SAZNAJTE

BILI SU NERAZDVOJNI, A ONDA ZARATILI NA KRV I NOŽ: Evo zašto Leontina i Željko nisu govorili punih 8 godina!(FOTO)

Leontina konačno progovorila o svađi i odnosu sa Joksimovićem, nećete verovati KO ih je pomirio!!!

Celebrities
Autor:
Foto: ATA Images / Antonio Ahel

- Imali smo jezivu svađu na jednom snimanju, nakon čega smo prekinuli saradnju - rekla je Leontina

Pevačica Leontina Vukomanović pre 20 godine bila je, ističe, "emotivno povezivana" sa pevačem Željkom Joksimovićem, ali je o istoj veoma retko govorila.

Mlađe generacije mahom i ne znaju da je ovaj par ikada bio "emotivno povezan", a ona danas ne govori da je među njima bilo nešto više od prijateljstva i saradnje.

Ipak, konačno je ispričala zbog čega godinama nisu razgovarali, ali i u kakvom su odnosu danas.

Željko Joksimović
Željko Joksimovićfoto: Fonet

- Željka sam upoznala 1999. godine za vreme turneje Estradnog sindikata po Republici Srpskoj. Potom smo dosta vremena provodili zajedno u studiju gde smo radili na pesmama. Bila sam na vrhuncu karijere i zbog toga su me mediji često povezivali sa mnogim muškarcima, pa tako i sa njim. Veza između nas dvoje nikada nije bila potvrđena, to su sve bile medijske insinuacije, bili smo zaista bliski prijatelji i saradnici - počela je Leontina.

- Kreativno smo se maksimalno davali jedno drugom. On je pisao pesme za moj album, ja za njegove i zbog toga smo ponekad provodili dane i noći u studiju. Zajedno smo napisali mnogo pesama i za druge pevače - rekla je Leontina, a njeno prijateljstvo sa Željkom trajalo je sve do 2004. godine kada su, posle jedne žučne rasprave, prekinuli svaki vid komunikacije.

- Na Radijskom festivalu sam nastupila sa pesmom "Krila" i tada sam kompletno promenila saradnike, pa tako među njima nije bio ni Željko. Njemu se to uopšte nije dopalo, imali smo jezivu svađu na jednom snimanju, nakon čega smo prekinuli saradnju. Imala sam ideju da otvorimo jedan dečji centar, jer sam još od 1991. pisala pesme za decu i nastupala na dečjim koncertima. Predložila sam to Željku, ali sam ubrzo odustala od svega, jer je on video sebe kao direktora tog centra - rekla je ona.

Leontina Vukomanović
Leontina Vukomanovićfoto: Kurir

Posle više od osam godina, koliko nisu razgovarali, Željkova supruga Jovana Joksimović uspela je da ih pomiri.

- Bez obzira što nisam razgovarala sa Željkom, bila sam u dobrim odnosima sa Jovanom. Često sam gostovala u njenim emisijama, a sretale smo se i ćaskale i kod zajedničke frizerke. Jovana je 2013. godine izrazila želju da uradim jednu pesmu za Željka. Rekla sam da može, ali da komuniciramo preko mejla. Ona se složila s tim i tako je moja pesma "Ludak kao ja" bila jedna od prvih koje je prihvatio, kasnije je uzeo i pesmu "Dama". Poslala sam mu demo kompoziciju na mejl i njemu se to dopalo - ispričala je Leontina za Hit.

Prijateljstvo koje su imali nekada, Leontina i Željko nikada nisu obnovili, ali su nastavili poslovno da komuniciraju.

- Nedavno mu je za muziku za film "Toma" trebao glas dečaka, kako bi dočarao vokal mladog Tome Zdravkovića. Pitao me je da mu preporučim nekog iz mog hora "Čarolija" i izbor je pao na mladog Marka Perića. Videli smo se nedavno njegovoj televiziji. Dogovorili smo se da mi komponuje pesmu za Dečje beogradsko proleće. Čekam da to uradi jer mi je ostao dužan - rekla je Leonitina.

Željko i Jovana Joksimović
Željko i Jovana Joksimovićfoto: Kurir / Damir Dervišagić

Odrastanje bez oca zbog "boljeg života"

Leontina je odrasla sa mamom i sestrom, a njen otac je zbog novca, koji je želeo da obezbedi svojoj porodici, otišao u Švajcarsku da radi. Leontinin tata je imao šest nedelja godišnjeg odmora i tada je bio sa svojom porodicom.

- Želela sam da mi kupe klavir. Oba roditelja su mi bili medicinski radnici, imali su pristojne prihode, ali je tada klavir, kao i sada, bio veoma skup. U to vreme dosta medicinskih radnika je odlazilo u Švajcarsku u potrazi za boljim poslom, pa je i moj tata odlučio da ode i zaradi za klavir i za naš bolji život. Bila sam presrećna jer se ostvarila jedna od mojih najvećih želja, ali i tužna jer tata nije uvek bio tu uz nas - priseća se Leontina i kaže da je razdvojenost od oca imala dobre, ali i loše strane:

- Spasao je celu porodicu, jer je imao primanja od kojih smo mogli lepo da živimo. Loše je bilo to što nam je falio otac koji više nije bio glavna figura u porodici, već je to postala naša majka. Ona je i pre toga držala sve konce u svojim rukama, ali tata je "trenirao strogoću", naročito u vezi sa školskim obavezama.

- Tata je radio u Švajcarskoj i imao je šest nedelja godišnjeg odmora, koje je koristio da dođe u Srbiju da se vidi sa porodicom i ostalom familijom. Sećam se da je vladala nestašica kafe, pa je on sa sobom uvek donosio gomilu kafe u zrnu, kojom je bukvalno snabdevao familiju. Cela kuća nam je mirisala na kafu kad tata dođe - rekla je ona.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...