Pomera raspored turneje

Fado diva Mariza u poseti poplavljenim područjima

Svetska diva biće počasna gošća u pesmi koju Slobodan Trkulja sa svojim Balkanopolis centrom, uz podršku Egzit fondacije, snima u cilju podrške ugroženima od poplava u Srbiji i BiH
Celebrities
18:52h Autor:
Fado diva Mariza u poseti poplavljenim područjima
Foto: Zorana Jevtić

Portugalska fado diva Mariza biće prva svetski poznata ličnost koja je odlučila da dođe i direktno se upozna sa ljudima i njihovim sudbinama nakon katastrofe.

Mariza će u okviru akcije Egzit fondacije i Balkanopolis centra 2. i 3. juna obići poplavama ugrožena područja u Srbiji i Bosni i Hercegovini, što je bio razlog pomeranja rasporeda njene turneje. Ovim povodom, Mariza, Slobodan Trkulja i predstavnici Egzit fondacije će obići Brčko, Bijeljinu i prihvatne centre u Beogradu i sastaće se sa premijerom Srbije, Aleksandrom Vučićem, predsednikom Republike Srpske, Miloradom Dodikom i gradonačelnikom Beograda, Sinišom Malim.

Ova svetski poznata dama biće počasna gošća u pesmi koju Slobodan Trkulja sa svojim Balkanopolis centrom, uz podršku Egzit fondacije, snima u cilju podrške ugroženima od poplava u Srbiji i Bosni i Hercegovini.

U pomenutoj pesmi i video spotu učestvovaće mnogobrojne svetske ličnosti koje žele da pomognu Srbiji. Pored Marize učešće su potvrdili i Stingov gitarista Dominik Miler, Dejvid Rouds gitarista Piter Gebrijela, ruska zvezda Pelageja, i mnogi drugi. Pesmu će, uz Trkulju, producirati i Marko Milatović i dobitnik Gremi nagrade Čed Blejk.

Ovoj akciji pridružio se i nadaleko poznati i Gremijem višestruko nagrađivan orkestar Metropol koji je sarađivao sa velikanima svetske muzičke scene kao što su Areta Frenklin, Frenk Sinatra, Selin Dion, Andrea Bočeli i drugi.

Mariza, ljubimica domaće publike, poznata po izuzetno posećenim koncertima održanim u Beogradu, nakon više od milion prodatih albuma i plodne internacionalne karijere, svoj raskošni glas podariće u cilju pomoći svima onima koji su u poplavama izgubili sve što su imali: svoje najbliže, domove, poslove…

Na ovaj način, Mariza će izraziti poštovanje ne samo žrtvama poplava, već i našem velikom umetniku Slobodanu Trkulji, na čiji poziv se odazvala.

Mariza i Slobodan Trkulja, u organizaciji EXITAid-a i Balkanopolis centra pripremaju pesmu i spot kojima će pozvati celokupnu svetsku javnost da se uključi u akciju prikupljanja pomoći za nastradale u poplavama.

Slobodan Trkulja je ovom prilikom izjavio: "Čast je raditi sa tako eminentnim umetnicima uz podršku najboljeg evropskog festivala, a sve u cilju podizanja svesti međunarodne javnosti o nesreći koja je zadesila našu zemlju. Video za ovu pesmu, koji je planiran da izađe za nekoliko nedelja, pozvaće ljude iz celog sveta da doniraju sredstva zvaničnim fondovima za pomoć stradalima u poplavama, dok će sav prihod od pesme takođe biti doniran u ove svrhe.

"EXITAid" je program EXIT fondacije za podršku najugroženijima u poplavama koje su zadesile Srbiju, BiH i Hrvatsku. EXIT fondacija je, u okviru programa EXITAid do sada prikupila pomoć u vrednosti od 30.000 evra, a uz podršku prijatelja, kompanije VODAVODA, obezbeđeno je 100.000 litara flaširane pijaće vode za ugrožena područja.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs