potresno

KOLEGE IZ SERIJE ISTINE I LAŽI NEUTEŠNE NAKON FEĐINE SMRTI: Toliko mi je slomljeno srce da sam ljuta na tebe!

Glumci iz popularne serije "Istine i laži" oprostile se od svog voljenog kolege

Celebrities
13:56h Autor:
KOLEGE IZ SERIJE ISTINE I LAŽI NEUTEŠNE NAKON FEĐINE SMRTI: Toliko mi je slomljeno srce da sam ljuta na tebe!
Foto: ATA Images / Antonio Ahel

Smrt glumca Feđe Stojanovića koji je preminuo juče posle teške bolesti u 73. godini, rastužila je glumačku scenu i Srbiju.

Feđa je ostavio neizbrisiv trag u srpskoj kinematografiji, odigravši veliki broj uloga na daskama koje život znače, a široj publici ostao upamćem i po velikom broju uloga u serijama i filmovima.

Deo ekipe "Istine i laži", bio je tri sezone, a na proleće 2019. pala je poslednja klapa. U ovoj hit seriji koja je obarala rekorede gledanosti Feđa je tumačio ulogu dobroćudnoj Ilije Isidorovića, a sada su se od njega oprostile neutešne kolege iz ove serije.

Glumica Jelena Gavrilović (38) koja je tumačila ulogu Tanje Milenković skrhana od bola objavila je na Instagramu Feđinu fotografiju i oproštajnu poruku.

"Da li znaš koliko te volim najdraži moj Fele? Toliko mi je slomljeno srce da sam ljuta na tebe..., i pomalo besna! Zauvek zauvek dok sam živa ću pamtiti sve naše razgovore... tvoja gunđanja ?.... smejanja.... sve... a ti znaš sve ostalo .. pa do našeg sledeće susreta Znam da moraš poći sad", napisala je Jelena.

Glumica Anja Mit koja je u seriji igrala simpatičnu Taru, Feđinu ćerku oprostila se od svog kolege na insta storiju, takođe objavivši glumčevu fotografiju.

Feđa Stojanović oproštaj
foto: PrinscreenInstagram/anjamitofficial Verified

Fele, hvala ti na svakom kadru i mimo njega. Kako smo pevali, smejali se i uživali snimajući "Istine i laži", napisala je Ana.

Glumac Zoran Pajić koji se proslavio ulogom glavnog lika Nikole Isidorovića, Feđinog sina objavio je emotivnu poruku uz fotografiju preminulog glumca.

"Sećam ga se kako mirno sedi u svojoj fotelji dok čeka da ga pozovu da uđe u kadar. Znao je unapred tekst za svaku scenu koju je snimao tog dana, pa je na probi bilo dovoljno da mu kažemo samo prvu repliku bilo koje scene i nastavio bi bez gledanja u tekst. Sećam se i njegovog osmeha koji je oslikavao čistotu njegove duše.

Često je u pauzama tokom snimanja uživao u muzici, pa bi mi tako tražio da preko telefona pustim nekog stranog, ili domaćeg izvođača znanog malom broju ljudi. Imao je prefinjen ukus za muziku i dok ju je slušao na licu mu se ocrtavala nostalgija i melanholija, a u isto vreme i radost. Ponekad bi ćutljivo i nenametljivo posmatrao druge, ili samo utonuo u neki njemu znani svet, a ređe bi ulazio u naše svakodnevne razgovore. Glupost je u njemu budila nervozu i mrguda, ali bi se brzo vratio u svoje stanje mirovanja koje mu je prijalo. O stvarima, doživljajima i ljudima koje je voleo govorio bi sa dečijim ushićenjem.

Bio je dobar partner, pa tako i čovek. U glumi iskren i pošten, baš kao i čovek. Bio je Gospodin Glumac, kao i Gospodin Čovek. Bio je svetla tačka našeg glumačkog poziva i zato će uvek biti neko na koga se treba ugledati", napisao je Zoran.

Takođe, i glumica Bojana Ordinačev se oprostila od Feđe Stojanovića.

Feđa Stojanović oproštaj
foto: PrintscreenInstagram/bojanaordinacev

"Meni je ova serija spasla život. Imao sam ličnu i porodičnu tragediju. Negde mi je na trenutke dozvolila da imam zaborav. Da se ona nije desila, sedeo bih kod kuće i gledao u jednu tačku. Rad me je spasao. Utehu sam našao u radu i bio mi je bekstvo od svega, a i zavoleo sam ovu ulogu", rekao je 2018. godine Feđa Stojanović u ulozi u seriji "Istine i laži".

Zbog obromne popularnosti i želje publike, pričalo se i o četvrtoj sezoni. Nažalost, kada do toga dođe, Feđa neće biti deo ekipe. Ali, jedno je sigurno! Zauvek će ostati u našim srcima i pamtićemo ga kroz sjajne uloge.

(Stil.Kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs