JEDNA I NEPONOVLJIVA - LIZ

Udavala se čak osam puta, ali ljubav njenog života bio je samo ON: Svi ljubavni brodolomi najveće zavodnice Holivuda!

Legendarna filmska diva Elizabet Tejlor od samog početka karijere punila je medijske naslove detaljima iz svog burnog ljubavnog života, kojih nikada nije manjkalo.

Vip priča
19:09h Autor:
Udavala se čak osam puta, ali ljubav njenog života bio je samo ON: Svi ljubavni brodolomi najveće zavodnice Holivuda!
Foto: Profimedia

Udavala se čak osam puta, dva puta za istog muškarca, a od osam brakova samo jedan se nije završio razvodom.

Jednom prilikom objasnila je kako je u mladim danima brak bio sinonim za ljubav u njenim očima. Imala je 18 godina kad je 1950. godine izrekla sudbonosno "da" Konradu Hiltonu Mlađem. Ubrzo je shvatila da je napravila veliku grešku. Konrada uopšte nije dobro poznavala i vrlo brzo je otkrila njegovu mračnu stranu. Bogati naslednih lanaca hotela Hilton bio je nasilni alkoholičar, pa se razvela od njega samo osam meseci nakon venčanja. Samo 11 meseci kasnije udala se za svog drugog supruga, 20 godina starijeg britanskog glumca Majkla Vajdlinga. Par je dobio dvoje dece, sina Majkla Hauarda i Kristofera Edvarda, ali ni sreća drugog braka nije dugo potrajala.

Nakon četiri godine ljubavi objavili su da se rastaju, a njihov razvod finalizovan je u januaru 1957. godine.

Povod za razvod bio je pozorišni i filmski producent Majk Tod, za kojeg se udala već u februaru 1957. i šest meseci kasnije rodila je njihovu ćerku Elizabet Lizu Frencis. Njihove kolege tvrdile su da nikad pre nisu videli takvu međusobnu privlačnost, a par je imao običaj i da se veoma strastveno posvađa ispred novinara. Dan kasnije pojavili bi se zajedno i smejali se natpisima u novinama, koje su do detalja prenosile i analizirale njihove svađe.

Elizabet Tejlor i producent Mark Tod na Kanskom festivalu
Elizabet Tejlor i producent Mark Tod na Kanskom festivalufoto: Profimedia

Sreću im je pomutila sudbina - Tod je 21. marta 1958. godine poginuo u avionskoj nesreći. Nedugo nakon njegove smrti Elizabet je utehu potražila u Todovom najboljem prijatelju, glumcu Ediju Fišeru, koji je bio oženjen njenom bliskom prijateljicom, glumicom Debi Rejnolds. Njihova afera izazvala je veliki skandal, a Elizabet se medijima opravdala rečenicom: "Ne možete uništiti srećan brak. Ništa ja nisam uzela od Debi, jer ona to nikada nije ni imala."

Fišer se razveo od Debi i oženio sa Elizabet u maju 1959. godine, a glumica je kasnije izjavila kako se za njega udala iz tuge, a ne ljubavi.

Na snimanju filma "Kleopatra" 1962. godine upoznala je velškog glumca Ričarda Bartona, koji je u to vreme bio u braku. Započeli su strastvenu romansu, a kada su mediji to otkrili, Elizabet se našla u središtu još jednog, novog, ljubavnog skandala. Njihovo preljubništvo javno je osudio čak i Vatikan, ali paru to nimalo nije zasmetalo.

Zatražili su razvod od svojih partnera i devet dana nakon što se zvanično razvela od Fišera, udala se za Ričarda Bartona u Montrealu. Na maloj privatnoj ceremoniji nosila je neobičnu venčanicu u kojoj bi se udala retko koja žena – kretku, jarko žutu haljinicu.

Venčanje sa Ričardom Bartonom u 'čuvenoj' žutoj haljinici
Venčanje sa Ričardom Bartonom u "čuvenoj" žutoj haljinicifoto: Profimedia

Elizabet je zamolila kostimografkinju Ajrin Šaraf, s kojom je radila na filmu "Kleopatra", da joj dizajnira haljinu u kojoj će se udati. Rezultat je bila sve samo ne tipična kreacija.

Ajrin joj je sašila kratku haljinu od šifona i svile s dugim rukavima u jarkoj žutoj nijansi. Takva boja venčane haljine nije bila ni izbliza uobičajena za mlade, ali ne samo to – u raznim kulturama smatra se da žuta boja donosi nesreću i zato se izbegava na važnim dogažajima, a posebno venčanjima.

Već su tada mnogi govorili da će, pored ostalog, žuta venčanica i ovaj brak poznate glumice osuditi na propast, a ta predviđanja obistinila su se u junu 1974. godine.

Međutim, ubrzo su se pomirili i ponovo venčali u oktobru 1975. godine. Ni drugi pokušaj im nije doneo više sreće i uspeha, pa je u julu 1976. na red došao i njihov drugi razvod!

"Nakon Ričarda, svi ostali muškarci bili su u mom životu samo zato da bi mi neko pridržao kaput ili otvorio vrata. Svi muškarci nakon Ričarda bili su samo društvo", izjavljivala je kasnije u mnogo navrata Elizabet.

Međutim, nije dugo tugovala za Bartonom, a i ako jeste- nije dozvolila da je to omete da nastavi život dalje punom parom, jer se već u decembru 1976. udala za svog šestog supruga, političara Džona Varnera. Njihov brak potrajao je do pred kraj 1982. godine. Elizabet se u međuvremenu verila još dva puta, za advokate Viktora Lunu i Denisa Stajna, ali sve se završilo na veridbi – do venčanja nije došlo!

Svog sedmog i poslednjeg supruga Lerija Fortenskija upoznala je 1988. u klinici Beti Ford. Za njega se udala 1991. a taj, poslednji u nizu brakova završio se razvodom 1996. godine.

Elizabet Tejlor važila je i dan danas važi za jednu od najfatalnijih žena na svetu, a njene ljubavne priče i brodolomi i danas su nepresušna tema mnogih knjiga, biografija i medijskih članaka.

(Stil.kurir.rs/Zadovoljna.hr)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs