britanska kraljica

KRALJICA ELIZABETA NIKADA NIJE KROČILA U ŠKOLU, ŠKOLOVALA SE KOD KUĆE: Ovo je razlog!


Kraljica Elizabeta nije bila deo ni državne, a ni privatne škole

Celebrities
Autor:
Foto: Profimedia

Odrastajući kao član kraljevske porodice i princeza sigurno je da je mlada princeza Elizabeta imala na raspolaganju najbolja obrazovanja. Međutim, nikada nije išla u školu.

Nije bila deo ni javne, a ni privatne škole

Kao i većina kraljevske dece pre nje, buduća kraljica, zajedno sa sestrom, princezom Margaretom školovala se kod kuće od strane privatnih učitelja. Imale su guvernantu i niz drugih nastavnika koji su se brinuli o njihovom obrazovanju.

Kraljica Elizabeta
foto: Profimedia

Kraljica Elizabeta se školovala kod kuće

Tradicija je nalagala da kraljevska deca ne idu u školu. Vraćajući se u doba Tjudora, sin Henrija VIII, princ Edvard, školovao se na dvorskoj školi zajedno sa još četrnaest učenika, sinova aristokrata, školu je stvorio sam kralj.

Budući da je bila princeza, Elizabeta II školovala se kod kuće, majka ju je naučila da čita i držala se samo čitanja, pisanja, francuskog jezika, sviranja klavira i plesa dok nije napunila sedam godina, pre nego što ju je preuzela guvernanta. Kada je postala sledeća na redu za presto 1936. godine, njeno obrazovanje se proširilo, jer je započela časove sa brojnim nastavnicima, piše The List.

Kraljica je kasnije poslala decu u školu, a njeni unuci i praunuci sledili su njihov primer, pohađajući školu zajedno sa ostalom decom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs