iskreno

TIHOMIR STANIĆ: Kad sam shvatio OVO, snagom karaktera sam prestao da pijem!

"U mojoj porodici nikad mi niko nije rekao da ne pijem, već da ne pijem toliko. Kao da je piće nešto dobro u malim količinama, ali nije dobro. To je otrov, zamuti mozak, uništava porodice - to je zlo."

Celebrities
09:24h Autor:
TIHOMIR STANIĆ: Kad sam shvatio OVO, snagom karaktera sam prestao da pijem!
Foto: ATA Images / Antonio Ahel

Glumac Tika Stanić otkrio je kako su se njegovi roditelji upoznali, ispričao anegdotu vezanu za svoje glumačke početke, ali se osvrnuo i na poroke.

- Moji tata i mama su se upoznali preko oglasa. Šifra na tom oglasu bio je naslov romana Fransoa Sagana "Dobar dan, tugo". Kad je bilo dana da se mama žali na život koji vodimo, on bi joj rekao: "Šta se žališ kad je na oglasima pisalo: 'Dobar dan tugo'!" Otac je već imao dva sina, Dragomira i Gordana, a majka je rodila prvo mene, Miomira i Bogdana i bdela nad svima nama - otkrio je za "Kurir", pa se prisetio svojih glumačkih početaka:

- Počeo sam prvo kao statista, pa sam imao po jednu rečenicu... Skoro odmah su stigle i glavne uloge. Međutim, najveća trauma mi je kad sam uskočio deset dana pre premijere u predstavu "Glorija" sa Svetlanom Bojković. Imao sam ogromnu tremu. Kad smo izlazili na poklon, kad sam ja došao na red, loše sam to odigrao i meni niko nije tapšao, nisam dobio aplauz. Poklonio sam se. Nisam zaslužio aplauz. Bilo mi je čudno što i Svetlani niko ne tapše. Pogledao sam oko sebe i video ljude na sceni kako mi tapšu. Po slici mi se vratio ton i sluh. Dugo sam čuvao snimak te predstave. Dobio sam neverovatan aplauz. Nestvaran. Svi u sali su znali da sam imao da spremim ulogu za deset dana i sve moje greške su mi unapred bile oproštene... samo ih ja sebi nisam oprostio. Od ogromne treme sam izgubio sluh. Naučio sam tada da nas publika voli i da je spremna sve da nam oprosti.

Tihomir Stanić
foto: Kurir / Dragana Udovičić

Tika je za pomenuti medij govorio i o porocima, pa ispričao kako je ostavio alkohol:

- Najgore što čoveku može da se desi je da nekoga povredi i da mu nanosi bol. Uspeo sam iz mnogih životnih bitaka da izađem kao pobednik. Pio sam mnogo. Voleo sam da pijem, ali sam prestao. Sam sam snagom svog karaktera i volje prestao. Shvatio sam da ličim na moju mamu i da sam jak karakter. Mislio sam pre da ličim na tatu, ali sam shvatio da ličim na mamu, čak i fizički. Kada sam to shvatio, onda sam snagom karaktera prestao da pijem. I dok sam pio, mislio sam da je to vrlina; to je pogrešno vaspitanje. Naša sredina je takva, društvo u kom se nalazimo, generalno. Svi veliki glumci koje sam voleo su pili, pa sam ja mislio da se tako postaje glumac. Nema veze nikakve. U mojoj porodici nikad mi niko nije rekao da ne pijem, već da ne pijem toliko. Kao da je piće nešto dobro u malim količinama, ali nije dobro. To je otrov, zamuti mozak, uništava porodice - to je zlo.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs