O usvajanju Petre

ZAHVALNA SAM TIM LJUDIMA ŠTO NISU ABORTIRALI, VEĆ SU JE DALI NAMA: Ana Divac o Petrinim biološkim roditeljima!

Ana Divac je pričala o dobročinstvu, prisećajući se usvajanja ćerke Petre

Celebrities
Autor:
Foto: ATAImages

Poznato je da ste ćerku Petru usvojili, u kojoj meri vas je to iskustvo inspirisalo u nastojanjima da dalje širite svoju humanost?

"To nije bila humanost, već ljubav. Uvek sam gledala samo jednu stvar, a to je koliko sam bila srećna jer sam dobila dete. Mislim da ne postoji ništa lepše u mom životu nego što mi se to dogodilo. Nikada to nisam posmatrala da sam ja nekome pomogla, već da sam ja ta koja je nešto tako lepo dobila na dar. Bezgranično sam zahvalna njenim biološkim roditeljima koji nisu abortirali, već su prošli kroz jednu takvu teškoću da daju dete na usvajanje. To je prava roditeljska ljubav, kada ne možete da se brinete o svom detetu, ali smognete snage da ga date nekome ko može."

Ne zamerate im što su ostavili svoje dete?

"Kako mogu tako nešto da im zamerim, to je izuzetna ljubav i hrabrost s njihove strane, izabrali su to umesto da abortiraju, a mnoge žene se danas odlučuju na taj korak. Imam veliko poštovanje prema njima."

Pretpostavljam da su je vaši sinovi Luka i Matija od početka gledali kao najrođeniju.

"Oni imaju 23 godine, tu se uopšte ne pravi pitanje... Štaviše, interesantno, u Americi smo putem pljuvačke radili test na genetiku i ispostavilo se da je Petra čak i genetski povezana s nama. Vidite, ništa nije slučajno, iako je to najmanje važno u odnosu na ljubav. Mogu da razumem da mnogim ljudima to nije jasno, ali uvek kažem, zamislite da vam je dete zamenjeno u porodilištu, nikada ga ne biste dali. Jer, ljubav je mnogo jača od krvne veze."

Da li je Vlade brigu oko Fondacije uglavnom prepustio vama ili se angažuje oko projekata?

"Svako u Fondaciji ima svoju nezamenljivu ulogu, pa tako i Vlade koji stalno radi u domenu u kojem se on najbolje snalazi."

Da li su deca nasledila humanost od Vlada i vas?

"Deca gledaju kako mi živimo i imaju to u sebi, iako je to u genima svih nas sa ovih prostora. Da jedni drugima nismo pomagali u teškim vremenima, ne bismo opstali kao narod. Uvek treba da se podsetimo trenutaka kada smo radili stvari za ponos, kao kada se posle „Oluje“ cela Srbija organizovala da pomogne izbeglicama, to smo pravi mi," ispričala je Ana za Story.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...