ODVAŽNE

ONE SE NE PLAŠE OSUDE I NE ZANIMA IH ŠTA DRUGI MISLE O TOME: 11 poznatih dama koje su postale mame u 5. deceniji!(FOTO)

One su odbacile sve društvene tabue i odvažile se na majčinstvo posle 40. godine.

Celebrities
18:10h Autor:
ONE SE NE PLAŠE OSUDE I NE ZANIMA IH ŠTA DRUGI MISLE O TOME: 11 poznatih dama koje su postale mame u 5. deceniji!(FOTO)
Foto: AP

Prosečna starost majki koje se prvi put rode u svetu se stalno povećava. Na primer, 2013. ova cifra je bila 28,8 godina u evropskim zemljama, dok je 2018. postala 29,3 godine. To je prvenstveno zbog razvoja nauke. Nedavno je svetski poznata manekenka Naomi Kembel prvi put postala majka sa 50 godina. Ona za to može da zahvali isključivo nauci.

Verujemo da majčinstvo čini žene srećnim, pa smo odlučili da se prisetimo nekih poznatih žena koje su rodile posle 40. Upravo iz razloga što društvo veoma često osuđuje rađanje nakon "nekih" godina, želeli smo da istaknemo da želja za potomstvom, zaista, ne poznaje godine - i da niko zbog toga ne zaslužuje osudu.

Uma Turman

Kada su se Uma Turman i Itan Houk venčali, dobili su dvoje dece - kćerku Maiu 1998. godine i sina Levona 2002. godine. Kada je njihovo mlađe dete imalo 3 godine, par se razveo. Glumica je rodila još jednu ćerku Rosalind, koju je dobila sa svojim partnerom, finansijerom Arpadom Busonom. To se dogodilo 2012. godine kada je Uma imala 42 godine.

Uma Turman
Uma Turmanfoto: AP / Evan Agostini

Rejčel Vajs

Rejčel Vajs je rodila svoje prvo dete - sina po imenu Henri - kada je imala 36 godina. Glumica se usudila da dobije drugo dete tek 12 godina kasnije kada je imala 48. Prema Rejčel, glavna stvar u majčinstvu je pronaći ravnotežu između karijere i porodice. Ona kaže da deca pomažu čoveku da se oseća posebno.

Rejčel Vajs
Rejčel Vajsfoto: Reuters/Yves Herman

Naomi Kembel

U maju 2021. godine, 50-godišnja manekenka Naomi Kembel podelila je fotografiju malih stopala na dlanu na Instagramu. Ovim putem je htela da objavi rođenje svog prvog deteta. U svojim intervjuima, Naomi je nekoliko puta pomenula da je sanjala o tome da postane majka i da joj je drago što savremena nauka može pomoći ženama da dožive majčinstvo u bilo kojoj dobi. Bebina baka je u komentarima ispod fotografije napisala da je dugo čekala da postane baka i da je sada najsrećnija žena na svetu.

Naomi Kembel
Naomi Kembelfoto: Profimedia

Tendi Njutn

Glumica Tendi Njutn i filmski reditelj Ol Parker imaju troje dece. Kći Ripli rođena je 2000. godine, a druga kći Niko rođena je 4 godine kasnije. Njihov sin Buker rođen je 2014. godine kada je njegova majka imala 41 godinu. Sva 3 puta Tendi je izabrala da se porodi kod kuće. Trenutno provodi mnogo vremena sa svojom decom. što je čini veoma srećnom.

Tendi Njutn
Tendi Njutnfoto: Reuters / Mike Blake

Tina Fej

Razlika u godinama između ćerki Tine Fej i Džefa Ričmonda je skoro 6 godina. Par je prvo dete dobio kada je glumica imala 35 godina, a ona je postala majka po drugi put u 41. godini.

Prema njenim rečima, trudnoća joj je bila laka u fizičkom smislu, ali psihološki ne tako lako. Kada je bila u petom mesecu trudnoće, iznenada je shvatila da nije sigurna da li želi još dece. Osim toga, bila je zabrinuta da će je druga trudnoća učiniti nezaposlenom. Ali na kraju se rodila, i kako kaže, nikada nije zažalila.

Tina Fej sa suprugom
Tina Fej sa suprugom foto: AP

Helena Bonam Karter

Helena Bonam Karter i filmski reditelj Tim Barton imaju dvoje dece: Bili (2003) i Nil (2008). Inače, njena ćerka nije imala ime sve dok nije napunila 7 meseci jer se par nije mogao složiti oko imena. Prema Heleni, morala je da se podvrgne tretmanu lečenja neplodnosti pre druge trudnoće, a čak je razmišljala i o vantelesnoj oplodnji. Konačno, uspela je da zatrudni u 41. godini nakon 2 godine neuspešnih pokušaja.

Helena Bonam Karter sa dečkom u šetnji
Helena Bonam Karter sa dečkom u šetnjifoto: Profimedia

Kameron Dijaz

U jednom od svojih intervjua 2014. godine, Kameron Dijaz je rekla da je nikada nije privlačilo da bude majka. Sve se promenilo kada je upoznala svog supruga muzičara Bendžija Mejdena. Tako je 30. decembra 2019. godine 47-godišnja glumica je po prvi put postala majka. Njena ćerka Redik rođena je na klinici u Los Anđelesu. Njeni roditelji kažu da je odmah osvojila njihova srca.

Kameron Dijaz sa ćerkom
Kameron Dijaz sa ćerkomfoto: Profimedia

Meril Strip

Meril Strip, koju često nazivaju jednom od najvećih glumica današnjice, ima 4 dece. Njen najstariji sin uskoro će imati 42, a najmlađa kćer 30. Kada su Meril i njen suprug vajar Don Gammer dobili četvrto dete, imali su 42 i 44 godine.

Meril Strip
Meril Stripfoto: Profimedia

Amanda Pet

Godine 2014. 42-godišnja Amanda Pet postala je majka po treći put. Glumica mesecima nije otkrila svoju trudnoću medijima sve dok se nije pojavila sa svojom već velikom bebom na crvenom tepihu za nagradu Emi. Prema njenim rečima, trudnoća je bila laka i nije imala na šta da se žali osim na umor.

Dženifer Koneli

Dženifer Koneli je majka troje dece. Prvo dete rodila je 1997. godine, drugo dete 2003. godine, a treće treće 2011. godine kada je glumica imala 40 godina. Imala je problema tokom treće trudnoće i prva 3 meseca je patila od jutarnje mučnine. Inače, Dženifer je izabrala porođaj u vodi da bi rodila svoje poslednje dete.

Dženifer Koneli
Dženifer Konelifoto: Profimedia

Dajan Kruger

Nemačka glumica Dajan Kruger postala je majka prvi put 2018. Tada su 42-godišnja glumica i njen partner Norman Ridus dobili ćerku po imenu Nova. Par je pokušao da ne objavi trudnoću, međutim, tabloidi su često pisali o Dajaninim labavim haljinama koje je nosila na događajima. Danas Kruger objavljuje fotografije svoje ćerke na Instagramu i deli smešne priče o majčinstvu.

Dajan Kruger
Dajan Kruger foto: Beta

Džulija Roberts

Džulija Roberts je skoro 20 godina u braku sa snimateljem Danielom Moderom. Za to vreme par je dobio troje dece. 2004. godine rođeni su blizanci, a 2007. rođen je još jedan sin. Glumica je imala 37 i 39 godina. Par često objavljuje fotografije svog porodičnog života na Instagramu.

Džulija Roberts
Džulija Roberts foto: Profimedia

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs