EMA BREGOVIĆ

NAJSTARIJA ĆERKA GORANA BREGOVIĆA: Odrasla sam u mešovitoj porodici, u kući se poštovao svaki praznik!

Ema Bregović, ćerka legendarnog muzičara je nedavno otvorila prvu izložbu u Beogradu

Celebrities
09:50h Autor:
NAJSTARIJA ĆERKA GORANA BREGOVIĆA: Odrasla sam u mešovitoj porodici, u kući se poštovao svaki praznik!
Foto: Profimedia

Ema Begović , najstarija ćerka Gorana Bregovića od zvučnog prezimena niti može niti želi da pobegne, ali ne krije da bi medijski prostor koji joj se otvara volela da iskoristi za priču o svojim skulpturama, nikako o poznatim roditeljima.

Umetnica je u intervjuu za Hello govorila o svom umetničkom putu i životu na dve adrese.

Ema Bregović
foto: ATA Images / Milan Maričić

U kojoj meri su u vašem odrastanju, vaspitanju, načinu na koji mislite i govorite prisutni svi oni gradovi bivše Jugoslavije koji su obeležili život vaših roditelja, pre svega oca koji je bio i ostao neprikosnovena muzička zvezda od Vardara do Triglava?

Odrasla sam u mešovitoj porodici, u kući se poštovao svaki praznik. To nije bilo vezano za gradove nego za jugoslovensku kulturu koju su moji održavali uprkos životu u Francuskoj. Stekla sam širinu zahvaljujući putovanjima i upoznavanju naših tradicija. Balkanski identitet je još jako snažan. Delimo mnoge zajedničke tačke i trebalo bi razviti svest o tome koliko smo toga udruženi sagradili, a ne nalaziti nove razloge za podelu.

Jesu li roditelji podržali vašu odluku da upišete likovnu akademiju ili je bilo sugestija da razmislite o još nekim opcijama?

‒ Imajući u vidu da sam se rodila u porodici umetničkih duša, bilo je sasvim normalno da me to privlači. Afiniteti su mi se više razvijali prema muzici, dizajnu i umetnosti nego prema naučnim strukama. Roditelji su me uvek podržavali u mojim odlukama, mada mislim da ništa od onoga što sam želela za njih nije bilo iznenađujuće.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs