NAJLEPŠI GLUMAC SVIH VREMENA?

Pogled koji je mamio uzdahe i obarao s nogu: Da li je on zaista najlepši glumac svih vremena?(FOTO)

I dan danas smatraju ga za jednog od najlepših muškaraca i nekoga za kim su žene uzdisale.

Celebrities
Autor:
Pogled koji je mamio uzdahe i obarao s nogu: Da li je on zaista najlepši glumac svih vremena?(FOTO)
Foto: Profimedia

Legendarni holivudski glumac Pol Njumen rođen je 26. januara 1925. godine u američkoj saveznoj državi Ohajo. Drugi sin Terese Gart i Artura Sigmunda Njumana od malih nogu pokazivao je interes za glumu.

Imao je samo sedam godina kada je u glumio u školskoj produkciji "Robina Huda" i tako ostvario svoju prvu ulogu. Ubrzo je postao dio dečjeg pozorišnog programa pod vodstvom pozorišta "Cleveland Play House" u kojem je s 10 godina glumio u predstavi "Saint George and the Dragon".

Nakon mature 1943. upisao se na univerzitet u Ohaju, ali napustio je studije zbog odlaska u vojsku. Tada se upisao u pilotsku školu univerziteta Jejl koju je pak morao napustiti nakon što je ustanovljeno da je daltonista i ne raspoznaje boje.

Pol Njumen
foto: Profimedia

Nakon rata vraća se klasičnom obrazovanju. Diplomirao je glumu i ekonomiju na privatnom fakultetu Kenjon, a potom se vratio na Jejl i tamo godinu dana studirao glumu u njihovoj školi.

Tada se zaljubio u Džeki Vit i oženio njom. Nakon rođenja sina Skota, par se preselio u Njujort u kojem se Pol upisao na časove glume u legendarni "Actors Studio" Lija Strasberga. U međuvremenu je s Džeki dobio i dve kćerke, Suzan i Stefani.

Pol Njumen
foto: Profimedia

Uloga koja je označila prekretnicu u njegovoj karijeri bila je ona u filmu "Mačke na usijanom limenom krovu" iz 1958. godine u kojem je glumio s Elizabet Tejlor. Tada je dobio i svoju prvu nominaciju za Oskara, a ta je godina bila prelomna i u njegovo privatnom životu. Naime, tada se razveo od Džeki zbog kolegice Džoane Vudvord.

Pol Njumen
foto: Profimedia

Nedugo nakon Polovog razvoda par se venčao, a njihov brak koji je potrajao 50 godina, sve do njegove smrti, bio je na glasu kao jedan od najskladnijih u Holivudu.

"Zašto bih išao napolje na hamburger kada kod kuće imam odrezak", rekao je u jednom intervjuu kada su ga pitali je li veran svojoj drugoj supruzi.

Zbog izgleda i specifičnih plavih očiju, glumcu se i danas pripisuje titula najlepše glumca svih vremena. Međutim, njegova Džoana više ga je volela zbog njegovog smisla za humor.

"Seksepil nestane nakon nekog vremena i lepota izbledi, ali biti udata za čoveka koji te svaki dan nasmejava? E, to je bilo pravo zadovoljstvo", izjavila je ona.

Pol Njumen
foto: Profimedia

(Stil.kurir.rs/Zadovoljna.hr)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs