bekingemske palate.

Bolest 90-godišnjeg princa Filipa, supruga Elizabete II - koji je juče smešten u bolnicu zbog infekcije - bacila je senku na poslednja dva dana proslave, iako je palata saopštila da je reč o "meri predostrožnosti" i da će princ ostati nekoliko dana u bolnici radi posmatranja.

Posle mise zahvalnosti, kraljevska porodica se dovezla kočijama od Vestminstera do Bakingemske palate.

Elizabeta je na putu i da 2015. godine postane britanski vladar koji je najduže bio na prestolu.

Više fotografija sa višednevne proslave pogledajte u galeriji ispod teksta.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs