MUČNA SUDBINA TALENTOVANE SPORTISTKINJE

MONIKI SELEŠ RANA OD NOŽA NIJE BILA NIŠTA, U POREĐENJU SA BOLOM NJENOG OCA: Najvažnije mesto u publici je ostalo prazno!

Život joj je ispisao veoma mučan "scenario", kakav nikako nije zaslužila!

Celebrities
Autor:
Foto: Profimedia

Slavna teniserka Monika Seleš je umalo smrtno stradala od uboda nožem, koji joj je naneo pomahnitali fan Štefi Graf, tokom turnira, ali teže od ove povrede pala joj je bolest oca!

Teniserka Monika Seleš kao da je bila rođena da postane zvezda svetskog sporta. Imala je samo 16 godina kad je osvojila osvojila čuveni turnir na Rolan Garosu i postala najbolja teniserka na svetu, piše Lepa i Srećna.

Za dve godine zabeležila je više od dvesta pobeda, bila je pravo čudo na terenu, a onda je pretrpela napad na turniru u Hamburgu gde joj je poremećeni muškarac zadao ubod nožem u leđa. Bio je obožavalac njene glavne konkurentkinje Štefi Graf, a sud ga je nakon ovog incidenta proglasila neuračunljivim. Iako sama povreda nije bila toliko ozbiljna koliko je mogla biti, rođena Novosađanka je kasnije govorila kako je nakon nje patila od nesanice, depresije i gojaznosti.

Monika Seleš
Monika Selešfoto: Profimedia

"Imala sam košmare i paranoje zbog imaginarnog napadača, koji me je opsedao u snu. Obuzimale su me crne misli. Dešavalo se da nekoliko nedelja provedem zatvorena u svojoj sobi", pričala je mala Mo, kako su je zvali od milošte. "Roditelji su me, bukvalno, iščupali iz pakla. Poslali su me na kliniku u kojoj sam mesecima boravila, daleko od svega."

Monika Seleš
Monika Selešfoto: Profimedia

Ipak, teže od toga, Moniki je pala očeva bolest - na tom meču Karolj Seleš nije bio. "Kada je operisan od raka prostate i pao u postelju, ja sam bila pored njega. Davala sam mu morfijum za ublažavanje bolova i hrabrila ga da izdrži, kao što je on mene bodrio na turnirima. Preminuo je u maju 1998. godine i taj gubitak boli me više od hamburške rane.

"Teško je kada tokom meča po navici pogledate u publiku i shvatite da je ono najvažnije mesto ostalo zauvek prazno", napisala je Monika u svojoj autobiografiji.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...