BRUTALNO BOGAT

NAJBOGATIJI ČOVEK NA SVETU TEŽAK JE 186 MILIJARDI, A OVA MANEKENKA JE MAZNULA NJEGOVOG SINA: Kad ti upadne kašika u med!

Najbogatiji čovek na svetu sada je modni tajkun Bernar Arno, koji je sa trona "srušio" vlasnika Amazona - Džefa Bezosa.

Celebrities
Autor:
NAJBOGATIJI ČOVEK NA SVETU TEŽAK JE 186 MILIJARDI, A OVA MANEKENKA JE MAZNULA NJEGOVOG SINA: Kad ti upadne kašika u med!
Foto: Profimedia

Džef Bezos više nije najbogatiji čovek na planeti. Za „samo“ milijardu dolara ove nedelje ga je pretekao Bernar Arno, predsednik i izvršni direktor konglomerata „LVMH“ (Louis Vuitton Moet Hennessy), u čijem su vlasništvu luksuzne modne kuće. Dok su se osnivač Amazona i "gospodar svemira" Ilon Mask proteklih meseci smenjivali na prvom mestu prestižne Forbsove liste gotovo iz senke pojavio se Arno i pomrsio im račune, pre svega one u banci.

Rast Bernarovog bogatstva podstaknut je sjajnim rezultatima poslovanja njegove grupacije, čije delovanje nije ugrozila ni pandemija. Takođe, korporacija koja objedinjuje modne imperije Fendi, Christian Dior, „Givenchy“ i još sedamdesetak brendova, u ponedeljak je zabeležila rast cena deonica posle otvaranja tržišta, što je Arnou obezbedilo dodatnih šeststo miliona dolara. Do ovog trenutka zaradio je ukupno 186,3 milijarde dolara.

Biznisom se uspešno bave i njegova deca. Najstariji sin Antoan Arno (43) generalni je direktor „Berlutija“, a uspešno je inicirao i mnoge skupe kampanje u kojima su učestvovale svetske zvezde i sarađivao sa čitavom galaksijom top-modela. Veliki filantrop, na jednoj dobrotvornoj večeri 2011. godine upoznao je slavnu rusku manekenku Nataliju Vodjanovu. Ubrzo su shvatili da imaju mnogo zajedničkih interesovanja, pre svega dobrotvorni rad.

Kada sam je prvi put ugledao, za trenutak sam izgubio dah – priznao je kasnije Antoan.

Natalija Vodijanova, Bernar Arno
foto: Profimedia

U međuvremenu dobili su dva sina, Maksima i Romana. Verili su se u decembru 2019. godine, a venčali prošlog juna u Parizu, na intimnoj ceremoniji. Žive u Gradu svetlosti sa Natalijinom decom iz prvog braka.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs