glasajte

KO JE NAJBOLJA SRPSKA VODITELJKA: Vi birate! (ANKETA)

Donosimo vam listu od 20 naših tv lica, a vi izaberite kraljicu malih ekrana

Celebrities
20:38h Autor:
KO JE NAJBOLJA SRPSKA VODITELJKA: Vi birate! (ANKETA)
Foto: PrintscreenInstagram/kilimara/DraganaKosjerina

Srpska televizijska profesija bogata je TV licima koji ulepšavaju TV ekrane kako svojim talentom i profesionalim veštinama, tako i harizmom, šarmom, lepotom i samopouzdanjem.

One vas godinama zabavljaju i unose optimizam u domove. Prve nam požele "Dobro jutro" i informišu o najbitnijim događajima u zemlji i svetu.

Mi smo sastavili listu TV lica koja su tokom 2021. godine vredno radile i svojom pojavom svima nama ulepšavale dan:

Marija Kilibarda

Prelepo i mnogima omiljeno tv lice uspešno korača medijskim nebom 20 godina. Prvi susret sa mikrofonom imala je na Trećem kanalu gde je ispekla zanat i sjajno vodila više emisija, a javnost je šarmirala i osvojila kao voditeljka igre na sreću Bingo na RTS-u. U svojoj bogatoj karijeri radila je pregršt emisija različitih formata, ali uz Marijinu ličnost definitivno najviše idu zabavni projekti u kojima se i sama oseća "svoj na svome".

Mi ćemo izdvojiti humanitarni šou program "Tvoje lice zvuči poznato" , na čijoj sceni je blistala prve tri sezone, kao i petu na TV Prva.

U proteklih godinu i po dana unosila je optimizam u naše domove u subotnjih "150 minuta". Odnedavno pleni u novoj emisiji "Sve u svemu". Energična, vesela, nasmejana, duhovita, harizmatična, pametna, neposredna, spontana, vaspitana i uvek svoja.

Dragana Kosjerina

Voditeljka kviza "Ja volim Srbiju" deceniju očarava publiku svojom pojavom na televiziji. Svoje voditeljsko umeće dokazala je vodeći veliki broj različitih formata na RTS-u, među kojima su "Nedeljno popodne, "Jutarnji program", "Luda noć", Beovizija 3 sezone zaredom...

U maju ove godine oduševila je Evropu kada da se iz Beograda uključila u program finala Evrovizije koja se održala u Roterdamu.

Dragana je talentovana, prelepa, obrazovana, elokventna, harzimatična, ima sjajnu dikciju i zrači samopouzdanjem.

Nataša Miljković

Nataša krasi male ekrane više od dve decenije, a nosi epitet samouverene, elokventne i odmerene dame.

Veliki profesionalni trag ostavila je na RTS-u. Danas je zaštitno lice N 1 i deo je emisije "Novi dan".

Maja Nikolić

Iza sebe ima više od dve decenije dugu i uspešnu karijeru, a popularnost je stekla pod devojačkim prezimenom Japundža.

Proslavila se na RTS-u vodeći Jutarnji program, a za svoje profesionalne kvalitete dobila je i brojne nagrade. Danas je zaštitno lice Nove S i vodi emisiju "Među nama".

Tamara Grujić

Šarmantna Tamara jedna je od omiljenih tv lica zbog humane emisije "Radna akcija sa Tamarom" koja 11 sezona usrećuje socijalno ugrožene porodice širom Srbije.

Odavno je nazivaju ženom velikog srca, a dobitnica je i specijalne nagrade za podsticaj humanosti "Milomir Glavčić za 2019 Skupštine grada Kraljeva".

Sanja Kužet

Lepa Sanja sa malih ekrana smeši se 18 godina.Popularnost je stekla vodeći vremensku prognozu u Jutarnjem programu na Pinku, a već godinama krasi scenu emisije "Zvezde granda" na TV Prva. Njena harizma nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Ivana Zarić

Ivana Zarić se može pohvaliti bogatom karijerom koja traje oko tri decenije, vodila je veliki broj emisija na raznim televizijama- od Trećeg kanala, pa do Pinka i Prve. Od 2015. zaštitno je lice N1 gde vodi autorsku emisiju "Tri tačke".

Irina Vukotić

Šarmantna i lepa Irina je prisutna na malim ekranima dve decenije. Počela je karijeru na Trećem kanalu, a popularnost je stekla vodeći "Veliki brat". Vodila je jutarnji program na Hepiju, a od 2018. godine nasmejana budi publiku u "Novom jutru" na Pinku.

Jovana Joksimović

Jovana se bavi voditeljskim poslom 20 godina. Karijeru je počela na BK, a popularnost je stekla 2005. kao voditeljka i urednica Jutarnjeg programa na RTS-u.

Tri godine kasnije, vodila je Pesmu Evrovizije koja se održavala u Beogradu. Voditeljka Jutarnjeg programa bila je i na Pinku i na Tv Prva. Danas vodi "Uranak" na K1.

Irena Jovanović

Šarmantna Irena uspešno korača u voditeljskoj ulozi više od dve decenije. Na Studiu B se afirmisala i na gradskoj televiziji provela je čak 18 godina.

Popularnost je stekla u emisiji "Beograde, dobar dan", za koju je i nagrađena godišnjom nagradom grada Beograda 2012. Danas je deo informativnog programa Pinkovog kanala "Vesti".

Adriana Čortan

Sa 20 godina rada na televiziji može da se pohvali i lepa i šarmantna Adriana Čortan. Tokom svoje karijere pokazala je da podjednako dobro vlada i zabavnim i informativnim sadržajima.

Popularnost je stekla vodeći još na BK gde je počela u kultnoj muzičkoj emisiji Brojač. Potom se istakla kao autor emisije "Otkopčano u kojoj je ugostila brojne poznate ličnosti sa domaće javne scene.

Od 2017. na Studiju B vodi emisije "Beograde, dobro jutro" i "Beograde, dobar dan".

Danijela Buzurović

Danijela Buzurović pleni lepotom i šarmom, a u dve decenije dugoj novinarskoj karijeri radila je različite tv formate, bila domaćin mnogih manifestacija i donosila ekskluzive sa Kanskog festivala.

Godinama uređuje i vodi emisiju Ekskluziv na Tv Prva.

Kristina Radenković

Šarmantna Kristina je diplomirana glumica, ali kao tv lice sa malih ekrana smeši se 13 godina. Radila je brojne emisije na RTS-u, ali popularnost je stekla kao voditeljka najgledanijeg kviza "Slagalica". Od prošle godine vodi kviz "Stigni me ako znaš".

Marina Kotevski

Prelepa, talentovana i obrazovana Marina pliva voditeljskim vodama oko 15 godina. SOS kanal je bio njena početna stanica, a popularnost je stekla kao jedna od voditejki emisije "Milica na Kvadrat" na TV Avala.

Od ove godine šarmantna Marina vodi i uređuje "Nedeljno popodne sa Marinom" na Hype tv, čiji je glavni i odgovorni urednik.

Vesna Dedić

Vesna ima bogatu karijeru dugu tri decenije. Sa portretskom emisijom "Balkanska ulica" koja traje od 2001. godine "postigla je velikih uspeh. Autorka i voditeljka čuvene emisije koja se od 2001. do 2000 emitovala na RTS-u, od prošle godine "živi" na Novoj S.

Jelena Gajšek

Jelena je autorka i voditeljka emisije Stil koja se više od dve decenije emituje na Studio B.

Dobitnica je brojnih novinarskih priznanja kao i nagrade za doprinos kulturi Srbije.

Ljiljana Stanišić

Novinarka dnevnog lista Kurir godinama donosi ekskluzivne intrigantne detalje iz života poznatih, a 2020. godine otisnula se i u svet voditeljstva. Na Kurir TV vodi emisiju "Sceniranje", a prepoznatljiva je po svom britkom jeziku i veselom duhu.

Ana Mitić

I Ana Mitić se voditeljskim poslom bavi više od 20 godina, a godinama je najprepoznatljivije lice informativnog programa TV Prva.

Olja Lazarević

Iako za razliku od većine dama sa ove liste, lepa i šarmantna Olja nema višedecenijsko iskustvo na televiziji, ona je za kratko vreme kao voditeljka "Redakcije" na Kurir TV ušla pod kožu publici, pa zaslužuje da se nađe na listi.Srpska Selena Gomez vas budi svako radno jutro i zajedno sa kolegom Goranom Anđelkovićem informiše o važnim temama i aktuelnim dešavanjima.

Nataša Pavlović

I Nataša je dugo prisutna na malim ekranima, a među emisijama koje je vodila ističu se "Plesom do snova i "Srećni telefoni".

Od 2016. godine vodi emisiju "Praktična žena" na TV Prva s kojom je postigla veliki uspeh.

Marijana Tabaković

Urednica i voditeljka "Jutra" donela je pravo osveženje u jutarnji program Prve TV i svojim šarmom i toplinom osvojila srca publike.

(Stil.Kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs