OGLASILA SE

OGLASILA SE MILENA RADULOVIĆ NAKON PODIZANJA OPTUŽNICE PROTIV MIKE ALEKSIĆA: Evo šta je poručila!

Mlada glumica otvorila dušu nakon vesti o podizanju optužnice Miroslava Mike Aleksića kojeg je optužila za silovanje

Celebrities
19:25h Autor:
OGLASILA SE MILENA RADULOVIĆ NAKON PODIZANJA OPTUŽNICE PROTIV MIKE ALEKSIĆA: Evo šta je poručila!
Foto: Kurir/NemanjaNikolić/DadoĐilas

Nakon što je Više javno tužilaštvo u Beogradu danas podiglo optužnicu protiv Miroslava Mike Aleksića (69), oglasila se Milena Radulović (26).

Glumica koja je pokrenula lavinu reakcija i osnažila mlade devojke da prijave silovanje, rekla je da je očekivala optužnicu koja je podignuta protiv poznatog učitelja glume i ovakav njen sadržaj.

"S obzirom na broj prijava i broj devojaka koje su se javile, spremne da svedoče o svojim iskustvima s Miroslavom Aleksićem, podizanje optužnice za mene je potpuno očekivano", kaže Milena Radulović.

Ona ističe da je od prvog dana kada je izašla javno i kada su druge devojke progovorile, bila svesna da rade pravu stvar.

"Nisam mislila o eventualnim posledicama, o pretnjama, pritiscima. Nisam se plašila, bila sam svesna onoga što radimo, jer govorimo istinu ", navodi ona i kaže da su Iva Ilinčić, ona i ostale devojke uradile sve što je do njih, kao i da je sada sve na sudu.

Podsetimo, u optužnici koja je danas podignuta protiv Miroslava Mike Aleksića, njemu se na teret stavljaju dva produžena krivična dela silovanja, dva krivična dela silovanja, jedno produženo krivično delo nedozvoljenih polnih radnji i četiri krivična dela dela nedozvoljenih polnih radnji, na štetu sedam oštećenih.

"Predloženo je produženje pritvora prema okrivljenom ", saopštilo je Više javno tužilaštvo. O predlogu za produženje pritvora i potvrđivanju podnete optužnice odlučivaće Viši sud u Beogradu.

Mika Aleksić
foto: Kurir/Dado Đilas

Radi zaštite privatnosti učesnika u postupku, predloženo je isključenje javnosti tokom trajanja glavnog pretresa. Istraga protiv Aleksića sprovedena je zbog 19 krivičnih dela na štetu devet polaznica svoje škole glume od 2008. do 2020. godine, ali je optužen za devet krivičnih dela.

Aleksić je u tužilaštvu negirao da je seksualno napastvovao pomenute učenice glume u svojoj školi, pored ostalih i Milenu Radulović koja ga je prva prijavila policiji, a nakon nje osmelile su se i druge devojke.

Jedna od devojaka je u vreme napastvovanja bila maloletna, dok su ostale tvrdile, da ih je napadao i dok su bile maloletne i nakon punoletstva.

Nedavno su završena veštačenja svih devet glumica, a kako je tada rekao punomoćnik Radulovićeve, advokat Jugoslav Tintor, ona su potvrdila verodostojnost i validnost njihovih iskaza u kojima su ga optužile da ih je silovao ili polno uznemiravao. Žrtve je veštačila komisija veštaka neuropsihijatara i prihologa, koja je zaključila da su one trpele "psihičke patnje visokog itenziteta".

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs